Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawilam dziecko od piersi a on po kilku miesiacach znowu chce piers

Polecane posty

Gość gość
pograzasz sie kobieto. dzial o modzie? moze ciebie to interesuje, bo mnie nie. ale widze ze jestes tak madra ze masz orpacowany profil wyrodnej matki ktory zaklada zainteresowanie moda. wow, kolejny naukowy argument!

Gość gość
gość dziś -oj Boże... To nie są zalecenia wyssane z palca, że przez pół roku mleko matki powinno być jedynym pokarmem, do roku podstawowym, a do dwóch lat uzupełniającym. I tak, właśnie ważne jest, że odpowiada to także matce dziecka. Poczytaj, dokształć się, później wypowiadaj. Oczywiste jest też, że często nie kończy się karmienia dokładnie z dniem, gdy dziecko ukończy dwa lata, czasem to się przedłuża, bo dziecko to nie automat, który można zaprogramować. Wspólne spanie z dzieckiem też nie trwa wieki. Małe dzieci, które śpią z rodzicami, gdy już zaspokoją naturalną potrzebę tego typu bliskości, później same pragną własnych łóżeczek - w przeciwieństwie do dzieci, które tego nie doświadczyły i do późnych lat szkolnych marzą o wspólnym spaniu i przychodzą do łóżka rodziców. Miejsce małych dzieci w nocy jest przy rodzicach, to natura. Nawet zwierzęta nie kładą spać swoich dzieci w jakiejś osobnej norze, tylko śpią razem. Naprawdę, niektórzy już powinni zmienić forum na jakieś modowe, bo tu nie macie nic do powiedzenia. Nie macie w tym temacie ani doświadczenia, ani wiedzy.

Gość gość
gość dziś -dla niektórych to jest jedyne zainteresowanie. Widać po sposobie w jaki się wypowiadasz, że jesteś dość ograniczoną osobą, o wąskich horyzontach myślowych. Gdy ktoś żyje inaczej niż Ty, już Ci się to w głowie nie mieści, musisz za wszelką cenę opluć taką osobę.

Gość gość
ja tam się cieszę z głupoty autorki :D jak się drugi dziecior urodzi to będzie miała niezłą jazdę bez trzymanki :D tu noworodek, a tu zbuntowany 2-latek ten chce żreć, i ten :D ten chce ciumkać i ten, ten drze japę i ten :D Rodzicielstwo bliskości..... czkawką ci się to odbije tfu

Gość gość
moze nie wypowiadaj sie o ograniczonych osobach skoro sama na rozgarnieta nie wygladasz. upieranie sie przy swoich pogladach tylko dlatego ze sama karmisz nie wiadomo jak dlugo nie jest ani przekonujace ani nie razi bystroscia umyslu. a te wywody o dzieciach spiacych razem z rodzicami to juz w o ogole patologia polandii, bo w innych krajach zanim jeszcze dziecko sie urodzi to juz ma wlasny pokoj dzieciecy i to jest norma. ale ty pewnie powiesz ze wszystkie dzieci ktore od malenkosci spia same maja jakis niedobor milosci rodzicielskiej.

Gość gość
merytoryczny argument matki karmiacej ponad rok: "karmie i uwazam ze to jest dobre bo mi to odpowiada". taki naukowy, niepodwazalny argument, czyste dane, medyczna precyzja. karmcie sobie do renty, prowadzcie zycie seksualne gdzie wam sie podoba, skoro w lozku to "zbyt normalne", spijcie z dziecmi do ich doroslosci i badzcie z siebie dumne. za to te wyrodne matki podajace mm beda kochac sie we wlasnym lozku, chodzic do pracy, przytulac dziecko bez podawania cyca i nie beda bazowaly swojego zycia na "image'u" matki polki. xxxx Trochę nie zrozumiałam co ma do tego wszystkiego praca? Kolejna rzecz dziec****ersiowe przytulają się tak samo a po trzecie żebyś wiedziała jaki mam image i czym się zajmuję :p bo to że karmię piersią 3,5 roku nie jest wypisane na moim czole i mam inny image niż matka polka.

Gość gość
3,5 roku... bosheeeee :D

Gość gość
Dla mnie to moment zwłaszcza, że początki są trudne a później jest to mało kłopotliwe, jem zdrowo, nie palę, nie piję, choć już teraz zdarza mi się pójść na imprezkę, bo bywa że dziecko pije mleko raz dziennie a nie uchlewam się do nieprzytomności i po kilkunastu godzinach spokojnie karmię.

Gość gość
Kobieto...nikt nie podważa karmienia naturalnego z piersi-tak, to naturalny pokarm dla dziecka i nie ma co dyskutować a ze wcale zdrowy nie jest itd bo jedzenie takie mamy a nie inne to juz inna para butów. Ale do jasnej anielki-dlaczego nie odciąganie pokarmu i nie karmicie butelka??? Sa dobre butelki na rynku, laktatorem, podgrzewacze itd czy nie lepiej tak karmić niz miec problem z odstąpieniem od piersi??????? Pozniej dziecko wyje bo to odruch ssania tej piersi-podobnie jak ze smoczkiem. Nigdy nie zrozumiem dlaczego pierś na służyć jako lek na całe zło-to pokarm a przy jedzeniu sie nie śpi! Tez zasypiasz podczas kolacji??? Roczne dziecko bez problemu powinno nic przespać bez karmienia-Ew woda do picia wystarczy jak sie obudzi. Jeśli masz potrzebę spij sobie z dzieckiem bo taka jest "polityka bliskości" ale uszanuj ze niektórzy chcą komfortowo wychowywać dzieci.

Gość gość
rodzicielstwo bliskości - o k***a :D to weź jeszcze swoich rodziców do wyra zaproś - niech też z tobą poczują tą bliskość masakra co za idiotyzmy się szerzą na forum

Gość gość
Kobieto...nikt nie podważa karmienia naturalnego z piersi-tak, to naturalny pokarm dla dziecka i nie ma co dyskutować a ze wcale zdrowy nie jest itd bo jedzenie takie mamy a nie inne to juz inna para butów. Ale do jasnej anielki-dlaczego nie odciąganie pokarmu i nie karmicie butelka??? Sa dobre butelki na rynku, laktatorem, podgrzewacze itd czy nie lepiej tak karmić niz miec problem z odstąpieniem od piersi??????? Pozniej dziecko wyje bo to odruch ssania tej piersi-podobnie jak ze smoczkiem. Nigdy nie zrozumiem dlaczego pierś na służyć jako lek na całe zło-to pokarm a przy jedzeniu sie nie śpi! Tez zasypiasz podczas kolacji??? Roczne dziecko bez problemu powinno nic przespać bez karmienia-Ew woda do picia wystarczy jak sie obudzi. Jeśli masz potrzebę spij sobie z dzieckiem bo taka jest "polityka bliskości" ale uszanuj ze niektórzy chcą komfortowo wychowywać dzieci. xxx a ja nie rozumiem dlaczego wpieprzasz się do czyiś cycków? Po co poprawiać coś co jest doskonałe - nie przypadkowo dziecko je z piersi, bo to ma znaczenie jak mleko jest podane

Gość gość
Mleko w nocy ma taki skład aby najlepiej odżywiać komórki mózgu. Powiedz dlaczego tak się dzieje? Bo tak, czy powodem jest to, że dziecko powinno pić w nocy wodę, czy mleko matki?

Gość gość
mimo ze jestem matka 3corek jak to czytam to czuje niesmak....Czy wy nie uwazacie ze to chore wkladac sutek chlopcu ponad rocznemu...zboczone i odrazajace... W ogole nie chce mi sie czegos takiego czytac nawet..."budze sie a on ma moj sutek w buzi"-OKROPNE BABSKA

Gość gość
to daj mu pierś z kurczaka :D

Gość gość
Może nie powinnaś mieć nawet córek, bo masz skłonnośc***edofilskie.

Gość gość
Czyzby Zorjana grasowała incognito? :D

Gość gość
Muj syn ma 16 lat i spi ze mno i menzem nic w tym zdroznego choc czasami czuje wzwud na tylku i nie wiem do konca czy to monz

Gość gość
I 18.03 dała podsumowanie ...

Gość gość
Jak muj 16 letni syn mi czasem cycka wyciongnie to robi sie czerwony i ma plame na spodniach pomocy czy mu moje mleczko szkodzi?

Gość gość
moje dziecko od urodzenia spi w swoim lozeczku i takich problemow nie mam

Gość gość
to wzburzenie na samą mysl o odciągnieciu mleka i podaniu dziecku np. w kubku - bo 2 latek spokojnie wypije napój z kubeczka, bierze się stąd, że to mamusie mają problem z potrzebą karmienia piersia i ssania sutka a nie dziecko. Sama jestem mamą, karmiłam piersią, nie mam więc z tym problemu, ale dla mnie to OBRZYDLIWE co piszecie. Sutek jako smoczek. Fu, po prostu fu. A wiem, że takie mamusie istnieją, bo znam prawie 4 latka któremu matka daje possać sutek przed snem "bo chce, bo potrzebuje".Emocje? Fu!Mleka oczywiscie nie ma. Tak sie kończy wasze cycusiowanie do 3 lat. To problem z matką, a nie z dzieckiem, jej potrzeba, jej zaburzenie.

Gość gość
Znasz się jak kura na pieprzu na karmieniu piersią i co tu dyskutować z ignorantką. Jeszcze mam odciągać, bo jakieś zboczone babsko uważa że kp jest niestosowne.

Gość gość
Ale wymyśliłaś, że mleko mam odciągać jakbym nie miała lepszego zajęcia, może jakbym była kurą domową ale nie mam czasu na takie fanaberie jak odciąganie mleka, poza tym bardzo ważny jest bezpośredni kontakt skóra do skóry a nie ma nic, absolutnie nic nieodpowiedniego w karmieniu piersią dziecka powyżej roku.

Gość gość
Bo idiotki dziecko sie odstawia od piersi po pol roku a nie tych waszych 16 czy 14 miesiacach.takie duze dziecko poje z cycka obzydliwe. x x a po drugie kto Ci powiedzial,ze idealna roznica wieku to 2,5 roku :O jasne zobaczysz jak sie bachory beda laly z jednych osranych pampreswo do drugich zalosne :O cycki do ziemi jedno ledwo skonczyla karmic teraz drugie bedzie zalosna jestes :O a 1 dzieciak nie moze pic mleka jak jestes w ciazy ,ze Ci nie wstyd ,zeby dziciak ci w cycki zagladal :O

Gość gość
Mojej koleżanki mama karmiła synka piersią póki do zerówki nie poszedł... Karmiła to za duże słowo, bo pewnie tam już mleka nie było, no ale tak czy siak obrzydliwe :(

Gość gość
Odstawia się, bo tak mówisz? A później co, sztuczna karma? Nie ośmieszaj się wypowiadając na temat o którym nie masz zielonego pojęcia. Ludzie są różni, jedni mądrzejsi, inni głupsi ale chwalą się swoją ignorancją tylko idioci.

Gość wifigdańsk
a dlaczego bedac w ciaży nie można karmic starszego dziecka? pierwsze słysze... lekarze twierdzą inaczej,wiec skad takie wnioski? i skad przekonanie ze kobieta karmiąca się zle odżywia? bo juz to kilka razy czytałam,ze kobieta kp żre chemię. ja kp i nie zauwazyłam zebym żarłą chemię,wrecz przeciwnie-mój organizm instynktownie domaga się zdrowego żywienia,nieraz nawet zjem cos na co mam ochote a potem dopiero gdzies przeczytam,ze ten akurat produkt jest bardzo zdrowy i potrzebny,zawiera dużo witamin i składnikow min. za to bardzo nie mam ochoty na frytki,cole,pizze itd i nawet gdybym chciala to nie potrafię żreć chemii.a znam np ludzi ktorzy bardoz lubia pizze,czesto jedzą,jak rowniez zupki chińkie itd. mnie to automatycznie odrzuca. i nie znam tez zadnej kobiety karmiącej piersią ktora by się niezdrowo odżywiała.

Gość gość
to karm tego swojego bachora do 18 roku życia tylko nie rozpaczaj na forum, że nie umiesz go odstawić od cycka

Gość gość
Kobieto nie możesz mieć dzieci czy co ?? Że naskakujesz na kogoś ze bedzie miał dwójkę jedno po drugim ... Ja akurat mam dwoje dzieci jest między nimi dwa lata różnicy i się świetnie dogaduja a ja mam wspaniałą rodzinę odchowalam i mam z głowy chcialM dwoje i teraz nie muszę po latach spowroteM wracać w pieluchy a co do piersi nie jedna nastolatka mogła by mi zazdrościć wykarmilam dwójkę a piersi mam piękne :)

Gość gość
ooo!!!Jakie oburzenie na samą myśl o odciaganiu...haha, a ile to przepraszam czasu zajmuje, wy boginie pracy....ja przy niemowlaku odciagałam czytając sobie wieczorem ksiażkę na dobranoc, no ile z tym pracy - tylko szczerze... to mamusie mają potrzebę ssania swojego sutka przez dziecko, które ma 16 kg i w przerwie zabawy samo pójdzie do lodówki po jogurt, który zje łyżeczką...a tak fizyczno-technicznie jak to się odbywa, dziecko się bawi, po czym podchodzi i ładną polszczyzną pyta...Mamo, mam ochotę/napiłabym się mleczka z cycusia?przecież jak siada wam na kolanach to nogi mu zwisają...kurcze jak to trzymac takiego 3 latka? podziwiam.