Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce zmienić płeć. Jak powiedzieć o tym bliskim?

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat od urodzenia czuje się chłopakiem. Nawet tak wyglądam, ludzie często mnie mylą z chłopakiem. Nie wiem jak i czy w ogóle mówić rodzinie, bo to są tępaki niestety i wezmą mnie za zboczeńca. A ja nie mogę i nie chcę tak dłużej żyć. Wiem, że kiedyś to zrobię tylko kiedy i jak.. nie mam wsparcia w nikim.

Gość gość
najlepiej wprost i tak się kiedyś dowiedzą

Gość gość
To powazna decyzja i powinnaś to dokładnie przemysleć. A próbowałaś zmienic swój wizerunek na bardziej kobiecy? Ja byłam kiedyś taka chłopczycą , krótkie włosy , spodnie adidasy , lubiłam piłke nozną i lać się z chłopakami . Tez miałam takie mysli o zmianie płci. Ok 18 roku zycia poznałam fajne kolezanki które postanowiły nade mną popracować. Koniec z luzackim ubiorem , wulgaryzmami , pluciem , obowiazkowo pełna kultura , dziewczęcy ubiór , zapusciłam włosy i chociaz przez wiele miesięcy było cięzko to z czasem zaczęło mi się to podobać , bo zaczęłam się podobać chłopakom , pierwszy raz zakochałam się i w końcu przestałam marzyc o zmianie płci

Gość gość
potrzebujesz wsparcia, dobrego psychologa. Ktos wyżej podal Ci chyba dobry adres. Na Kafeterii nie szukaj wsparcia. Albo Cie zajeżdża, albo poradzą...modlitwę ;)

Gość gość
Ja się tak nie zachowuje. Nie pluje, nie rzucam mięsem, nie mam krótkich włosów (chociaż bardzo tego chcę). Mimo to nie czuje się kobietą w ani jednym procencie. Wręcz unijam ludzi bo nie mogę być przy nich sobą, wk*****a mnie jak mówią do mnie po imieniu, rzygam tym.. uważam to za upokarzające, czuje się podle i beznadziejnie. Z wiekiem to się nasila co raz bardziej.

Gość gość
Nie masz co czekać, zacznij zmieniać swoje życie. Inaczej nie będziesz szczęśliwy.

Gość gość
a zdazyło Ci się , ze zauroczyłaś sie jakimś chłopakiem ? Ja w tamtym okresie miałam różnie , były fascynacje zarówno chłopcami jak i dziewczynami

Gość gość
Autor nie pisze, ze ma problem z orientacja seksualna, a z płcią. Nie widzisz różnicy?

Gość gość
co chcesz zmienic.

Gość gość
Ja wolę kobiety i to w nich się zakochuje. Niestety nieszczęśliwie bo nie jestem lesbą i nie chce by ktoś tak o mnie myślał, chociaż nie mam nic do homoseksualistów.

Gość gość
Transseksualizm jest powiązany z orientacją seksualną , fizycznie jest dziewczyna , jesli psychicznie chłopakiem to nie pownna się fascynowac chłopakami . Pochopna decyzja o zmianie płci może być błedem którego nie da się odwrócić. Koniecznie zwróc się do specjalisty

Gość gość
Nie powinna? Przeciez moze byc mężczyzna o orientacji homoseksualnej. Niby dlaczego takie nie? Ale z jednym sie zgadzam. Autor jak najszybciej powinien udać sie do specjalistów. My mamy mizerne pojęcie o problemie...

Gość gość
nie chce skopiować poprawnie, tu daję końcówkę: grupa=45778&temat=353386

Gość gość
To zmień. Na co czekasz?

Gość gość
chcesz sobie doszyc

Gość gość
Ja mam podobnie