Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana8989

Prosze o pomoc nie wiem czy bede mogła miec dzieci!!!!

Polecane posty

Gość zalamana8989

Witam. mam 25 lat i chciałabym mieć dziecko. Postanowiłam udać się do ginekologa na badania. Cytologia wyszła ok, okresy mam reguralne co 31 mniej wiecej dni. Byłam wczoraj na USG dopochwowym. Jestem równy tydzień przed okresem. Wszystko wyszło w normie oprócz jajników bo mam napsiane ze mam na jajnikach liczne formy pecherzykowe. Lekarz przygladał się na monitorze im jak widzalam i spytrał się własnie czy jestem przed okresem. Powiedział że wszystko ok ale ja wyczytałam w necie ze te pecherzyki mogą oznaczac policystyczne jajniki i moge mięc trudnosci z zajsciem w ciąze. myslicie zeby udać sie po okresie jeszcze na usg dopochowe??? boje sie ze moge to miec i nie bede miec dzieci;(

Gość gość
ciesz sie zaoszczedzisz na gumach

Gość gość
Więc nie czytaj ,tylko bierzcie się " do roboty". Gdyby wszystko co napisane było prawdą, jaki byłby piękny świat..

Gość gość
A jak wygladasz? Mi lekarka powiedziala ze podejrzewalaby ze mam zespol policystycznych jajnikow(mam duze jajniki) gdyby nie to ze mam juz dziecko i jestem szczupla, poniewaz osoby z tym schorzeniem szybko przybieraja na wadze. Mysle ze jezeli lekarz nic nie powiedzial to jest dobrze. Ale dla swojego spokoju mozesz po miesiaczce pojsc na usg do innego lekarza. Jezeli chodzi o zajscie w ciaz to nie jest tak latwo ;) musicie sie bardzo starac ;) I uzbroic w cierpliwosc :) pozdrawiam :)

Gość zalamana8989
A ILE STARAŁAS sie o dziecko?:) ja jestem bardzo szczupła i wogole nie mogę przytyć.

Gość gość
Pół roku:) najlepiej idz do lekarza i zapytaj o wszystko co cie martwi :)

Gość gość
Spokojnie, nie panikuj :) Starajcie się celować w owulację wtedy jest największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Możesz ją sobie wyznaczać np Afrodytą na ślinę. Ciekawe są też żele ułatwiające zapłodnienie np conceive plus albo pre-seed