Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ..na ciazowe mdlosci wymioty , bo juz nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

mozecie cos polecic co stosowalyscie, ewentualnie kiedy mniej wiecej zaczyna odpuszczac?

Gość gość
herbata imbirowa ponoć pomaga, lecz na mnie nic nie działało - rzygałam dalej niż widziałam cały styczeń i luty - schudłam parę kilo. Na pocieszenie powiem, że zazwyczaj mija w drugim trymestrze.

Gość gość
u mnie zaczyna sie wlasnie 9 tydzien i im bardziej do przodu tym bardziej wymiotuje.Mi juz jedzenie przestalo sprawiac przyjemnosc, bo i tak wszystko konczy w jednym miejscu.....

Gość obimitorobi
Mi pomagały tylko migdały...

Gość gość
znam ten ból - u mnie właśnie zaczęło się jakoś w okolicach 7 tygodnia i prawie 2 miesiące trzymało, jak rano wstawałam szykować się do pracy, to zawsze w okolicach 7:00 biegłam wymiotować, dopiero później mogłam się umalować i ogarnąć :/ na szczęście teraz już mam ulgę.

Gość gość
Prevomit, tabletki powlekane - dla kobiet w ciazy.

Gość gość
Mi mdłości rano przeszkadzają najmniej, w ciągu dnia coraz bardziej się nasilają, a wieczory najgorsze, bo na dodatek jeszcze mi się odbija. Herbatka imbirowa też na mnie nie działa. Ulgę czuję w chwili, gdy coś podjadam i przez kolejnych kilka minut, potem mdłości wracają. U mnie mdłości trwają od 8 do 15 tygodnia (myślę, że tym razem też tak będzie), chociaż ciężko stwierdzić. Większości kobiet ustępują ok. 12-13 tygodnia, ale znam też takie, które męczyły się do samego porodu.

Gość gość
Ja mialam przez cala ciaze pomagaly tylko kwasne jak ocet jablka kroilam na kawalki i gryzlahm

Gość gość
Opaski na nadgarstki Sea Band. U mnie sie sprawszily. Sa teraz rozne kolory. Kiedys nie bylo zadnego wyboru.

Gość gość
Ja miałam całodobowe okrutne mdłości i pomagała mi tylko woda truskawkowa żywiec :) W sumie to tylko tym się odżywiałam bo nic innego nie mogłam wziąć do ust. Każdy się śmiał że tam gdzie ja to i woda :P

Gość gość
Jedz po troszke a czesto. Nie pij gazowanego. u mnie sie sprawdzilo. Ewentualnie lekarz moze ci dac torecan na recepte.

Gość gość
W aptece : mamarin kup.... To suplement diety dla kobiet w ciąży na nudności i znużenie... mi bardzo pomógł a było kiepsko.... Brałam max dawkę.... Często nie mają tego w aptece, poproś x

Gość gość
Torecan na recept.

Gość gość
Ja bralam mamarin, pilam ciepla wode z imbirem, caly czas musialam cos przegryzac np krakersy, skorke chleba. Zadnych zapachow, jak najmniej ruchu, nawet od mowienia bylo mi niedobrze. Trzeba przetrwac.. i znalezc wlasne sposoby. Ja nawet kosmetyki musialam zmienic na bezzzapachowe. Maz mial zakaz perfumowania sie. Kazdy zapach mnie powalal. Poscieli nie dalam zmienic na swieza dopoki mi mdlosci nie minely. Chyba tylko od brudu mnie nie mdlilo :-P Dobrze ze w domu bylam... brrrr... dobrze ze to juz za mna.... Zdrowka Mamuski ;-)

Gość gość
Ja mialam mdlosci calodobowe prawie przez cala ciaze. Nic nie pomagalo. Myslalam, ze sie wykoncze.

Gość gość
ja mialam jak gosc powyzej ale na szczescie tylko do polowy 4tego mies. Nic nie pomagalo, jedzenie bylo obrzydliwe, sil brak, moglam tylko lezec i biegac wymiotowac. Przeszlo i teraz martwie sie ze za duzo przybralam (koncowka juz...)

Gość gość
ja milam mdlosci okropne az ogien czulam ale bez rzygania...i wiecie co nic nie pomagalo a na mieso patzrec nie moglam nawet i ustaly ok 10 tyg zupelnie-i potemw 13 okazalo sie ze poronienie wiec jak macie objawy jest dobrxe ustaja trzeba sie martwic czemu

Gość gość
same przejda

Gość gość
Dziewczyny, a po tym, jak skończyły się wam wymioty i zaczęłyście normalnie jeść, to szybko przybierałyście na wadze? Bo ja jestem teraz w 19 tyg. i właściwie dopiero wyrównałam wagę sprzed ciąży, czyli przytyłam jakieś 3 kg (w pierwszym trymestrze przez te wymioty właśnie tyle schudłam). Już prawie połowa ciąży, a praktycznie nic nie widać, gdy mam na sobie ubranie. Noszę ciuchy sprzed ciąży, we wszystko się mieszczę. Dziecko zdrowe i rośnie prawidłowo.

Gość gość
Mojego kumpla żona tak wymiotowała w każdej ciąży. Jedno dziecko miało zaćmę, która spowodowana jest niedożywieniem w życiu płodowym ale reszta zdrowa. O ile rachuby nie straciłam, to sześcioro tego drobiazgu mają.

Gość gość
Mi ginekolog zapisał czopki i to było super, bo szybko działały a nie trzeba było łykać. Nie pamiętam nazwy.