Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kinia361

Bardzo duże wady wzroku u dzieci :(

Polecane posty

witam wszystkie mamy mój syn w Kwietniu kończy 7lat ma wade wzroku nadwzroczność oko lewe +10,75 cylinder 1,75 i oko prawe +11 cylinder 1,25 do tego astygmatyzm, dużego stopnia niedowidzenie obu oczu i zez zbieżny akomodacyjny Jestem załamana wada z roku na rok się pogłebia i nie wiadomo dlaczego. Wade miał zdiagnozowaną 4lata temu też zaczynaliśmy od słabszych okularów. Na dzień dzisiejszy nosi +9,5 plus cylindry niewiem co robić dalej? gdzie się udać? co może mu pomóc..... Jestem bezsilna. Chodzę z nim na specjalne zajęcia korekcyjne, ale jest ciężko teraz staram się o orzeczenie o kształceniu specjalnym bo ma problemy w szkole np nie widzi co pisze na tablicy..!!!! Bez okularów nic nie widzi nawet ubrać się nie potrafi. Rok temu starałam się o orzeczenie o niepełnosprawności ponieważ ma też ADHD i jest na lekach ale komisja odrzuciła go po odwołaniu się również wniosek odrzucono. W tym roku będę znów składać wniosek nie odpuszcze by dziecko z taką wadą wzroku nie uzyskało orzeczenia!!! kto ma podobne przypadki doświadczenia??

Gość gość
i pisze caly czas zeby kalek i debili nie plodzic...