Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym tygodniu powiedzieliscie starszemu dziecku, ze bedzie mialo rodzenstwo?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 4-letnia corke i jestem w 11 tyg. Zastanawiam sie czy juz jej mowic, czy jeszcze nie. Kiedy Wy powiedzieliscie?

Gość gość
Jestem już w 6 mscu,moja pierworodna za dwa tyg kończy 5 lat. O tym że będzie miała wtedy jeszcze brata lub siostrę powiedzieliśmy jej w 10tc. W 12 tc zabraliśmy ją na usg. Teraz już nie może doczekać się braciszka i codziennie wykreśla kolejne dni w kalendarzu :)

Gość gość
ja jestem w 10 tc i jeszcze nie powiedzialam. syn ma 5 lat

Gość gość
Moj syn miał ponad 3 lata i od razu mu powiedzieliśmy. Zrobiłam test pokazałam mężowi i synek tez sie odrazu dowiedział. Z duża różnica wieku macie dzieci ja darzyłam do 4 lat maks miedzy rodzeństwem

My w ogóle dużo wcześniej rozmawialiśmy o tym, że dziecko będzie miało rodzeństwo :) a konkretnie że to już powiedzieliśmy w około 13-14 tygodnia ciąży. W każdym razie dziecko, jako osoba zainteresowana, wiedziało drugie po mężu, przed resztą rodziny :)

Gość gość
Duża nie duża, dla jednego duża to 5 lat dla innego 10. Ja chciałam żeby pomiędzy dziećmi było max 5 lat różnicy i tak też będzie. A co powiesz na to ze u znajomych pomiędzy dziećmi jest 14 lat różnicy? To jest dopiero duża różnica wieku.

Gość gość
U mnie między dziećmi jest 8 lat różnicy i uważam, że to bardzo dobra różnica ;-) powiedziałam późno, około półmetka. Brzuszek był już widoczny a chciałam żeby dowiedziała się ode mnie.

Gość gość
Moj ma 5lat powiedziałam od razu. Nie czekałam zresztą on wiedział ze będzie miał rodzeństwo bo jeszcze nim bylam w ciąży rozmawialiśmy i przygotowywaliśmy go do tego ze może miec rodzeństwo :-)dzis młodszy ms 8mc i brat uwielbia go ponad wszystko ;))))