Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ekonomistkazdrowakolorowa

Kraków sala weselna

Polecane posty

Witam wszystkich :) W przyszłym roku planuję wyprawić wesele. Mieszkam niedaleko Krakowa i chciałabym urządzić je w samym Krakowie, gdyż wydaje mi się, że tam mogę znaleźć fajniejsze miejsca niż u siebie na wsi. Moglibyście mi zaproponować jakieś miejsca, gdzie właśnie organizują wesela, już z całym jedzeniem, dekoracjami, alkoholem oraz najlepiej jeszcze z noclegami? Wiem, że to trochę dużo wymagań, ale liczę, że mi pomożecie :)

Gość gość
Dworzec Główny PKP

No faktycznie wymagania masz spore. Masz jakieś widełki cenowe? Alkohol, dekoracje, jedzenie... w dodatku w Krakowie - takie wesele na pewno nie wyjdzie tanio. No ale może się nie znam, swoje wesele robiłam w małej mieścine, a koszty były i tak ogromne.

Gość gość
W takim wypadku najlepiej będzie zorganizować to w hotelu, który ma zaplecze do organizacji wesel i ma dużą salę bankietową. Nie napisałaś na ile osób wesele cie interesuje. Ale jeśli jest duże to polecam zobaczyć sobie ofertę w hotelu Best Western. Oni mają dużą i bardzo elegancką salę bankietowa. Nawet na 400 osób. Cena zawiera też menu degustacyjne, dekorację stołów, w sezonie dostęp do ogrodu, szatnię. Oczywiście możesz wnieść swoj alkohol po uzgodnieniu, ale istnieje opcja alkoholu od nich i cenowo całkiem spoko to wygląda. Musisz sama sprawdzić jak to ci się podoba, ale jak dla mnie to dobra opcja. Byłam tam na weselu i teraz sama się przyglądam bo było super i bardzo mi się ich oferta podoba http://www.bestwesternkrakow.pl/wesela/#wesele-w-krakowie

Praktycznie każdy hotel aktualnie oferuje kompleksową organizację wesel - od sali, przez jedzenie, napoje, alkohol, orkiestrę i noclegi dla gości. Wybór miejsca zależy tylko i wyłącznie od zasobności portfela. Dość ciekawie wyglądają sale w hotelu Express http://www.krakowexpress.pl/wesela/ . Plusem jest to, że często dają gratis pokój dla pary młodej. Warto też zapytać czy jest możliwość zakupu alkoholu we własnym zakresie - zawsze to jakaś oszczędność przy tylu wydatkach.

hej, pomysł fajny, ale niestety nie znam się i nic konkretnego nie polecę.. Na pewno ceny w centrum zabijają, więc szukałabym jakieś domu weselnego na obrzeżach - wejdź na jakieś forum tematyczne.. będzie łatwiej ci coś znaleźć..

Są bardziej specjalistyczne fora poświęcone tematyce ślubów. Tam łatwiej znajdziesz opinię na temat sal w większości polskich miast. Kraków jest drogim miastem, więc nie wiem, czy to do końca trafiony pomysł, żeby przenosić wesele z przedmieść do centrum. Ludzie zazwyczaj robią na odwrót ze względu na koszty. Ale skoro takie jest Twoje życzenie, to POWODZENIA

Gość verte
Ja Ci mogę polecić Skansen Smaków z Kryspinowa ( www.skansensmakow.pl ). To jest drewniana karczma w stylu góralskim, tuż nad zalewem. Fajne miejsce na wesele, imprezy okolicznościowe, firmowe itp. Restaurację warto też z dziećmi odwiedzić, bo mają smaczne menu i naprawdę duży plac zabaw na zewnątrz, w niedzielę zapewniają opiekę animatora.

Gość gość
Ja miałam wesele w najcudowniejszym hotelu ever. Hotel efekt express to naprawde idealne miejsce. Wiem, bo sama tam miałam. Blisko centrum, sala przepiekne i ładne pokoje. W ogole super jest jak goście maja od razu gdzie przenocowac. Moim zdaniem najelpsza opcja w Krakowie.

Gość gość
Nie zawsze najlepsze miejsca są w samym centrum Krakowa. Często zdarzają się przeludnione gdzie trzeba czekać dłużej na termin no i droższe. Ja miałam swoje wesele w Głogoczowie w Zajeździe Biesiada www.biesiada.com.pl i byłam bardzo zadowolona. Wszystko zostało zorganizowane dokładnie tak jak z mężem chcieliśmy w tym między innymi piękny wystrój sali czy jedzenie. Także tak jak napisałam centrum wcale nie znaczy że lepiej.

Gość gość
My nasze wesele mieliśmy w Starej Zajezdni i to był niezapomniany dzień. Sala jest ogromna i robi niesamowite wrażenie. A jeśli chodzi o takie bardziej techniczne sprawy, to jest lokalizacja w centrum, super jedzenie, no jak dla mnie świetna opcja :)

Gość gość
Mi bardzo spodobała się ta sala weselna www.biesiada.com.pl. Bardzo ładny wystrój i ciekawe menu.