Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z jedzeniem u niemowlaka 8 miesiecznego.pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę doświadczone mamy o pomoc.Chodzi o jedzenie mojej 8 miesięcznej córeczki a w zasadzie o jej brak apetytu. Zacznijmy od tego ze mala mleko je tylko w nocy tzn wieczorem zje ok 120 ml kaszki zbożowej na mleku Humana (Nestle zdrowy brzuszek) albo czasem nie chce wcale dopiero wstaje ok 23 i wtedy zje te kaszke.Pozniej budzi sie raz na mleko i zje max 100-120ml.Rano jest problem mleka z butli juz nie chce wcale wiec czasem jak ma dobry humor to zje lyzeczka kaszke z humany waniliowa ale to malutko przez ostatni tydzień tylko raz zdarzylo sie ze zjadła wszystko 120ml.Wiekszosc wyrzucam do kosza.Daje jej tez jak nie zje kaszki jajecznice na maselku badz jajko na miękko badz jakas kanapke z wędlina ale przeciez codziennie nie bede jej dawać jajek bo to nie zdrowo.później o 11 zjada jogurcik z Humany praktycznie caly. O 13-14 wmuszam w nią zupkę dzis np rosolek na indyczku z kluseczkami zrobiłam jej sama to zjadła pare lyzek i później koniec.Byly dwa podejścia spędziłam na karmieniu jej ok godziny.Masakra. Teraz zrobiłam jej krem z batata i marchwi ale ma chwilowo drzemkę i pewnie jak wstanie to znów będzie marudzić.Kiedys jeszcze lubila sloiczki miała swoje ulubione dwa i jak krecila nosem to zjadala słoiczek i bylam spokojna.Wieczorem zawsze owocka jakiegoś dostaje,kiedys chetnie potrafiła zjeść wszystko teraz znów masakra pluje tym. Ja nie wiem co z nią się dzieje nie mam juz sil ciągle stać nad nią i wmuszac w nią wszystko jestem załamana. Ogólnie jest baaardzo *****iwym dzieckiem wszystko ja interesuje siedzi stoi raczkuje jak szatan jakiś.zastanawiam się skąd bierze sily skoro tak Malo je.do tego bardzo malo wazy....za 9 dni konczy 9 mcy a ma 7400g:(wyniki krwi i moczu ma w normie.... Co poradzić na takiego niejadka?pomóżcie....

Gość gość
Dawaj jej probiotyki coś typu lakcid 1 x dziennie. a ten apetyt to tak nagl3 straciła np po chorobie, czy stopniowo? Może złapała robaki, ma kontakt z innymi dziećmi?

Gość gość
Co wy z tymi robakami? Cóż, miałam podobnie z synkiem, ten typ tak ma. trzeba walczyć, w końcu sie rozje. Dawaj jej do rączki też jedzenie, nie tylko z łyżeczki.

Gość gość
Z probiotykiem próbowałam bez zmian. Jesli chodzi o inne dzieci to nie ma kontaktu żadnego wiec to nie robaki. Jedyne co moglo sie przyczynić to szczepienie IH 3 dawka.Miala dokladnie tydzień temu.Moge powiedziec ze przed nim bylo troche lepiej z jedzeniem,no ale tez szalu nie bylo...no i ta waga.Jak widzę na spacerach rówieśników mojej córki ważących po 10 kg to wpadam w panikę....

Gość gość
A ja ci powiem jako matka trojga nie panikuj jak wyniki dobre dziecko super sie rozwija pamietaj,ze dziecko nie da sie zaglodzic ma teraz taki etap i to sie moze zmienic za jakis czas a moze byc niejadkiem ale lepiej miec szczuple dziecko niz grube szczegolnie dziewczynka moja ma teraz 7mies i mleka wiecej niz 150ml nie wypije ma 8330 kg i dl 73 cm .Kazdy maluch inny jak kazdy z nas jest inny.Pozdrawiam i nie porównuj dzieci bo to bez sensu.