Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana30

Oszustka na Allegro

Polecane posty

Gość oszukana30

Witajcie, zostałam oszukana na Allegro na małą kwotę- 15 zł. Rzecz zakupiłam w styczniu, wpłaciłam pieniądze, a towaru jak nie było tak nie ma. Pisałam meile, w których pytałam, czy towar został wysłany, a jeżeli tak, to proszę o potwierdzenie, gdyż wybrałam list polecony. Nie otrzymałam odpowiedzi ani towaru. W komentarzach tej pani przeczytałam, że ma 5 negatywów, w których ludzie pisali, że wpłacili pieniądze (także były to niższe kwoty), ale ani towaru, aani kontaktu ze sprzedającą nie ma. Komentarzy ogólnie ma niewiele, w tym te 5 negatywnych otrzymanych mniej więcej w tym czasie, w jakim ja zakupiłam u niej przedmiot. Mam pytanie: Co w tej sytuacji mogę zrobić? Kwota jest niewielka, ale jednak są to moje pieniądze i nie chcę darować ich jakiejś złodziejce, a poza tym, chyba prawo powinno być po mojej stronie, bo nawet, gdyby to było tylko 2 zł to powinno się wyciągnąć konsekwencje, a nie złodziejom pobłażać. Czy myślicie, że warto zgłosić to natychmiast na policję, czy najpierw starać się o pomoc z Allegro?

Gość gość
A nie ma nr telefonu do tej osoby na allegro?

Gość gość
przyjmij moje wyrazy wspolczucia przy okazji - miej zawsze drobne w miescie bo wszystkie kible sa platne a sikac pod krzakiem w centrum czasami glupio

Gość oszukana30
Jest nr, ale nie odbierała, gdy dzwoniłam.

Zgłoś to do Allegro. Oni mają dane wszystkich użytkowników, w takiej sytuacji muszą je udostępnić.

Gość gość
A czy allegro nie daje gwarancji?

Gość gość
Szczerze - 15 zl, olalabym. Nas jedna babka oszukala na 250 zl, czekamy od października na towar, sprawa na policji.

Gość gość
Ja zawsze kupuje za pobraniem