Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawilam dziecko od piersi a on po kilku miesiacach znowu chce piers

Polecane posty

Gość gość

Witam mam taki problem gdy mój syn miał 15 miesięcy odstawiłam go od piersi teraz ma 19 i cały czas wyjmuje pierś i chce ja ssacć ja nie mam już mleka same resztki, a na dodatek jestem w ciazy. To jest dziwne gdy protestuje on bardzo płacze i chce cudu w nocy czasem budzę się ze snu a on ma piers e buzi czy koras miała podobnie ??/

Gość gość
o matko jedno po drugim dziecku koszmar to daj mu nie ssie

Gość gość
??

Gość gość
Czemu koszmar to planowana ciąża ? Idealny wiek między dziećmi 2,5 roku

Gość gość
+

Gość gość
Obudził się w nim facet - ciągnie go do piersi:))

Gość gość
jest tu mama która miała podobnie?

Gość gość
Ja wlasnie odstawilam syna od piersi ma 16 m i wlasnie obawiam sie ze maly bedzie tez chcial wrocic do piersi...dlatego ja nie pokazuje mu nagiego biustu zeby nie kusic. Moze poprostu zakladaj bluzke bardziej zakryta zeby sie nie dobral..

Gość gość
Oto chodzi ze przez 3 miesiące go nie korcilo , ja nie świece przed nim biustem on po prostu wie że są cycy i sobie wkłada rękę i wyjmuje . Od jakiegoś miesiąca tak robi może za wszesnie go odstawilAm Ale co mam zrobić jak już mleka Nie mam

Gość gość
Nie pozwalaj mu na to. Nie dostaje juz trzy miesiace i musi sie oduczyc. Prawdopodobnie daje mu to poczucie bezpieczenstwa ale trzeba reagowac.Musisz byc konsekwentna.

A może za późno. .. ja wiem, że mleko matki jest najlepsze, no ale im starsze dziecko tym trudniej odstawić, tzn.trudniej mu zapomnieć. Moim zdaniem jedyne rozwiązanie teraz to konsekwencja. Nie pozwalanie na wkładanie ręki pod bluzkę! Jeśli nie słucha to może skutecznie mu to utrudnij np.zakładając body. No i niech zacznie spać w swoim łóżku, bo to już naprawdę najwyższy czas.

Gość gość
Jeżeli chodzi o spanie to ja jestem zdania żeby dzicko spało z nami dopóki samo nie będzie gotowe spać samo łóżko mamy robione na zamówienie super duże tagze miejsca jest wystarczająco a dziecko jest przywizane do rodzicow... Z piersią racja muszę być konsekwentna

Rozumiem. Tylko na logikę wydaje mi się, że śpiąc w jednym łóżku ułatwiasz mu dostęp do piersi. Nie wiem co poradzić jeszcze, nie przechodziłam przez to co Ty. Ale na pewno jest tak jak piszesz: konsekwencja to podstawa. Dasz radę :)

Gość gość
Od dzisiaj sproboje chociasz naprawdę nie jest łatwo :) mam za miękkie serce do swojego dziecka:p

Gość gość
I co z tego, że chce. Nie pozwalaj mu i koniec. Jest w wieku gdzie zaczyna cię testować, co mu wolno, a co nie. Jak mu pozwolisz to się nie uwolnisz. Urodzisz drugie i będziesz miała przesrane. Niemowlę i rozwrzeszczany dwulatek, bo ci nie odpuści, a dziecko piersi nie potrzebuje, tylko prawdopodobnie jeszcze mu nie uspokoił się odruch ssania. Śpij w biustonoszu, najlepiej sportowym, tego stanika nie rozepnie. Moja córka jak była w wieku twojego syna też mnie rozbierała. Co ciekawe, jak ja karmiłam tylko 3,5 miesiąca, niestety nie dało się dłużej. Rozbierała mnie, a raczej próbowała, bo tak się jej podobało.

Gość gość
tak to jest jak sie karmi dziecko ponad rok - umie chodzic, jesc stale pokarmy, szarpac sie z matka, a cyc mu jest potrzebny tylko dla pociamkania z nudow bo przeciez tak bylo od dobrych kilku miesiecy, wiec sie dziecko przyzwyczaja do takiej "rozrywki".

Gość gość
ja jestem iinnego zdania co do karmienia moje drugie dziecko będę tak samo karmiła najdlozej jak będę mogła skąd to przekonanie ze tak to jest jak dziecko się karmi ponad dłużej jak rok ..... nie no tak lepiej Dac formułę.... A piersi to w ogóle nie dawać bo to ochydne bo dziecko starszebto już nie potrzebuje a skąd ta pewność przeprowadzalaś jakieś badania ze dziecko ponad roczne nie potrzebuje już piersi matki bo z tego co ja wiem do pediatrzy zalecają do 2 roku życia kontynuowanie karmienia piersią Ale może ty masz lepsze informacje po przeprowadzilas specjalistyczne badania na ten temat z chęcią posłucham...A więc sluham ?

Gość gość
Dlaczego takie huśtawki fundujecie tym swoim dzieciom? Nie lepiej odciągać laktatorem mleko i podawać przez butelkę?? O ile wygodniej bo nie trzeba sie rozbierać, uciekać do innego pokoju i można sie ładnie ubrać. Pozniej nie trzeba odstawiać od piersi na sile ze łzami nerwami itd. Teraz cierpicie bo uczycie dzieci ze pierś na wszystko jest lekiem-a to przeciez pokarm! Jedzenie jak każde inne tyle ze dla niemowlaków i jak kto lubi troche starszych dzieci. Co to za usypianie przy piersi?? To nie smoczek-i przy jedzeniu tez śpicie??? Ostatni kęs kanapki i śpicie?? To niezdrowe! A zeby kiedy dziecku myjcie? Pozniej pr******* i płacz. Ehhh...

Gość gość
Z analfabetami nie dyskutuje. Ty myślisz ze ci z piersi złoto płynie???? Jadasz chemiczne jedzenie i myślisz ze to zdrowsze niz mm? Popukaj sie po puklu

Gość gość
będąc w ciąży nie można karmić piersią:O I ciekawe jak będziecie spać w łóżku z dwójką dzieci. Już to widze dwulatek i niemowlę:O

Gość gość
odsylam cie do postu wyzej, bo wyraznie napisalam ze roczne dziecko je juz stale pokarmy. to znaczy, ze wszystkie niezbedne skladniki odzywcze sa juz w pelni dostarczane. nie jestes matka z kraju rozwijajacego sie, gdzie wybor to czesto "cyc albo nic" ze wzgledu na biede i brak dostepu do podstawowych skladnikow na posilek dla dziecka.

Gość gość
swiatowa organizacja zdrowia zaleca 2-letnie karmienie wlasnie z tego wzgledu ze bierze pod uwage sytuacje matek na calym swiecie, nie tylko w europie i stanach. a dla wiekszosci biednych matek w afryce, ameryce pd. i azji mleko z piersi jest niestety wybawieniem, bo nie maja jak inaczej wykarmic dziecka.

Gość gość
I pouciekały te "piersiowe maniaczki"

Gość gość
nie mam nic do karmienia piersia, bo to naturalna rzecz, ale nie znosze skrajnosci i dorabiania filozofii do czegos czego nie ma. jedzenie ma dostarczac niezbednej energii a nie oferowac rozrywki. zasypianie przy cycu nie jest normalne, jezeli matka nie potrafi nawiazac emocjonalnej wiezi z dzieckiem bez tego, to ma problem. jak juz ktos wyzej napisal, im dziecko starsze, tym bardziej przyzwyczaja sie do pewnych zachowan, bez wzgledu na ich sens. jezeli traktuje ssanie piersi jako codzienna rutyne "uspokajajaca" mimo normalnych posilkow, to karmienie piersia nie ma tu juz zadnego zwiazku z odzywianiem.

Gość gość
gość dziś Z analfabetami nie dyskutuje. Ty myślisz ze ci z piersi złoto płynie???? Jadasz chemiczne jedzenie i myślisz ze to zdrowsze niz mm? Popukaj sie po puklu. Hahahaha rozwalilas mnie tym myślisz że mleko modyfikowane jest zdrowsze od mleka z piersi Bo jadasz chemiczne jedzenie hahahahaahahha puknij się ty w głowę jestes nie normalna hahaha. A tak na marginesie co do chemicznego jedzenia kobieta która karmi dziecko i jej na dziecku zależy odżywia się zdrowo . Radze sięgnąć po informacje do jakiś poradników dla matek bo albo ja nie jesteś albo nie mogłaś karmić a teraz żal ci d**e ściska

Gość gość
czy lekarz cię nie poinformował, że w ciąży nie możesz kamrić piersią? ty nie musisz, a masz być konsekwentna. Poczytaj sobie dlaczego w ciąży karmić nie można zamiast tutaj wylewać swoją agresję i frustrację.

Gość gość
A czy wy czytać umiecie wyraźnie napisałam ze nie mam mleka

Gość gość
co z tego, że nie masz mleka skoro jesteś w ciąży i masz wątpliwości czy nie za wcześnie go odstawiłaś? wniosek z tego taki, że karmiłabyś w ciąży gdybyś to mleko miała:O pyszczysz tutaj i się wymądrzasz, a sama podstawowej wiedzy nie masz.

Gość gość
Co to za brednie ze nie można karmić w ciąży ja karmilam mój pediatra nie miał przeciwskazan ew drugim trymestrze mleko zmieniło smak i córka sama nie chciała już jeść piersi Ale jak by nie to napewno bym karmiła dalej