Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mateusz550

Rozprucie zaszewek w koszuli

Polecane posty

Rozpruwał ktoś kiedyś zaszewki z tyłu koszuli lub widział jak wygląda po takiej przeróbce? Zamierzam rozpruć zaszewki, bo koszula jest jednak trochę przyciasna, ale nie chcę jej "zepsuć". Jakiego efektu mogę się spodziewać? Po rozpruciu i wyprasowaniu wszystko okej wygląda i leży? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym?

Gość gość
leżeć może i będzie ok, ale licz się z tym, że w miejscu gdzie miałaś zaszewki i nitkę, teraz będzie linia z dziurkami- miejscem po igle i nitce. Także nie wiem czy to tak super wygląda. Bez zaszewek z tyłu są męskie koszule, więc ta Twoja będzie bez żadnego wcięcia, może się słabo układać. Nie lepiej schudnąć? :P

Gość gość
Jestem facetem :P Kupiłem tą koszulę, bo mi się podobała, a dobrze wyglądam w miarę wąskich fasonach; jednak ta okazała się zbyt wąska; ma jakiś dodatek dzięki czemu nie jest tak bardzo sztywna tylko rozciąga się troszkę; ale to jest koszula biała wizytowa i założyłem już ją na swoją studniówkę, stojąc wszystko wygląda okej, jednak już przy tańcu czy siedzeniu niezbyt dobrze; ma ciemny pasek pod guzikami i niezbyt estetycznie to wygląda, gdy robi się "harmonijka" z przodu :P Stwierdziłem to dopiero po obejrzeniu płyty, a szkoda, że nie wtedy, gdy ją kupowałem :( Doradźcie...co zrobić; mam wesele w święta, a kupno nowej raczej odpada, bo stosunkowo drogo dałem za tą...

Gość gość
Możesz spróbować rozpruć zaszewki, potem wyprać koszulę i wyprasować . Jeżeli materiał ma duży procent bawełny, ślady po szwach powinny zniknąć.

A samemu próbować (bo nie wydaje się to tak trudnym do zrobienia) czy lepiej do krawca zanieść?

Gość gość
Trzeba to zrobić bardzo delikatnie, poproś o pomoc mamę, siostrę ,dziewczynę:)