Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia czy minie?

Polecane posty

Gość gość

wprowadziłam synkowi glutem, ma 7 miesięcy, dostał straszliwej biegunki :( czy jest szansa ze taka alergia minie, czy wprowadziłam gluten (kasze manna) za wcześniej?

Gość gość
obejrzyj se kilka starych dobrych amerykanskich komedii

Gość gość
Nietolerancja mija z czasem. Celiakia zostaje na całe życie.

Gość gość
Najlepiej w takiej sytuacji skonsultowac się ze sprawdzonym alergologiem. Ja mam dobre doświadczenia z http://larmed.pl/, na pewno otrzymasz tam kompleksowa pomoc

Gość gość
na razie odstaw poczekaj do roku i znowu sprubój

Gość gość
Pszenica zmodyfikowana z 14 do 49chromosomów nigdy nie będzie bezpieczna dla twojego dziecka! Jedne mają alergie wziewne inne atopowe skóry inne cukrzyce jeszcze inne inne choroby cywilizacyjne a przyczyna zawsze ta sama GMO W chwili obecnej, najbardziej zmodyfikowaną i tym samym toksyczną, ponieważ nasz organizm nie dysponuje odpowiednimi enzymami by ją przetwarzać, jest roślina dająca nam podstawowe ziarno czyli pszenica! Tak długo jak będziemy ją spożywać tak długo chorować będziemy. Przykro mi ale takie są fakty i nie zmienisz tego.

Gość gość
U mojej małej było podobnie. Alergolog polecił odstawić gluten i podawać latopic, który wspomaga walkę z alergią pokarmową. Probiotyk wzmacnia mikroflorę jelit dziecka, dzięki czemu alergeny przez nią nie przenikają. Po trzymiesięcznej kuracji wprowadziłam do diety małej kaszę manną oraz bułki i tym razem nie było problemu.

Gość gość
Jak tam Twój synek? Na twoim miejscu na pewno skontaktowałabym się ze specjalistą. Mogę polecić Ci świetnego alergologa: www.vital-medica.pl. Kiedy moje dziecko zmagało się z alergią, to właśnie tam się udaliśmy. Otrzymaliśmy naprawdę fachową pomoc. Zajmują się tam m.in. chorobami alergicznymi przewodu pokarmowego. Skontaktuj się z nimi, jestem pewna, że Ci pomogą.