Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaaakłopotana26

okulista wydał zaświadczenie ginekolog się nie zgadza

Polecane posty

Gość zaaakłopotana26

jestem w 34 tyg ciązy ze względu na wadę wzroku odwiedziłam na wszelki wypadek okulistę, która wydała mi zaświadczenie ,że konieczne jest zakończenie ciązy cc , ujęła dużą wadę wzroku i krótkowzroczność stwierdziła ,że tak będzie dla mnie najlepiej , byłam później na wizycie u ginekologa który stwierdził ,że to zaświadczenie nie ma prawa bytu bo nie jest to wskazanie do cesarki , co w takiej sytuacji ? nie sprzeczałam się z ginekologiem ale było dla mnie dziwne ,że raz mam mówione tak a raz inaczej i w sumie to już sama nie wiem kto tu ma rację bo okulistka jakiś cel w tym miała nie napisała tego dla widzi mi się i nawet wcale o tym nie było wspomniane że ja takie zaświadczenie porzebuję bo byłam przygotowana na poród naturalny,

Gość gość
wskazaniem do cc jest zagrożenie odklejeniem siatkówki a nie sama wada wzroku i to nawet duża.

Gość zaaakłopotana26
no dobrze, dlatego zastanawiam się po kiego okulista wypisał mi takie zaświadczenie ... skoro jest ono mi do niczego nie potrzebne i nie będzie respektowane przez lekarza

Gość gość
Zmień gina jak chcesz cesarkę. Chory kraj.

Gość gość
chore jest ze kobiety tak kombinuja zeby miec cc .zal was

Gość gość
jak chcecie miec cc na zyczewnia to zapraszam kazda niech zaplaci za operacje 2000-3000 zl. A nie z moich podatkow

Gość zaaakłopotana26
wyraźnie napisałam , że byłam przygotowana na poród sn zdziwiła mnie decyzja okulisty który wydał zaświadczenie a jeszcze bardziej zdziwiła mnie decyzja ginekologa który stwierdził że przeciwwskazań nie ma ,nie dość że kobiety w ciąży są pod koniec ciązy zagubione to jeszcze lekarze robią wodę z mózgu

Gość gość
Autorko jaka masz wade ?

Gość gość
"wskazaniem do cc jest zagrożenie odklejeniem siatkówki a nie sama wada wzroku i to nawet duża." Dokładnie ja mam na lewe +5.5 na prawe +4,5 i okulista powiedział ze moge rodzic sn bo tu chodzi o odklejenie siatkówki .

Gość gość
autorko ja mam wade "niedużą" bo -3 dioptri i miałam tę samą sytację okulista radził cc gin przeczył, po porodzie mam wadę -6 dioptri!!!! ewidentnie wina porodu/ nic nie widzę bez bardzo mocnych okularów :(

Gość zaaakłopotana26
-7 na lewe -8 na prawe astygmatyzm wada postępująca , bez soczewek nie widze prawie nic ,ale myślałam że to już taka moja natura , szykowąłam się na laserową korekte w przyszłości

Gość gość
ginekolog nie ma prawa podwazyc zdania okulisty, podobnie jak okulista nie moze podwazyc ginekologa, gdyby bylo inaczej to po co by nam byli lekarze "specjalisci" (i kolejki do nich)

Gość gość
ginekolog nie ma prawa podwazyc zdania okulisty, podobnie jak okulista nie moze podwazyc ginekologa, gdyby bylo inaczej to po co by nam byli lekarze "specjalisci" (i kolejki do nich)

Gość gość
Jeśli masz taka wadę to ja próbowałbym zalatwic cc. Idz moze do innego gina .

Gość zaaakłopotana26
miałam zaufanie do swojego ginekologa , ale wydaję mi się że okulista też raczej krzywdy zrobić mi nie chciał , i też słyszałam opinie że powinnam iść do innego gin. chociaż szkoda ,że pod sam koniec musiałabym go zmienić

Gość gość
ja jestem w 35tc i ginekolog mi nakazal konsultacje okulistyczna i tak oto idac w biegu do oczologa nic mi nie jest moge rodzic naturalnie, bedac dzisiaj u okulisty wyszlo ze mam blizny na oczach po zapaleniu rogowki sprzed dwoch lat a co za tym idzie zly stan siatkowki i absolutnie nie zgadza sie na porod naturalny chyba ze na swoje ryzyko i komu mam wierzyc???

Gość gość
Pamiętacie sprawę pani Alicji Tysiąc? Musisz mieć cc.Idź do innego gina.Ja chodziłam do dwóch jak byłam w ciąży.

Gość gość
ZAŁATW SOBIE CESARKĘ, nawet płatną! chcesz całkiem oślepnąć? nie ryzykuj!

Gość gość
ja mam wadę w lewym oku -6, a w prawym -3,5 okulistka powiedziała, że mogę spokojnie rodzić naturalnie. Urodziłam, żyje... żadnego pogorszenia wzroku nie mam. Półtora roku później urodziłam następne dziecko i sytuacja ta sama- widzę tak samo jak przed porodami.

Gość zaaakłopotana26
czyli wychodzi na to że czas zmienić ginekologa....i trzymać stronę okulisty

Gość gość
Ktoś napisał o sprawie Alicji Tysiąc. Tam nie chodziło o to jak ma urodzić, sn czy cc. Ona chciała aborcji ze względu na wadę wzroku. A że wada wzroku nie jest wskazaniem do usunięcia ciąży, zwłaszcza w państwowym szpitalu to rozkrecila aferę.

Gość gość
celowo to zrobilas, bo boisz sie SN mi oczu nie zamydlisz

Gość gość
ja mam to samo z tym ze jestem przed wizyta u okulisty. ja mam co prawda - 1.5 na OL i OP ale mam asygmatyzm obu oczu , duza rozbieznosc osi OP 175 OL 20 , kruchosc naczynek w oczach pekaja przy wysilku na oku prawym cylinder mam 40 st. nie wiem co to bedzie

Gość gość
bzdura, po prostu jak będziesz parła to zamknij oczy. ja też mam wadę i nic się nie działo po porodzie

Gość zaaakłopotana26
gość - otóż , celowo nie potrzebuje cc, ponieważ moja malutka waży 2 kilo więc jakoś nie straszny mi poród przy tam małym dzieciaczku , chodzi tu teraz o kwestie tego że lekarze sami nie wiedzą co mają nam radzić a jeśli chodzi o kobiety które robią i chcą cesarki jestem jak najbardziej za każda kobieta powinna mieć wybór przy porodzie sn jest dużo powikłań , a przy cesarce nie oszukujmy się lekarz ma pod kontrolą i dziecko i matkę nie ma możliwości zasinienia komplikacji itd , ale zazwyczaj najbardziej negatywni są mężczyźni którzy nigdy tego bólu nie doświadczą i starsze kobiety które musiały rodzić naturalnie i nie miały żadnej możliwości wyboru a po porodach sn zostało im nietrzymanie moczu czy wypadła im macica bądź zostały źle zszyte , i teraz jak to się mówi niech młode też cierpią

Gość gość
moja ciotka stracila wzrok w jednym oku, bo ginekolog tez nie zaakceptowal zlecen okulisty, w drugim oku wada sie jej bardzo pogorszyla. Jej siostra urodzila 4 dzieci przez cc, bo lekarze nie chcieli juz ryzykowac znajac sytuacje rodzinna. Ja tez wiem, ze jesli bede w ciazy to bede rodzila przez cc. Mam ta sama wade co obie ciotki i moj ojciec. Skoro okulista wystawil takie zaswiadczenie to nie zrobil tego bez powodu. Porozmawiaj z ginekologiem albo go zmien, bo pozniej nikt ci wzroku nie zwroci.

Gość gość
gosciu z 21:34 rodzic bede 3 raz . za kazdym razem mimo prawidlowego parcia oczy zalewalo mi krwia wiec nie pisze tego zeby sie usprawiedliwic . rodzilam 2 razy SN i wolalabym ten raz tak samo ale co bedzie to bedzie. i tak mi grozi cc bo mlody ulozony jest skosnie czego sie obawiam .

Gość gość
Zmień ginekologa i to szybko!

Gość rzeźniczka
Autorko co z tego że teraz dziecko 2 kg to dopiero 34 tydz dziecko najwięcej rośnie od 35 tygodnia nie dość ze może pogorszyć ci się wzrok to przecież PORÓD NATURALNY TO RZEŹNIA potworny ból - skurcze kilkanaście godzin wycia z bólu Wywoływanie porodu masaże szyjki i inne bolesne atrakcje Parcie : straszny wysiłek i ból Naciecie lub pękniecie krocza Szycie krocza dodatkowy ból Nie można kilka tygodni usiąść i ma wiele POWIKLAN : Pękniecie naczynek na twarzy z wysiłku przy parciu Komplikacje krwotoki , rozejście się szwów, ropień krocza Krwiaki pochwy utrudniające współżycie Komplikacje dla dziecka : niedotlenienie , kalectwo , porażenie mózgowe , gorszy rozwój dziecka, ADHD na skutek ciężkiego porodu Problemy z załatwiam się i oddawaniem moczu Problemy ze współżyciem : luźna pochwa lub źle zszyte krocze , uszkodzenie nerwów krocza, bolesne współzycie przez długi czas Nieotrzymanie moczu Wypadanie pochwy Pękniecie macicy – niepłodność Pękniecie kiszki stolcowej – dożywotnie nieotrzymanie kału hemoroidy Kompletne obdarcie z intymności Rozejście się miednicy i konieczność rehabilitacji a nawet operacji Czyszczenie macicy po porodzie na żywca

Gość gość
wez do prywatnej kliniki i tyle.zaplac i miej relax