Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Nie śpi i ciągle marudzi

Polecane posty

Gość gość

Pomocy, moja 4,5 miesięczna córka jest ciągle niewyspana i marudna. W dzień robi max 40 min. drzemki, do których lulam ją na piłce. To usypianie i odkładanie czasami zajmuje dłużej niż sama drzemka. Po czym ona się budzi albo z płaczem albo już ziewa przy obudzeniu. Potem aktywność trwa max 30 – 45 min i znowu ziewa albo już jest tak pobudzona, że potem z płaczem trudno znowu ją uśpić. Nocny sen też jest nienajlepszy, bo z powodu ssania kciuka w nocy, za radą doradczyni laktacyjnej zaczęliśmy zakładać jej skarpetki na rączki i przystawiać do piersi i mała zaczęła spać z nami w łóżku. Efekt jest taki, że teraz wybudza się w nocy (jak ssała kciuka, to potrafiła przespać noc) i jest niespokojna, ale próba przystawienia do piersi kończy się często niepowodzeniem, bo Mała się odgina i nie chce ssać.. Wtedy znowu ją bujam na piłce i po 30 – 45 min usypia. Dodam, że przy piersi też jest często niespokojna, chyba że akurat śpiąca po bujaniu, albo dobrze nie wybudzona. W efekcie ona i oboje z mężem jesteśmy zmęczeni, bo to usypianie 7 kg dzidzi nie jest takie proste i niewyspani Pomóżcie co mam robić. Jeśli chodzi o inne metody usypiania, to huśtaweczka nie działa. Jedynie na spacerze udaje się ją uśpić na dłużej, ale często nie udaje się wyjść na spacer bo Mała płacze w wózku. Co robić, żeby spała dłużej? Pomóżcie. Czuję, że jestem złą matką.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować