Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z policją. pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem i nie wiem gdzie mogę się poradzić. Mój chłopak(22l.) został oskarżony o paserstwo, a to była taka sytuacja: jego kolega(wielokrotnie karany) ukradł komuś piłę i zadzwonił po swojego znajomego( z którym w tej chwili był mój tż) żeby po niego przyjechał. długo nie musieli czekać na reakcję policji. Dzisiaj się dowiedziałam ze mój chłopak był zatrzymany i jest mu zarzucony współudział w kradzieży. Koledzy zeznają, że brał w tym udział, ale to nie możliwe, ponieważ chwile przed tym wszystkim rozmawiałam z nim przez tel. Mój skarb nie był karany, ale czeka go jeszcze rozprawa. I pytanie. Jak mogę mu pomóc aby go uniewinnili? Przepraszam jeżeli opis jest chaotyczny, ale nadal jestem w szoku.

Gość gość
wynajmij mu dobrego adwokata raczej wątpię że jest niewinny

Gość gość
za kradziez piły wielkiej kary nie dostanie ale ogólnie fajnych ma kolegów że zeznaja przeciwko niemu powiem ci tak ja uciekalem skradzionym autem przed policja nie dalo sie uciec w koncu sie poddalem i stanolem autem za ten wybryk dostalem grzywny 2100zł chcieli mi dac w zawsiasach ale moja matka wziela papuge ja wtedy poszedlem do szpitala psychiatrycznego matka mówila że papiery świra sie przydadza i pomoglo papuga z tymi żółtymi papierami zrobł ze bez zawiasów sie obyło to porównaj sobie ucieczka przed policją skradzionym autem a kradziez piły co gorsze odpowiedz sobie sama

Gość gość
Adwokat jest na pierwszym miejscu. Raczej człowiek zarabiający dość spora sumę pieniędzy nie potrzebuje kraść tym bardziej wiedząc że każde takie przewinienie skutkuje utrata pracy... a ten jego kolega jest bezrobotnym od dobrych paru lat.

Gość gość
A co do autora tekstu o aucie. Nie każdy ma tyle szczęścia, może pila to faktycznie nic takiego ale w papierku jest wpisane :/

Gość gość
przecież jak wyżej napisałaś jest oskarżony o paserstwo a nie o kradzież czyli według policji miał upłynnić towar

Gość popek monster
WINNY czy NIEWINNY i tak będzie siedział. Znam to z autopsji.

Gość gość
To paserstwo czy współudział? Bajeczka 1/10 :D

Gość gość
W kiciu każdy "skarb" jest wrobiony i niewinny :D

Gość gość
Proponuję kontakt z adwokatem. Ja w podobnej stytuacji korzystałam z bratem z dobryadwokat.eu, pomogli mi bardzo.

Gość gość
Ty możesz zajść złożyć zeznania, co robił w danym momencie itp.

Gość gość
HWDP