Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co kobiety chodza do kosciola jak stracily dziewictwo przed slubem?

Polecane posty

Gość gość x
A ja kocham mojego ministranta i z nim straciłem prawictwo.

Gość gość
Do 30r zycia też można trzymać cnotę :) nie widze w tym nic złego

Gość gość
Trzymajcie sobie ,a na stare lata będzie " na hooj to trzymalam/lem" :D

Gość gość
I to jest pokusa do łamania grzechu :) seks przed ślubem to grzech ciężki a wiele kobiet o tym wgl nie wie i daje swoje psychiczne teorie

Gość gość
Broken a ty wcale nie jesteś dziewicą ani asem, piszą o tym w innym wątku. Powinnaś przestać chodzić do Kościoła i go brukać swoja nieczystością.

Gość gość
Dlaczego taka szmata jak broken wyrzuca z Kościoła lepszych od siebie???

Gość lucyyyyyyyy
W Biblii jest też napisane, ze kobieta podczas okresu jest nieczysta i nic nie może dotykać bo to też stanie się nieczyste. Po urodzeniu dziecka tez kilka tygodni jest nieczysta. Jeśli dotknie przez przypadek krocza mężczyzny, podczas rozdzielania bijacych się facetów, to trzeba obciąć jej reke. Jest jeszcze wiele innych przykładów. Poczytajcie Biblię Tysiąclecia. I tego tez przestrzegacie??? Bo "przecież tak pisze w Biblii"!

Gość gość
wierzyc sie nie chce,ze ludzie tak daja soba manipulowac. nawet ci inteligentni - xxi wiek a taka ciemnota umyslu. porazka!!

Gość gość
Większość zasad wymyślili księża nie wymyslili ale pisze to w bibli po drugie jaki naród tacy ksieza i dla tego juz dzieci gwałca dzieci grzech nikogo nie omija na kazdego sprowadza cierpienie niewarze czy to ksiadz czy polityk biedny czy bogaty kazdy musi cierpiec z powodu grzechu

Gość gość
a po co mężczyźni którzy spółkują z kobietami przed ślubem chodzą do kościoła ?

Gość gość
Autor to pewnie stara panna której nikt nie chciał przelecieć .... i teraz sobie wmawia że jest wyjątkowa.....

Gość gość
Autorze rozumiem, że mężczyźni przed ślubem też mają żyć w celibacie.........bo jeśli nie to z kim mają uprawiać seks żeby nie było grzechu? Z mężatkami? :p

Gość gość
Stawiam że facet który albo jest impotentem albo żadna kobieto nie chciała iść do łóżka

Gość gość
do gość dziś może jak Arabowie z kozami ;)

Gość gość
jezus powiedział chorzy potrzebuja lekaza nie zdrowi a Po co kobiety chodza do kosciola po zbawienie i zycie wieczne Rzekł do nich Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (J 15,6). Jam jest chleb życia (J 6,35). Krwią Jego zostaliście uzdrowieni (1 Ptr 2:24). w Jego ranach jest nasze zdrowie (Iz 53:5). to jest moja Krew Przymierza... wylana na odpuszczenie grzechów (Mt 26:28).

Gość Neutralny obserwator?

Nie trzeba być katolikiem,żeby być człowiekiem ale trzeba być pierw człowiekiem a dopiero potem!!! katolikiem.