Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cukrzyca

Polecane posty

Gość gość

Mam cukrzycę 2, muszę ograniczyć jedzenie, ale kiedy tylko próbuję, wpadam w tak ogromną depresję, że 2 dni przychodzę do jakiego takiego samopoczucia. Co tu robić? :( To jest straszne, mogę śmiało powiedzieć, że jedzenie zniszczyło mi życie, zazdroszczę ludziom niejadkom z natury, są szczupli, lekcy, na ogół bez cukrzycy (chyba, że 1) i nie muszą nieść przez całe życie tego brzemienia jem, nie jem, jem na zapas itd.. Wolałabym cukrzycę 1, dałabym insulinę i wiadomo, a tu? Cukier ogromny, "wystarczy dieta i ćwiczenia" każdy powie, ale to jest bardzo, bardzo trudne, przynajmniej dla mnie, ponieważ mam nieudane, smutne życie i tylko jedzenie może mnie pocieszyć. Wiem, że inni mają gorzej itd., że większość to moja wina bo "żrę", ale tak mi kurde ciężko, więc napisałam.

Gość gość
hm

Gość gość
Masz racje, ograniczenie jedzenia jest bardzo trudne :(

Gość gość
a ja zazdroszczę ludziom co mogą jeść wszystko na widok mięsa wymiotuję mogę zjeść tylko rybkę i pierś z kurczaka ale te cycki muszą być z każdego paprocha wyczyszczone nie mogę nic jeść matka wyzywa tylko cukierki wcinam warzywa też jem ale ile ich jest nie da się obiadu z samych warzyw jeść po zaraz wyfruwa i dopycham się słodyczami nie jestem gruba ale trochę mam nadwagę niewielką gdybym mogła normalnie zjeść obiad tyle słodkiego bym nie jadła w dodatku leniwa jestem dodam że chleba też nie mogę jeść :(

Gość gość
jedź do Dubaju tam pokarzą ci dietę cud !!! :D

Gość gość
Kobieto pomyśl. Cukrzycy z 1 grupą musza stale zażywac insulinę. Jakieś przypadkowe działanie np wojna, wyjedziesz i zapomnisz insuliny i co??? nic nie jesz bo jak zjesz to cukier w góre i można dostać hiperglikemii. A tobie trzustka pracuje jeszcze i wytwarza te insuline. i nie jestes zalezna od strzykawki. Ja tez mam cukrzyce 2 st i ciesze sie że musze "tylko" zazywać tabletki. i chciałabym utrzymać ten stan jak najdłużej i nie zażywac insuliny.

Gość gość
Ale cukrzyca wcześniej czy później mnie zabija bo ja mam cukry rzędu 350 do 500 to bardzo dużo.

Gość gość
Dubaj jest lekarstwem na twoje problemy --- cukier spadnie tobie na 70 -100 !!! :D

Gość gość
Autorko, doskonale Cie rozumiem, bo ja prawdopodobnie tez juz mam cukrzyce, na ktora zapracowalam objadajac sie slodyczami przez ostatnie 13 lat. Nie potrafie przestac jesc i wiem ,ze jak zrobie sobie badania, to beda tragiczne.

Gość gość
:( Ale skoro nie robiłaś badań to możliwe, że nie masz cukrzycy, zrób oprócz cukru też poziom insuliny bo wysoka insa to takie samo zło jak cukier (a cukier może być dobry przy tym bądź niski), a pobudzają ją jedzenie wysoko węglowodanowe i tworzy błędne koło... Ja mam bardzo wysoką :(

Gość gość
O co chodzi z tym Dubajem, przecież tam jest pełno grubasów i cukrzyków.

Gość gość
Eeee, jakieś zaprzysięgłe qrwice skoro nawet kałem arabskim nie pogardzą.

Gość gość
Szukam dobrej diety na zrzucenie ok 10 kilo. Stosowałam już nawet kopenhaska, ale schudłam niewiele, a efekt jojo to dodatkowe 3 kilo ponad poprzednią wagę. Co myślicie o diecie warzywno owocowej http://villacarpatia.com/dieta-warzywno-owocowa/?

Witam! Jestem studentką IV roku Psychologii. Zgłaszam się do osób chorych na cukrzycę typu 2 z ogromną prośbą o wypełnienie 4 kwestionariuszy które nie zajmują stosunkowo dużo czasu a pozwolą mi napisać pracę magisterską przystosowania psychologicznego do życia z cukrzycą typu II - ego. Potrzebuję 50 osób które by wypełniły te kwestionariusze, dlatego zgłaszam się poprzez portal. Bardzo proszę o pomoc w badaniach i z góry dziękuję :) Jeśli ktoś będzie chętny, proszę o kontakt prześlę linki do kwestionariuszy.

Gość Ikarowa

Co za bzdury.. CUKRZYCA NIEULECZNA???! Kto Ci takich głupot naopowiadał? Cukrzyca jest uleczalna i ja jestem tego bardzo dobrym przykładem! Miałam cukrzyce typu 2! Jest jedna podstawowa zasada przy cukrzycy -> pozytywne myślenie, przecież to nie koniec świata! Druga rzecz to dobra suplementacja i dieta, ale tu już trzeba iść do specjalisty na badanie takie szczegółowe, co organizm dobrze przetwarza, ja np. Chodziłam do Pani Dr Dethloff, która poleciła mi przyjaciółka. Równa babka, konkretna. Test Igenesis - to mi pomogło! Moduł Health! Zapamiętaj!!

Gość gościk
Dnia 15.03.2015 o 17:59, Gość gość napisał:

Mam cukrzycę 2, muszę ograniczyć jedzenie, ale kiedy tylko próbuję, wpadam w tak ogromną depresję, że 2 dni przychodzę do jakiego takiego samopoczucia....

Człowieku ogarnij się i zaakceptuj swoja chorobę, zacznij przestrzegać diety czy chcesz czy nie, bo cukrzyca to zdradliwa choroba, nie boli, ale wyrządza ogromne nieodwracalne spustoszenie w organiźmie. Każdy ma takie życie jakie sobie stworzył. Człowiek nie zyje po to żeby jeść, je żeby żyć. To co piszesz, że wolałbys cukrzyce typu I to kompletny nonsens i tak naprawdę nic nie wiesz o cukrzycy, a poza tym jak bedziesz robił tak  jak robisz to czekają ciebie zastrzyki insuliny i wtedy zrozumiesz, że życie nie jest tak proste biorąc zastrzyki bo nie jesteś pewny ani dnia ani godziny. Przy zastrzykach jest ścisła dieta i nie myśl, że możesz sobie dostrzyknąć insulinę i jeść ile chcesz ... radzę poczytaj na ten temat to konieczne jeżeli chcesz żyć w pełni sprawny, a poza tym idź do dobrej dietetyczki, powodzenia

Gość gośc

Gość Ikarowa

Napisano 14 godzin temu

Co za bzdury.. CUKRZYCA NIEULECZNA???! Kto Ci takich głupot naopowiadał?

<>

Co za brednie piszesz dziewczyno! Cukrzyca to choroba nieuleczalna. Piszesz o czary mary czyli naciaganie ludzi chorych i powodowanie nieodwracalnych skutków choroby, każdy może wierzyć w to co chce, ale opowiadanie takich banialuków osobie chorej powinno być karalne!!!!!!

Gość gość
Dnia 15.03.2015 o 19:41, Gość gość napisał:

Kobieto pomyśl. Cukrzycy z 1 grupą musza stale zażywac insulinę. Jakieś przypadkowe działanie np wojna, wyjedziesz i zapomnisz insuliny i co??? nic nie jesz bo jak zjesz to cukier w góre i można dostać hiperglikemii. A tobie trzustka pracuje jeszcze i wytwarza te insuline. i nie jestes zalezna od strzykawki. Ja tez mam cukrzyce 2 st i ciesze sie że musze "tylko" zazywać tabletki. i chciałabym utrzymać ten stan jak najdłużej i nie zażywac insuliny.

Brawo, tak trzymaj !