Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onka100

czy moja dzidzia urodzi sie zdrowa?czy ja donosze :(

Polecane posty

Gość onka100

Wczoraj bylam na badaniach prenatalnych i po 3krotnym usg lekarz powiedzial ze dziecko Malo sie rusza,prawie wcale,ze szyja jest owinieta pepowina i na koniec powiedziala ze dziecko ma słabo ukrwiony nosek a taka wadę maja dzieci z zespołem dauna:(:(:(czy ktoś moze wie cos na ten temat???mam czekac 2 tyg na wyniki ale zwariuje przez ten czas.to 13tydzien i 5dzien ciazy

Gość gość
Kochana idź do innego lekarza i zrób amniopunkcje

Gość gość
dziewczyno moje bylo okrecone pepowina,mialo miec makrosomie i powazna wade serca. nic sie z tego nie sprawdzilo,a za wizyty i badania wydalam krocie

Gość onka100
Proszę niech ktoś napisze cos jak przeżył to co ja lub slyszal o czymś takim

Gość onka100
Mam miec robione to badanie jak będą wszystkie wyniki,będą pobierać wody plodowe

Gość gość
ginegologami nie jestesmy .a pozatym nie pisz dzidzia-bo mnie krew zalewa

Gość gość
Chyba nie słabo ukrwiony nosek a nieuwidoczniona kość nosowa?? to jest akurat miękki marker wad genetycznych i o niczym nie świadczy. jakie było nt? nie martw się na zapas, tylko poczekaj na wynik amniopunkcji. Ja niestety mialam chore dziecko i wyszło to na amnio ale znam milion historii z happy endem. Głową do góry.

Gość gość
To opisz te historie szczesliwe

Gość gość
A dobry ten lekarz, dobrą ma aparaturę ? może świetnie prowadzić ciąże ale USG to nie musi być jego konikiem ja tak mam kto inny prowadzi kto inny USG robi. Nie powinien Ci mówić o pępowinie tylko Cię nastraszył, a tak naprawdę istotne jest to jak pępowina układa się w końcówce ciąży i podczas porodu. Moja dobra znajoma miała zrobione usg w 13 tc miała info nie obecnym NT czyli niby nie było kości nosowej gin ją nastraszył poszła do innego kość się w cudowny sposób znalazła. Moj synek tez się na badaniu genetyczny słabo ruszał ale lekarz pobujał brzuchem i się rozkokosił. A jaki wskażnik miałaś na przezierność karkową ?

Gość gość
moze dlatego,ze dzidzia brzmi infantylnie?Pisz DZIECKO. Wracajac do tematu, jest jeszcze mozliwosc zrobienia badania krwi, ktore wykrywa wade ale koszt ok 2000. W kazdym badz razie tyle kosztowalo 6 m-cy temu. Plus taki, ze nie ma ryzyka poronienia jak przy amnio. Kolezanka robila takie badanie i wynik po 10 dniach. Dla pocieszenia napisze, ze z usg miala prawdopodobienstwo zd 1/5.

Gość gość
Zrób test Nifty albo harmony są prawie wiarygodne ale drogie

Gość gość
zespół downa. i wybierz sie do innego lekarza, to ostatnie dni kiedy to ma sens. poczytaj opinie w necie, część powinna byc miarodajna i znajdziesz kogoś sensownego w okolicy. a amniopunkcja to bardzo ryzykowne badanie, raczej jako ostateczność

Gość gość
mi lekarz nic nie mówił o tym, że sie dziecko słabo rusza bo sprzęt miał taki, że wszystkie organy po kolei prześwietlał, jakby to wytłumaczyć: najpierw widzieliśmy żebra na brzuszku, przegląd organów wew (nic z tego nie rozumiałam) a następnie żebra na plecach i kręgosłup. jak ma dobry aparat to nie ma opcji, że kiepsko ułożone.

Gość gość
Kuzwa zespol dauna???

Gość gość
Autorka sama ma zespol dauna, to trudno, aby dzieciak nie mial po mamusi :D

Gość gość
dlaczego ty zyjesz dzieckiem zachowujesz sie jak matka narcystyczna 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
a jakby dziecko bylo chore to co to zmieni? nie bedziesz je kochac? usuniesz? bi nie rozumiem jakie to ma znaczenie.

Gość gość
to że kość nosowa była niewidoczna to nie świadczy o niczym, idź na inne usg, też miałam na jednym usg niewidoczną kość nosową, za 3 dni poszłam do innego lekarza i kość była widoczna, syn urodził się zdrowiutki, a to że dziecko mało się ruszało, no cóż, może spało, może po prostu miało taki dzień, no i co że owinęło się pępowiną, każde dziecko owija się nią setki razy podczas ruchów!! powtórz usg.

Gość gość
Ludzie ogarnijcie się!skąd u was tyle nienawiści.kobieta ma problem a wy ja atakujecie!idioci

Gość onka100
Mialam robiony test z krwi i czekam na wyniki,ale to za 2tyg.nie o to chodzi ze nie będę kochac tego dziecka.bede je kochać i zajmować sie najlepiej jak umiem.tylko martwi mnie całokształt ze wszystko jest zle.chyba jutro pójdę na usg i bede spokojniejsza

Gość gość
Mi się wydaje że to prowo. Dauna, slabo ukrwiony, dzidzia. Albo debilka.

Gość gość
Debilka to z ciebie!!po twoich inteligentnych wypowiedziach to widac!

Gość gość
pomijając pisowanie "dauna"to reszta może byc wynikiem "talentów"lekarza, który nie wyjaśnił o co chodzi. umówmy sie, sa lekarze mówiący z sensem i są tacy mamroczący cos pod nosem i "po co pacjent ma wiedzieć, pacjent ma robić co ja mówie"

Gość onka100
Skoro lekarz tak powiedzial to nie moja wina,tylko powtarzam słowa lekarza to raz a dwa bede swoje dziecko nazywała jak będę chciala a po trzecie moge pisac przez telefon lub tableta i mogę mieć włączony słownik i tam nie będzie wyrazu dawn!

Gość gość
Poczytaj opinie o lekarzach gin i idz jutro albo jak najszybciej do innego gin na usg, ale wybierz calkiem inna godzine wizyty niz teraz. Byc moze tj ktos napisal dziecko spalo dlugi czas i sie nie ruszalo.

Gość gość
onka100 "moge pisac przez telefon lub tableta i mogę mieć włączony słownik i tam nie będzie wyrazu dawn!" Na pewno nie bedzie :P Bo to jest DOWN! Zespol Downa! Naucz sie tego. Na wszelki wypadek :P

Gość gość
marne prowo, 1/10

Gość gość
autorko daj znac co z dzidzią czy wszystko dobrze,jak juz bedziesz po badaniu.

Gość gość
kobieto, co ty tu wkręcasz, tak się składa że miałam badania prenatalne w bydgoszczy i wyniki były tego samego dnia - najpierw krew, po kilku godzinach gdy ją zbadali - usg po czym wyszłam ze szpitala z wynikiem

Gość gość
a usg prenatalne może robić tylko lekarz z międzynarodowym certyfikatem, wiec nie radźcie jej, by poszła do innego, bo takich lekarzy nie jest aż tak wielu