Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile daje się księdzu za ślub ? ile za chrzciny ?

Polecane posty

Gość gość
ja jakoś też Kraków i za Ślub dałam 600 zł, więc nie przesadzajcie

Gość gość
To widzisz u Ciebie w parafii jest 600 zł u mnie 1000 zl minimum. Ten tekst "nie przesadzajcie" trochę nie na miejscu,bo to nie my przesadzamy z cenami tylko szanowni księżowie ;]

Gość gość
Nie 'jest', tylko 'co łaska'. Nie spotkałam się z cennikiem, dałam 600 bo tyle uważałam, mnie się wydaje że pary same się nakręcają i dają po 1,5 tys żeby się pokazać jaki to gest nie mają, a potem narzekają.

Gość gość
za ślub 800zł ksiądz 200zł organista i 100zł koscielny za chrzest 100 zł ksiądz i 10 zł koscielny za podanie świecy

Gość gość
Taa jasne :) u mnie było "co łaska ale minimalnie..." Pozazdrościć wam księży jeśli nie biorą nic albo niewiele ale przyjmijcie do świadomosci ,że dla większości liczy się tylko kasa.

Gość gość
U mnie 500 ksiądz ,200 organista ,50 kościelny = 750 zł dziwi mnie,że u kogoś to jest 200 zł. Serio ?

Gość gość
Ja mieszkam na wsi, a za slub musialam dac ksiedzu 500, ale to pol biedy. Organiscie 350 za to zeby nie gral!!!!! Bo to totalne beztalencie!!! Ale i tak musialam mu zaplacic bo pow ze choru nie otworzy! A ksiadz stwierdzil ze sie nie miesza ale to pracownik kosciola i on decyduje o organach!!! Patologia. A za wynajecie drugiego ktory nam gral 250. 200zl koscielnemu do dzis nie wiem za co. A jak maz go o to zapytal to mu powiedzial ze za tak piekna panna mloda nie powinien sie targowac.... takze tego... czysty interes

Gość wierzęWsiebie
Nie wierzę w to co czytam. Dziękuję za uświadomienie mnie jak wygląda aktualnie kościół i jego cenniki. Dawno tam mnie nie było za co dostaje regularne reprymendy od swojej mamy, ale nie żałuję. Jedyne co mnie przeraża to komunia mojej chrześnicy w tym roku...tak niestety jestem chrzestną, ale w ogóle nie czuję się w tej roli w sensie wiary i kościoła, poza tym ok. Nie mogę zrozumieć też dlaczego Włosi zrobili porządek z religią a my jako kraj nie. Nadal płacimy za ich emeryturki itp. Ja jestem w danych statystycznych jako katoliczka i na to się nie godzę a co mają powiedzieć inni...