Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama25

Urodzę dziecko z fragmentem mózgu

Polecane posty

Gość gość
moze je oddac jak urodzi bo sobie nie poradzi i zniszczy cala swoja rodzine

Gość gość
Skarbie, twój "potworek" nie będzie się różnił od tysięcy podobnych które każdego roku rodzą się w Polsce. Może nawet pokażą go w TVN albo w Polsacie, jak się trzęsie w metalowej uprzęży, żeby wyłudzić od ludzi trochę pieniędzy.

Gość gość
beda go pokazywac w uwadze i innych programach jak wegetuje

Gość gość
Ale rodziny autorce to nie zazdroszczę... Rodzina może mieć własne zdanie, ale nie powinna się odwracać.

Gość gość
Autorko, jeśli to nie prowo, skontaktujcie się z Fundacją Gajusz w Łodzi -wpisz w wyszukiwarkę, oni prowadzą hospicjum dla nieuleczalnie chorych maluszków oraz hospicjum prenatalne, na pewno jakoś wam pomogą!!!

Gość gość
jak sie nie odwracac? dobrze chcieli dla niej zeby usunela i mieli racje wiedzieli ze sobie nie poradzi i tak bedzie nie wytrzyma psychicznie

Gość gość
Przychodzi mi nam myśl opowiadanie "Model Pickmana" autorstwa Lovecrafta.

Gość gość
Wspieram,wspieram,wspieram.Bardzo dobry pomysł z psychologiem.Dziadkowie zmienią zdanie jak się urodzi i pokochają.A teraz jest czas na przygotowanie i przewartościowanie życia.Ty się boisz i mąż się boi a lepiej byłoby abyście wspólnie się bali.Dobry byłby kontakt z podobnymi rodzinami.Czasami widuję takich ludzi w Licheniu na mszach za chorych.Emanuje z nich taka aura piękna i miłości,że zawsze jestem wzruszona.To są dzieci Boga.To nic,że jest trudno nagrody przychodzą do nich takie o jakich niektórym tu piszącym nawet się nie śniło.Życzę przyszła mamo Tobie tego najwyższego wymiaru rozwoju duchowego i polecam w moich modlitwach…

Gość gość
jesli to nie provo powiem tak..odrzucilabym wszelkie leki n podtrzymanie i wtedy faktycznie sie przekonasz czego chce bóg jesli urodzisz to znaczy ze tak wlasie mailo byc jesli stracisz ciaze to wlasnie to okaże sie wola Bożą, wiem ze anlogicznie ktos zaraz napisze to pocow ogole leczyc ludzie skoro maja umrzec bo taka jest wola boga , nie mam na to argumentu ale w tej konkretnej sytuacji wydaje mi sie byloby to najlepsze wyjscie

Gość gośćkarola
Witam czy przyszłamam25 jak się potoczyla twoja historia proszę o kontakt. Nr gg883873711

Gość gośćkarola
moje gg 3538366

Gość gość
podnosze

Gość gość
Niestety są różne wady genetyczne na które nie ma wpływ styl życia matki przed czy w trakcie ciąży. To nie do przewidzenia.

Gość gość
To pewnie prowo

Gość gość
Obecnie średnio 50% dzieci rodzi się niekompletne. To normalne i naturalne. Wynika z niskiej jakości spermy użytej do zapłodnienia.

Gość gość
Ja też jestem bardzo ciekawa jak skończyła się ta historia? Czy dziecko , Czy żyje? Zawsze jest takie wyjście że tuż po porodzie można zostawić dziecko w szpitalu. Wiem,że serce matki będzie krwawić bo to jednak jej dziecko,ale ale jeśli ktoś nie potrafi udźwignąć ciężaru...

Gość gość
Autorko będe modlić sie za Was i wasze dziecko by w trudnych chwilach nie zabrakło Wam siły i wiary ♡ Ja nie wiem czy zdecydowałabym się na urodzenie dziecka tak bardzo chorego , słyszałam że w innych krajach aborcja jest legalna do 6 miesiąca , Jedynie co mogę Tobie życzyć w tej chwili to wiary i wytrwałości w trudnych chwilach Wiem że to trudne ale ja bym chyba szukała pomocy za granicą , chodzi mi o aborcje , jesteście oboje młodzi , nie wiadomo czy całe życie 24h nie będziesz musiała spędzić przy łóżku dziecka jeżeli już rokowania są tak złe mimo to życzę prawdziwego cudu Bożego !

Gość gość
Kobiety ronią w swoim życiu nieraz kilka, kilkanaście ciąż nawet o tym nie wiedząc. Kiedy na etapie podziału komórki dojdzie do jakichś nieprawidłowości natura jest na tyle mądra, że organizm kobiety mówiąc żargonem medycznym- wydala z siebie źle funkcjonujący zarodek, nie marnując w ten sposób zasobów kobiety, która będąc w ciąży zużywa masę energii, w dodatku nie może zajść w kolejną „zdrową” ciążę. Oczywiście nie zawsze tak to działa, ale autorka to książkowy przykład. Jej organizm w 3 miesiącu chciał się pozbyć dziecka, które i tak jest skazane na przedwczesną śmierć, więc mówiąc z punktu widzenia biologii nie rokuje, ale ona oraz mądrzy lekarze do tego nie dopuścili. Proponuję, żeby teraz koszty utrzymania dziecka po równo podzielili między siebie lekarze działający wbrew naturze i autorka. Skoro kogoś stać na podtrzymywanie ciąży, która sama chciała się usunąć, to nie powinien wyciągać ręki do państwa po zapomogę na dziecko, którego gdyby nie jego decyzja wcale by nie było. Odpowiadając na pytanie autorki, stopień upośledzenia zależy od tego jaka i przede wszystkim KTÓRA część mózgu nie istnieje. Jeśli ośrodki czołowe i skroniowe, to wychowasz najwyżej śliniącego się socjopatę, jeśli idzie to dalej to możliwe, że będzie też ślepy, głuchy… Jeśli zahacza to o ośrodek Broki to pół biedy, będzie niemową, ale jeśli rdzeń przedłużony, to pozamiatane. Umrze w ciągu kilku minut, może godzin.

Gość gość
Jak leżałam w szpitalu z ciążą obok mnie leżała mołoda dziewczyna też w wieku podobnym do autorki i na usg okazało się że dziecko też ma bardzo ciężką wade genetyczną ale lekarze odrazu kazali jej usunąć tą ciąże 5 miesiąc , rodzice też , starszna tragedia bo na wizycie wcześniej codziennie słuchaliśmy biacia serc naszych maluszków po tej sytuacji tej dziewczynie nie sprawdzano na sali serduszka dziecka jak bije

Gość gość
Po co podbijacie prowo z przed roku??