Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorka rodzin

czy też zauważyliście ze życie rodzinne w Polsce zanika?

Polecane posty

Gość gość
Ponad 2 miliony Polaków wyjechało i szykują się następne zastępy do wyjazdu.

Gość goasiuniaaaaść
Szkoda że jestem 40 latką,jakbym miała 10 lat mniej i ten rozum,podszkoliłabym język i noga by moja nie przekroczyła granicy Polski.Tu jest nędza,żałuje że nie wyjechałam bardzo,jest z roku na rok gorzej.

Gość gość
Uważasz że 40 lat to za późno? Starsi od ciebie również wyjechali i nieźle im się powodzi. Wystarczą chęci.

Gość gość
40 lat to zaden wiek dla chcacego,masz gdzie wyjechac to jedz i nie czekaj.

Gość gość
no wiesz w momencie gdy siostra brata chce w******* na pieniadze i z niego jeszcze miec kase - tak jak my mielismy taka sytuacje to ciezko mowic o jakis fajnych wieziach rodzinnych... tez ciezko mowic o checi utrzymywania kontaktow z tesciami, ktorzy dzwonia tylko jak cos chca lub cos potrzebuja czyt. pieniadze a juz w zupelnosci przechodzi ci chec uczestniczenia w zlotach rodzinnych gdy jedno dziecko rodzicow jest ''ponadto'' a drugie maja w d***e...

Gość Kaate85
Tak,gdybym nie mieszkała jeszcze z rodzicami,dziadkami to pewnie przez kilka miesięcy bym ich nie widziała.Siostra już mieszka poza domem, co 3-4 miesiące z nią gadam.Są takie osoby w rodzinie, że już nie poznaję lub na odwrót.Tak po kilka lat ich nie widziałam dalszej rodziny.Na święta kiedyś zjeżdżaliśmy się wszyscy do drogiej babci od 5 lat tego już nie ma. Fakt to prawda rodzina się rozpada.

Gość gość
Prawda co piszecie, moja rodzina rozpadła się przez emigrację i pogoń za kasą. Spotykamy się na pogrzebach, o ślubach dowiadujemy się po fakcie bo "goście kosztują". Moja mama do dziś wspomina swoje wesele gdy spotkała się cała rodzina, a nie młodzi, świadkowie i rodzice... Ludzie wolą mieć niż być

Gość gość
nie zanika - przeniosło się do supermarketów ;)

Gość gość
to jest właśnie demokracja :) syf dno i koniec normalnego życia tylko wegetacja dla pracy spania i kasy

Gość gość
A i nawet najblizsza rodzina na wesele do brata badz siostry nie przyjedzie bo siedzi zagranica . A przyjazd na taka uroczystosc KOSZTUJE!!! Kurwa to na pogrzeb tez nie przyjedziesz bo paliwo, wiazanka tez kosztuja? - zal !!! Moze nie wszyscy ale jest mnostwo materialistow w dzisiejszych czasach jest, ktorzy patrza tylko na jedno : Pieniadze ! I pogon trwa az do usranej smierci...

Gość JOURNALIST7460
zanika zanika :) ale chec posiadania pieniedzy nie zanika. i najczesciej jest ponad wszystkim innym :)