Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającamama1

Czy moje półroczne dziecko zjada tyle ile powinno?

Polecane posty

Gość pytającamama1

Witam! Moja córeczka (6,5 mies.) była przez prawie 6 miesięcy karmiona wyłącznie piersią. Jak miała 5,5 miesiąca zaczęliśmy rozszerzać dietę oraz karmić pół na pół własnym pokarmem i mieszanką. W chwili obecnej nie podaję piersi od kilku dni ze względu na leki które muszę przyjmować. Ale do rzeczy. Córeczka dostaje dwa posiłki dziennie pokarmów stałych (słoiczki). Od paru dni jest w stanie zjeść dwa takie słoiczki dziennie. Poza tym wypija ok 200 ml mm rano i przed snem, a w ciągu dnia jeszcze ze 3 razy mniejsze porcje, około 120 ml. Czy takie propocje są ok? Dodam, że jak zje cały słoiczek to daję jej butelkę z wodą do popicia, nie mleko.

Gość pytającamama1
Dodam, że do tej pory prawidłowo przybierała na wadze, ale pierwszą wizytę u pediatry od czasu rozszerzenia diety mamy dopiero za kilka dni.

Gość gość
Jest ok. Ja bym powoli dawala cos spoza sloiczkow. Daj jej skosztowac kilka lyzeczekbprawdziwego domowego rosolku daj jej ugotowanego prawdziwego ziemniaczka rozrzedzonego woda zobaczysz jak bedzie zachwycona. Posol go troszke sol tez jest potrzebna. Naskrob jej lyzeczka prawdziwego jabluszka.

Gość gość
wszystko ok, tylko zacznij podawac jej juz prawdziwe jedzenie. ja mam 7m coreczke, ktora jest na piersi, ja jej gotuje zupki-papaki, daje kaszke,jogurt naturalny z owocami i owoce(banan,jabulko,mandarynki) do popicia wode ale ona woli moje mleko, wszystko to je ale glownie jest na piersi.

Gość pytającamama1
Dziękuję za odpowiedź. Chcę niedługo podać jej coś spoza słoiczków, ale niestety w okolicy nie mam dostępu do warzyw i owoców, do których miałabym 100% pewność :( Co innego w sezonie, wtedy będzie dużo pyszności z ogródka rodziców ;)