Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Epapierosy ktos tu pali prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

witam slyszalam ze e-papierosy sa szkodliwe poniewaz w plucach zbiera sie woda? czy to mozliwe? prosze o szybka rade poniewaz nie wiem czy zaczynac je palic i odstawic zwyklaki :/

Gość gość
prosze tez o opisanie wady i zalety tych e-papierosow :) dziekuje slicznie

Gość gość
ehhh ja mam tego paierosa od 2 lat, zwyklych nie pale wogole, juz nie wspomne jak mnie drazni ich zapach albo jak ktos na mie dmucha i jak wszystko potem smierdzi... to tak w kwestii estetycznej. Osobiscie ic mi sie nie dziej****adania pokazaly wieksza wydolnosc pluc juz po miesiacu, mam ladniejsza skore, nie jest przesuszona, jest jednrniejsza, skonczyly sie wypryski, nadpotliwosc tez jakby ustala, bo organizm nie musi wyrzucac tego syfu co chwile. Czytalam sporo artukulow na temat e papierosow, nie w jakis tam Paniach Domu, tylko w literaturze medycznej. I tak...w e papierosie podczas "palenia"(nie ma procesu spalania tylko podgrzewania) wydziela sie 6 szkodliwych substancji, podczas w zwyklych fajkach 6000...dziekuje Zadna woda sie w plucach nie zatrzymuje...niby z jakiego powodu? to jak wdychasz pare wodna z czajnika to tez dostajesz niewydolnosci pluc? hehe Poza tym po sporej lekturze nasuwa sie jeden wniosek, te cale brednie o szkodliwosci e papierosow tzn o wiekszej szkodliwosci niz przy papierosach zwyklych, sa wysnuwane poprzez zalezne od koncernow tytoniowych rzesze naukowcow...po co? bo spada im sprzedaż, e papierosy nie sa objete akcyza ani podatkiem od lekow, tak jak np plastry czy inne gumy z nikotyna. cierpi na tym koncern tytoniowy jak i koncerny PSEUDO anty tytoniowe (wiekszosc z nich wspolparacuje)produkujace substytuty PODOBNO pomagajace rzucic palenie... wciaz jest walka aby opodatkowac e palenie i to wysoko, tak zeby nie oplacalo sie kupowac sprzetu i olejkow, za to dalej kupowac smierdzace fajki. To proste i logiczne o co tu chodzi... w polsce tez nad ta ustawa pracuja, poszperajcie w necie, bo oczywiscie nikt glosno o tym nie mowi

Gość gość
Kupiłem składniki do robienia eLiquidu we własnym zakresie, uważam że liquidy gotowe ze sklepów są oszukane, nie czułem mocy nikotyny jaką sugerowano na opakowaniach Od czasu gdy rzuciłem tytoń na rzecz epapierosa czuje się o niebo lepiej.

Gość gość
hej przestalam palic klasyki i pociagalam sobie od czasu do czasu e-papapieorosa czulam sie o niebo lepiej :) jezyk zrobic sie czysciutki ;) nie smierdzialam nie bolaly mnie pluca i wiele innych zalet :) niestety zepsul mi sie :( poszlam i kupilam zwykle papierosy i dalej sie zaczelo :( bol w plucach po wypaleniu bol glowy jezyk jest brazowy:/ czuje sie zmeczona i smierdzaca itp :( teraz chce kupic znowu e-papieroska i dalej cieszyc sie zyciem:)

Gość gość
hej a czy te liguidy bez nikotyny czyli 0mg tez maja 6 szkodliwych substancji ??? prosze o informacje ja wlasnie kupilam takiego e-papieroska tylko ze od razu bez nikotyny :)

Gość gość
bo wlasnie slyszalam ze te bez nikotyny nie maja szkodliwych substancji tylko te z nikotyna ale nie wiem sama

Gość gość
ej gosciu ktorego bolały pluca...PLUCA NIE BOLA poniewaz nie sa unerwione!! mogla cie bolec klatka piersiowa, miesnie, sciegna itd a nie pluca...

Gość gość
Mnie bolały płuca gdy paliłem zwykłe papierosy tytoniowe, często czułem w nich kłucie i przeszywający ból, aż spać nie mogłem. E papieros uratował mi życie.

Gość gość
a tego akurat nie wiem, wydaje mi sie natomiast, ze to te same substancje, bo liquid to li=qiud i produkty tego podgrzewania sa takie same, tyle ze bez nikotyny. Nie wiem dokladnie jakie produkty z nikotyny zawieraja sie w tych substancjach szkodliwych. JEstem pewna, ze e papierosy tak czy tak szkodza, czy z nikotyna czy bez, bo jednak ladownie tego w pluca nie jest zbyt madre... ale na pewno nie szkodza tak jak zwykle...tak jak pisalam liczba 6 a 6000 szkodliwych substancji. no przepraszam... i tak jak juz ktos tu napisal? a co nam nie szkodzi? przestanmy oddychac, bo przeciez powietrze to dopiero syf! spaliny, melate ciezkie itd

Gość Juwenia
Ja wapuje e-p One już prawie od dwóch lat, wcześniej paliłam analogi prawie siedem lat i teraz czuję się zdecydowanie lepiej. Nie wróciłabym już do zwykłych smierdziuchów za nic w świecie :)

Gość gość
Ja palę tabaque i żadna woda mi się w płucach nie zbiera, to jakaś ściema :P Na pewno e-papierosy są zdrowsze od tych tradycyjnych.

Gość gość
Ja mam skladaka, baterię Foof 1100mA i kliromizer z górną grzałką 1,8 Ohma. Daje duzo dymu, a to lubię:) Liquidy tylko z E-boss, od paru miesięcy palę Camel 18. Moc i smak super. Juz 1,5 roku palę epapierosa, wczesniej palilam kilkanascie lat zwykłe. Czuję się uwolniona, od smrodu, wlosy, ciuchy, w domu, nie mam strat ubraniowych, bo co jakis czas odrobina popiolu ze zwyklych lądowala na rajstopach, spodniach, spódnicach, zalatwilam sobie 2 puchowe kurtki.... Budżet domowy odciązony, bo liquidy+ 2 grzalki na m-c, to ok.60zł. Moc liquidu dobralam taką, jak moc ostatnio palonych zwyklych fajek, i napalam się.:)

Gość gość
Ja mam Foof'a ale w całości :) Nawet liquidy palę tej marki, najchętniej słodkie: kawa, wanilia itp

Gość gość
foof ma bardzo smaczne liquidy smakowe

Gość Liquidka
Ja uwielbiam liquidy One. Mają takie owocowe smaki, że głowa mała. Smoczy Owoc czy Mroźne Mango. To jest to!

Gość gość
Smoczy owoc od ONE faktycznie wymiata, za to tabaque ma ciekawe propozycje na słodko.

Gość gość
Nie robiono testów z tymi epapierosami ale ja odczuwam, że lepiej czuję się po elektrycznym niż po takim zwykłym. Dodatkowo palę mniej, nie śmierdzę, zęby i palce białe :) wszystko kupuję od www.tobaccoconceptfactory.pl

Proszę o radę. Razem z mężem palimy. Moja córka jest w ciąży i powiedziała mi, że przez nas pali. Problem jest w tym, że nienarodzone dziecko cierpi przez tą sytuację a cała wina spada szczególnie na mnie. Jestem zdesperowana. Istnieje instrukcja jak rzucić palenie? Może być drastyczna ale niech będzie skuteczna…