Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przekonac dziecko do smoczka

Polecane posty

Gość gość

corka ma 5 tyg. Od poczatku nie chce ssac smoczka dlawi sie i wypluwa. To samo jest z butelkami. Czasem ewentualnie zalapie awenta. Smoczkow probowalam juz wszystkich. Codziennie kazdy po kolei jej wkladam liczac ze zalapie ale natychmiast wypluwa. I niestety wisi przez to wciaz na piersi bo z piersi sobie smoczka zrobila od kilku dni tez zaczela wkladac kciuka do buzki. Zabieram jej paluszek bo nie chce aby ssala kciuka wole gorsze zlo i smoczka tylko jak ja przekonac

Gość gość
No ale po co ci ten smoczek?Nie chce,to nie i nic nie poradzisz.

Gość gość
A spróbuj taki dla większych dzieci. Z kciukiem WALCZ! mojej znajomej córka ma już 5 lat a z racji że koleżanka nie dopilnowała teraz nie może jej tego oduczyć.

Gość gość
no to walcz z tym żeby nie wisiała na piersi, po co jej pozwalasz, żeby zrobiła sobie z niej smoczka. Ja też nie podawałam smoczka bo nie chciały, a karmiłam piersią jadło z jednej jadło z drugiej i dziękuję odkłądam do łóżeczka czy do wózka i nie ma kwilenia:) Musisz przetrzymac i się szybko unormuje, będzie ci normalnie jadła kilka razy dziennie szybko naje się i będzie spokój :) do zmoczka nie przyzwyczajaj bo to niepotrzebne,a potem będziesz się pytać jak masz oduczać. Dziecko nie potrzebuje smoczka żeby być spokojnym to tylko kwestia tego jak chowają je rodzice.

Gość gość
Mój nie miał smoka z butli też nie pił, teraz je łyżeczką i pije z niekapka ma 10 miesięcy

Gość gość
mój syn w ogóle nie chwycił smoczka,teraz mam miesieczna córe która wisiała na cvycku non stop,az sutki mnie bolały,ona juz najedzona dalej chciała cycka przez to ciagła ssajac mleko i potem miała przepełniony brzuch i wymiotowała,lub ulewała,wiec zdecydowalismy z męzem ze damy jej smoczek i z niechecia go ssała najpierw a tera juz ssa normalnie:)

Gość gość
Juz nie panikuj ze 5tyg dziecko robi sobie z ciebie smoczek..po prostu potrzebuje bliskosci i tyle..nie chce smoka to sie ciesz potem nie bedziesz miala problemu..syn tez nie chcial smoka albo bardzo sporadycznie lovi. Butelki tez nie..i w sumie teraz sie ciesze z tego powodu..aktualnie ma 16 m nie dawno odstawilam go od piersi..butli nie chcial ..w nocy nie je a smok nie wypada i jest ok..bedzie dobrze.. a jak dziecko bedzie chcialo sobie z ciebie zrobic smoczek to jak bedzie bardziej jarzace czyli okolo 8 m takie jest moje zdanie

Gość gość
a próbowałaś płaskiego z lateksu? to miększe tworzywo niż silikon, a płaski kształt dobrze imituje sutek Dziecko ma silny odruch ssania, daj smoka, rąbek pieluchy.. ale kciuka nie pozwalaj ssać! Ja też będąc niemowlakiem smoka nie chciałam, ssałam za to namiętnie kciuka i rodzice walczyli z tym prawie 5 lat! smoczek zawsze można potem zabrać, a kciuka nie

Gość gość
11:25 rąbek pieluchy do ssania noworodkowi?Czy ciebie porąbało?

Gość gość
tetrowej babo, niektóre dzieci tak wolą

Gość gość
gość dziś tetrowej babo, niektóre dzieci tak wolą xxxxxxx jesteś glupsza niż myślałam:O no chyba logiczne,że mialam na myśli tetrową a nie jednorazówkę.To jest niebezpieczne,bezmyślna istoto!