Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oxytocyna

Polecane posty

Gość gość

Czy skurcze wywołane oxytocyną są do zniesienia czy gorsze bo tak się obawiam jestem 7 dni po terminie a małej jest dobrze w brzuszku

Gość gość
Podobno silniejsze.

Gość gość
Ja mialam wywolywany poród. Nie bylo tak źle jak jest to czasami opisywane w internecie. Więc jedyne co mogę Ci poradzić to nie czytaj bo nie taki diabeł straszny; -)

Gość gość
Ja rodziłam tylko raz wiec nie mam porównania. Powiem jedno-są niemalże nieprzerwane, nie masz czasu odsapnąć i jest to większy wysiłek fizyczny.

Gość gość
2 razy z oxytocyna.... Gryzlam łóżko z bólu.... Nie ma wogle przerwy między skurczem..... Zapewnij sobie możliwość zzo, bo jest naprawdę hardcor...

Gość gość
ja tez mialam tylko z oksy wiec nie mam porownania... Ale u mnie najgorsze bylo to, ze skurcze byly mocne, bole krzyzowe, a postep rozwarcia znikomy. Ale ogolnie- dasz rade, zobaczysz :)

Gość gość
Rodzilam z oxy i bez i powiem Wam tylko tyle nie godzcie sie na nia! Macie takie prawo(ja wtedy nie wiedzialam ze moge sie nie zgodzic) Bole z oxy.sa poprostu masakryczne jeden za drugim,ja chwilami tracilam swiadomosc,no i oxytocyna podawana dozylnie jest szkodliwa o czym oczywiscie nie racza poinformowac pacjentki,bo po co...

Gość gość
Jak mogę się nie zgodzić na oxy pierwsze słyszę?? Jestem po terminie 7 dni i nic nie rusza więc beda mnie dalej męczyć i czekać aż samo ruszy??

Gość gość
Sa inne sposoby by porod rozkrecic,ale jak chcesz oxy.to sie godz,czego wcale robic nie musisz masz do tego prawo.

Gość gość
Do tej od nie godzenia : raczej jak się mię zgodzi to może coś się stać z dzieckiem, gdzieś tu czytałam, o lasce po terminie co się nie godzila. a potem się okazało dziecko umarło, wiec trzeba wybrać mniejsze zło..... Bule są masakryczne, ale ja za każdym razem brałam zzo i dałam rade, wiec bardziej bym w tym kierunku szła, a nie nie godzila się..... teraz też jestem w. Trzeciej ciąży, modlę się żeby tym razem rodzic bez oxy, ale idę rodzic tam gdzie jest zzo na życzenie i jeśli dadzą mi oxy to też wezmę zzo

Gość gość
ja mialam zastrzyki nawet nie pamietam z czego, masaze szyjki... Wszystko nic. Ba! Nawet pierwsza kroplowka z oxy nic nie dala, dopiero druga cokolwiek ruszyla. Zadna sie o oxy nie prosi jak nie musi

Gość gość
ja rodzilam z oxy. miaalm podane 3 kroplowki w przeciagu 9h i powiem ci,ze bol byl straszny. ale najgorsze bylo to,ze nie mozna bylo chociaz chwili odsapnac. bole krzyzowe trwaly w nieskonczonosc i nawet na pol minuty nie przestawaly dawac znac o sobie. porod byl dlugi,bo rozwarcie sie zatrzymalo,pozniej dziecko sie zaklinowalo,a ja skurczy nie czulam. mysle,ze byloby latwiej jakbym rodzila do7h,a przy 18h bylam bez sil.(glodna i spiaca od 2 dni)

Gość gość
Nie słuchaj tych debilem -"nie godź się " co za bzdury!!! Ciąża po terminie to ciąża podwyższonego ryzyka! Za długo też nie dobrze, łożysko się starzeje, dochodzi do infekcj (tzw zielone wody) i skutki nie do ogarnięcia. Zaufaj lekarzom i nie słuchaj bzdur. Ja miałam poród wywoływany: najpierw test oxy (nie pomogło) później żelem prostaglandynowym dodatkowo 2 masaże szyjki i cały poród trwał 9 h, dziecko 4100 a jeszcze w połogu mogłabym znów rodzić za taką słodką nagrodę :) Powodzenia

Gość gość
Nie zawsze można mieć zzo. W moim szpitalu dają za darmo i bez problemu, ale są warunki - rozwarcie ponad 5, ja miałam wywoływany 7 h -najgorsze -bez postępu rozwarcie (2 cm), masaż szyjki, wody odeszły i 8 cm i na zzo za późno

Gość gość
ja miałam wywoływany ból nie do zniesienia,omdlewałam z wyczerpania,i skonczyło sie cc bo syn stracił tetno