Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaq

Kiedy zaczyna się stalking?

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaq

kiedy wg was zaczyna sie stalking i mozna to zgłosić na policję?

Gość gość
Oglądałaś Uwagę wczoraj?

Gość gość
jak ciągle cię ktoś nachodzi lub dzwoni lub smsuje albo szuka w inny sposób kontaktu którego ty nie chcesz

Gość gość
nie ogladalam, a o czym bylo? pytam o stalking bo osoba z ktora mnie cos kiedys laczylo nie daje o sobie zapomniec, mimo brak reakcji z mojej strony, wciaz dostaje smsy.....

Gość gość
zaczynam sie go obawiać.... i podejrzewac o chorobe psychiczna

Gość gość
tylko nie wiem czy 16 smsy w ciagu kilku dni sie kwalifikuje. nie sa obraźliwe ani nic, ale raz mu odpisalam ze nie chce zadnego kontaktu. tej osobie nie przeszkadza, że jest w związku, a żona cos podejrzewa bo kontaktowala sie ze mna

Gość gość
Wejdź sobie na stronę Uwagi i obejrzyj reportaż "Zamordował byłą dziewczynę".

może napisz jasno, żeby nie pisał. jak będzie kontynuował będziesz miała dowód na policji, że Cię nęka i nie ma Twojej zgody na tę jednostronną "rozmowę"

Gość gość
myslalam że jak nie bede odpisywac to da sobie spokoj. 3 lata temu zakonczylam znajomosc z tym czlowiekiem i nie inicjowałam kontaktu od tamtej pory

Gość gość
Musisz napisać mu wprost i konkretnie, że nie życzysz sobie wiadomości. Jeśli tego nie uszanuje i wiadomości będą częste to jest to już stalking.

Gość gość
napisalam raz: nie pisz do mnie. pytaj dlaczego, odpisalam:"bo nie chce" to nie wystarczy?

Gość gość
mam taki przypadek,tylko zmiana numeru pomoze.

Gość gość
Powiem Ci co u mnie zadziałało (a miałam problem nie tylko z wiadomościami, ale i nachodzeniem, śledzeniem itp). Napisałam wiadomość, że kolejna jakakolwiek próba kontaktu ze mną poskutkuje złożeniem zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Poskutkowało, może dlatego, że gość w razie problemów z prawem straciłby pracę. Mam spokój, ale lęk pozostał, do dziś nie podchodzę do domofonu, jeśli nie jestem z kimś umówiona.

Gość gość
@broken ale ja mu to pisalam jak tylko zaczely sie te smsy :O i nic to nie dało. gosc 19:52 wspolczuje... na szczescie ta osoba mieszka daleko ode mnie