Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Doradzcie czy szczepic noworodka zaraz po urodzeniu

Polecane posty

Gość gość

Niedlugo rodze i ciagle nie wiem co myslec o szczepieniu w pierwszej dobie zycia. Czy to jest faktycznie takie obciazenie dla organizmu ze lepiej odlozyc na pozniej? Czy nie bede miala z tego powodu problemow tzn. czy w pozniejszym terminie bez problemu zaszczepia dziecko? Czy lepiej jednak od razu po porodzie, doradzcie mi prosze...

Gość gość
Eh, dlaczego o tak ważnej sprawie pytasz anonimowe osoby na forum, i to takim forum gdzie sama żółć. Popytaj lekarzy, położne, zaufane koleżanki a nie wariatki z internetu.

Gość gość
Moje dziecko było szczepione.. Drugie też będzie.

Gość gość
moje dziecko ma 3 m-ce. bylo szczepione na wszytsko (obowiązkowe) w odpowiednich terminach. plus rotawirusy. ciągle slysze/czytam o szkodliwosci szczepionek a nigdy nie spotkalam poszkodowanego przez to dziecka ani nikogo kto by znał takie przypadki osobiscie. poza jedną kobietą ktora twierdzi, ze jej kilkunastoletni syn ma autyzm poszczepienny tylko zaden z lekarzy tego nawet nie zasugerował. To jest zdanie tylko tej kobiety.

Gość gość
to twoja decyzja, poczytaj o szczepionkach. moje pierwsze dziecko było w szpitalu szczepione tylko na wzw , a po 2 mies. na następną bcg, ale z drugim dzieckiem nie pozwole na nic szczepic w pierwszej dobie życia. poczekam 2-3 miesiące. niektórzy myślą że jak dziecko płacze długo albo nie chce ssać piersi to normalne, no to też może być NOP. poczytaj o tym.

Gość gość
Witam, mam rocznego synka, który był szczepiony po narodzinach w szpitalu, teraz również posiada szczepienia jak na 14miesięcznego malca i dobrze je znosi:) zrobisz jak uważasz:) życze szczęśliwego rozwiązania:)