Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepewność

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, mam pewien problem z moją dziewczyną, ale zacznę od początku. Poznaliśmy się w pracy 2 lata temu, na początku się "przyjaźniliśmy" i często opowiadała mi o swoim byłym jak to jej z nim dobrze było itp. To on ją zostawił, z tego co opowiadała to wyglądało na to że znalazł sobie inną, natomiast moja dziewczyna była nim oczarowana, zawsze się wypowiadała dobrze o nim. Gdy zaczęliśmy być razem, już o nim nie wspominała, czasem tylko, bardzo rzadko, zazwyczaj gdy zapytałem o coś. Bardzo ją kocham, ufam bezgranicznie, ona mówi to samo. Oboje czujemy że jesteśmy stworzeni dla siebie. Chciałbym się jej oświadczyć niedługo, planujemy też zamieszkać razem za miesiąc/dwa. Jednak rodzi się u mnie pewna właśnie "niepewność". Wynika ona z tego, że jej komputer to jej świętość, nawet gdy chcę maila sprawdzić. Nie chcę jej grzebać w nim ale ona i tak musi być obok co bym na pewno nie grzebał. Ma jeden taki folder, zawsze wiedziałem co w nim jest aż w końcu zajrzałem. Nie wytrzymałem tego jej krycia, ma tam pełno zdjęć swojego byłego, nawet takich na których jej nie ma. Mało tego, przemknęło mi nawet jego nagie zdjęcie, do tego masa dokumentów jego, jakieś listy motywacyjne itp. Nigdy więcej nie chcę tego oglądać jednak martwi mnie to, czy ona aby za nim nie tęskni? Co o tym myślicie? Byli razem 3 lata, rozstali się tez 3 lata temu (2 lata ze mną + rok przerwy). Ja byłem w związku przed nią 6 lat i jakoś nie mam sentymentu ani żadnych "pamiątek". Nie wiem co o tym myśleć, czasem też mam wrażenie że chciałaby mnie zrobić na jego podobiznę (np. gdy kupujemy ubrania doradza mi żebym kupował takie jak on nosił)...

Gość gość
Kobiety widac maja inaczej niz mezczyzni. Kochala go i ma sentyment. Ma jego stare "rzeczy". A moze nie zaglada tam wcale? Nie wiem.. jest kilka mozliwosci: 1:nadal o nim mysli bo moze byl jej wielka miloscia, moze pierwszym powaznym zwiazkiem.. tego sie nie zapomina. i nic wiecej. Czasem wspomni jak bylo. W koncu Tobie tez mowila ze byl jej idealem wtedy.. czuje nadal cos do niego. Do Ciebie tez cos czuje, ale kazda milosc jest inna. Jestes dla niej wazny, a co bylo minelo 2: teskni za nim. Ty jestes inny niz on. Czuje cos do Ciebie, ale brakuje jej tamtego. Byl idealem. Jest z Toba, ale nie czuje tego tak jak z tamtym. 3: kocha Ciebie i moze nawet nie pamieta ze ma tam jego stare rzeczy. nie wiem. 3 lata to juz dlugo. Ja czasem pomysle o bylym. Jak bylo, albo jakby bylo.. Mam stare listy, nie wyrzucilam, ale do nich nie zagladam. Nie wiem dlaczego nie wyrzucialm. Nic dla mnke nie znacza wiecej. Kocham obecnego partnera. Gdyby mnie poprosil o wyrzucenie, pewnie bym to zrobila. Moze porozmawiaj z nia o tym. Czy o tamtym jeszcze mysli itd. Moze zle to odczytujesz i nie ma powodu do zmartwien. Trudno powiedziec. Nikt z nas Ci nie odpowie jak jest naprawde.jedynie ona. Ale mozesz ja tez urazic augerujac ze jest z Toba a jednak mysli o tamtym. Ale jesli Cie to meczy, zapytaj. Ja mysle ze wazne jest to ze jest z Toba. Nie spotyka sie z tamtym, a nawet jesli, to moze jest sentymentalna i jest dla niej kolega. Kobiety maja onaczej. Mozemy sie spotkac z facetem i nie oznacza to od razu, ze mamy na niego ochote i wskoczymy mu do lozka. Nawet jesli jest super przystojny.. :-)