Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile stron zajął Wam rozdział metodologiczny?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Ile stron zajął Wam rozdział metodologiczny? Chodzi mi o opis, co to jest przedmiot badań, cel itd? Bez opisu wyników badań (bo to osobny rozdział). Właśnie go męczę i nie wiem w sumie jak bardzo się rozpisywać i co tu w ogóle pisać. Opisuję po kolei co to przedmiot, zmienne itd ale ile definicji podawać? Jak tak patrzę na to co piszę to tak z pewnie wyjdzie mi z 7-8 stron. A jak u Was?

Gość gość
rozumiem kotku że jesteś studentką i piszesz pracę?

Gość gość
To zalezy jaka to praca i ile rozdziałów. Mnie uczono że rozdziały powinny być symetryczne. Ale wien że duzo też zalezy od promotora. Kazdy ma inne wytyczne i wymagania .

Gość gość
U mnie jest tak, że teoria ok 30 stron, a metodologia z badaniami kolejne 30 stron powinny zawierać. W tym sama część metodologiczna, same cele, metody, itp. zajęły mi tak 2,5 strony. Dawałam po 3 definicje. Jako minimum miałam podane dwie definicje. I piszę o pracy licencjackiej.

Gość gość
To jeśli ja mam podzielone to na trzy rozdziały: teoria, metodologia i analiza to mi symetrycznie nie wyjdzie. No ale jak podzielę pracę na część teoretyczną i część badawczą to wtedy by jakoś się udało :) To może tak źle nie piszę tej metodologii.

Gość gość
źle napisałam. Symetrycznie miałam na myśli że rozdziały powinny mieć zbliżoną ilość stron.

Gość gość
Zapytaj w bibliotece uczelni czy nie mają prac z poprzednich roczników. Wtedy mozesz zobaczyć jak ludzie dzielili rozdziały.

Gość gość
Zrozumiałam o co chodzi z tym symetrycznie :) Chodziło mi to, że mój trzeci rozdział ma ok 30 stron. Więc drugi jak będzie miał 8 stron to nie będzie tak samo i raczej nie dam rady na 30 stron napisać metodologii samej, bo to w kółko to samo musiałabym pisać tylko z różnych książek. Mam nadzieję, że tak nie będę musiała ;)

Gość gość
Kazda uczelnia i kazdy promotor ma inne zasady to po co pytasz na forum? Twój moze wymagac 7-8 str, a inny minimum 20. A jeszcze inny nie wymaga w ogóle rozdziału stricte metodologicznego, a zawarcie tego we wstepie do analizy badan. Ja np w ogóle nie miałam badana ani zadnej metodologii a rozdziały miałam trzy, symetryczne po ok 30-40 stron. Jak juz chcesz odpowiedzi i rady to moja jest taka nie pisz w ogóle metodologii :P :D Na tyle sie zdają rady z forum gdy kazdy ma doswiadczenie z innymi zasadami.

Gość gość
No widzisz u mnie by nie przeszło ze trzeci rozdział 30 stron a drugi tylko 8. Musiało byc porównywalnie bo to jest ROZDZIAŁ. 8 stron mógł miec jeden punkt do rozdziału. O tym musi zdecydowac twoj promotor. W tym wypadku to bym zrobuiła 2 rozdziały, teoria i badania a metodologia byłaby wstepnym punktem do rozdziału badawczego.