Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co lepsze parter czy 3 pietro

Polecane posty

Gość gość

Kupuje mieszkanie i ciezko mi podjac decyzje czy kupic mieszkanie srodkowe na parterze (blok 3 pietrowy) czy narozne na 3 pietrze (w bloku 4 pietrowym) -Jakie Wy wybralibyscie?

Gość gość
na pewno nie parter, gdzie w zimie jest nie do wytrzymania. Ludzie wchodzą, wychodzą wciąż, za kaloryfery majątek zaplacisz

Gość gość
Ja teraz mieszkam na parterze. Ogromny halas od ulicy samochody kazda pora dnia i nocy(glownie to przeszkadza trzaskanie drzwiami), dzieci na hulajnogach. Zaluzje mamy prawie caly czas zasloniete bo wszystko widac z zewnatrz jak na dloni. No i najgorsze za sciana mamy sklep, wiec tluczenie miesa, rzucanie skrzynkami, wszystkoooo b mocno slychac. No i za ogrzewanie placilismy fortune.

Gość gość
3 piętro Na parterze może być zimno od piwnicy

Gość gość
zimno w zime, ale za to w lato jest upalnie na 3 piętrze. Jednak wybrałabym 3 piętro. Środkowe mieszkanie to kicha. Pewnie okna tylko z jednej strony. Ciężko się wietrzy takie mieszkanie.

Gość gość
bierz ostatnie piętro! zimą nie będziesz musiała odkręcać kaloryferów a nawet będziesz otwierała okna tak będzie gorąco zobaczy ile zaoszczędzisz na ogrzewaniu :P jak sąsiedzi z dołu będą mieli 2tyd dopłaty to ty będziesz miała 2tys zwrotu :D

Gość gość
ja mieszkałam na parterze teraz jestem na ostatnim 4 piętrze więc na parterze zawsze jest grzyb i wilgoć bo ciągnie od fundamentów i jest zimno u mojej znajomej tak samo co do czwartego piętra to lało się z dachu i były zacieki ale odkąd wspólnota naprawiła dach wszystko jest ok trudno się jest doczłapać bo windy nie ma i jest strasznie gorąco w zimę trzeba otwierać okna

Gość gość
To mieszkanie na parterze jest cieple w zimie gdyz w piwnicy biegmna rury centralnego ogrzewania.

Gość gość
dlatego ja mieszkam na 1 piętrze i jest dobrze. nie narzekam. Na twoim miejscu wybrałabym 3pietro

Gość gość
ja mieszkam na 3 piętrze, nie narzekam. Ale jeśli planujesz dziecko, to wnoszenie wózka tak wysoko może być problemem

Gość gość
ale wózek jak coś będzie wnosiła tylko przez około 1,5 roku. a mieszkac będzie moze do konca zycia. Czy serio warto się poświęcać? Na parterze jest kicha. serio.

Gość gość
mieszkanie szczytowe to też kicha, bo zimno. I skąd wiesz ile dzieci będzie miała

Gość gość
mieszkania na parterze są tańsze

Gość gość
dobra ile ludzi tyle opinii. Zauważcie że mieszkanie na parterze jest mieszkaniem środkowym, a co za tym idzie? to że okna są tylko z jednej strony. Mieszkanie na 3 piętrze jest lepszym rozwiązaniem.

Gość gość
nie prawda, ja mam mieszkanie środkowe i okna z obu stron

Gość gość
opisz to bo nie wiergam

Gość gość
Zdecydowanie piętro! Parter i ostatnie piet4o odpadają. Moja koleżanka mieszka na 4, latem ma saune a zimą lodówkę!

Gość gość
wiesz 3 piętro jest lepszym rozwiązaniem, ale jeżeli zagłębić się w przyszłość, to jak będziesz stara, trudno będzie ci się wspinać na 3 piętro

Gość gość
mieszkam na 3 piętrze (4 piętrowy blok), mieszkanie środkowe (2 klatka z 5), po jednej stronie mam pokój z balkonem, po drugiej okna od pokoju i kuchni, ciemna jest łazienka

Gość gość
jezu, autorka ma ok. 30 lat a wy jej mówicie, że "jak będzie stara" czyli za ok. 40-50 lat

Gość gość
ja pod hasłem mieszkanie środkowe rozumiem co inego, czyli: na piętrze są 3 mieszkania i śrdokowe to jest to w środku

Gość gość
parter to tragedia, nie dość że zimno zimą to hałas z ulicy, od sąsiadów z góry jeszcze tym bardziej jeśli mają małe dzieci, hałaś od klatki, bo mieszkasz przy wejściu do niej patrz ile ludzi dziennie będzie się przewijać, okna nisko wszystko widać z ulicy zdecydowanie ostatnie piętro lepsze.

Gość gość
a skąd wiesz ile autorka ma lat?? lata tak szybko lecą

Gość gość
nie, środkowe to że to klatka w środku

Gość gość
"hałas z ulicy" (nie wszystkie bloki budowane są przy ulicach, to może być zamknięte osiedle) "hałas od sąsiadów z góry" (mieszkając na 3 piętrze w bloku 4 piętrowym też będzie miała sąsiada na górze)

Gość gość
no to co? i tak wszystko lepsze od parteru

Gość gość
rownie dobrze moze tej starosci nie dozyc :P

Gość prawictwo pospolite 137
największą zaletą mieszkania na parterze jest to , że nie trzeba wchodzić wysoko do góry .. Zatem dla ludzi starych mieszkanie na 4 piętrze nie jest atrakcyjne .. Wedlug mnie 3 pietro będzie lepsze niz parter .. Ale gdybym mial wybór miedzy 4 pietrem , a parterem to wybrałbym parter . Chyba ze na 4 pietro mozna byłoby wjechać windą .. Bo jeśli blok ma 4 pietra i jest bez windy to wejscie nawet na 4 pietro jest męczące nawet dla młodej osoby.

Gość gość
w rogowym będzie zimno, znajdź jakieś inne

Gość gość
myszy i szczury wchodza na parter