Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BOL GLOWY lekarze odsylają juz nie wiem co robic w szpitalu nie PRZYJELI

Polecane posty

Gość gość

od 3 tygodni walczę z bólem głowy, czuję sięjakby ktoś mi tą głowę ściskał, tak potężnie. bylam u lekarzarodzinnego, dostaam antybiotyk bo myslalm ze to zatoki, nie pomoglo, zrobilam badania krwi, są idealne, dostalam skierowanie do okulisty - dzis bylam i jest ok, mneurologa -trzeba czekac 2 tygodnie. A bol niemija i nasila się z kazdym dniem, bylam w szpitalu ale mnie odeslali drwiąc: a co? moze mamy tomokomputer zrobic?? ile bierze Pani przeciwbolowych: ja na to: dzis wzielam 4, odpowiedx: to prosze brac 8. Dziś znowu mocno boli, nie daję już rady byc w domu z dziecmi . co mam robic?? moze Wy doradzicie, pomozecie?

Gość gość
Domyślam się co czujesz. Ja teraz jestem na etapie diagnozowania. Wyniki krwi mam kiepskie- podwyższone OB, podwyższone leukocyty i płytki krwi, za mało żelaza w surowicy. Od półtora miesiąca zapalenie uszy raz jednego, raz drugiego i tak na zmianę, teraz jest trochę lepiej, bo biorę kolejny antybiotyk. Zatoki wporzadku, miałam robione rtg. A bóle głowy okropne. Z jednej strony od czoła po tył głowy, taki jakby ktoś mi włożył w imadło i dokrecal. Wizytę u neurologa mam w czwartek, bo rodzinna sama nie wie co zrobić i najpierw zleciła badania u specjalistów. Neurolog pewnie zleci tomograf ale terminy są kosmiczne więc pewnie będę musiała zapłacić prywatnie. Mi nie pomagają przeciwbólowe te słabsze więc rodzinna wypisuje mi nnarkotyczne, na bardzo silny ból.

Gość gość
idz prywatnie do neurologa!!! no konieczne bedzie tk moze Cie neurolog skieruje do szpitala to tam zrobia Ci badania, najlepiej sie zapisyac prywatnie do jakiegos ordynatora oddziału neurologicznego niestety to realia polskie ... ja tez ma czasami takie bole, na szczesie to tylko zwezona tetnica kregowa nieoperacyjna wiec musze sie tak meczyc przez cale zycie

Zadne tk tylko rezonans magn. prywatnie, bo terminy na nfz siegaja koncowki roku. Chyba, ze chcesz wywalac kase w bloto, zrobic Tk i sluchac dalej gdyban lekarzy. Rm wyniesie drozej (ok300-400) zl ale bedzie w 100% dokladny. Wiem.co.mowie, wlasnie przeszlam to samo. Zdrowka, kochana!

Gość gość
Dziwne że tak drwili. Uważam że powinnaś iść do lekarza ogólnego i wymusić na nim skierowanie do szpitala na badania. Jak kiedyś leżałam w szpitalu bo miałam porażenie twarzy ito obok mnie była dziewczyna która tydzień tam siedziała z powodu bólów głowy właśnie, miała tam robione kompleksowe badania. Przecież to może być cos poważnego. Powinnaś chodzić od lekarza do lekarza aż do skutku, robić afere a jak ktoś zadrwi to zapytać czy jak ktoś ma np. "guza mózgu to nie robią mu żadnych badań?". Wiem że nie to nie w porządku tak pisać ale chodzi o użycie ostrych argumentów na głupie żarty.

Gość gość
Rukola U mnie w mieście tk z kontrastem kosztuje 800 zł, bez 600 zł, rezonans 400 zł. A że pracuje w służbie zdrowia i mam kontakt z lekarzami to wiem, że tk jest o wiele dokładniejsze.

Gość gość
Współczuję ja w 2012 miałam podobnie wszystkie badania ok, lekarze myśleli że oczywiście symuluje, zrobili mi tk i też ok, ale lekarz (dzięki Bogu) uparł się na renozans i wtedy się okazało zapalenie pnia mózgu i częściowe zapalenie opon mózgowych:-o Później to horror przeszłam miesiąc w szpitalu.

Gość gośćula
zadrwił bo buc ,ale przekazać chciał ze za dużo bierzesz p/bóli i to moze dawać w/w objawy,niemniej jednak to skandal że tak Cie odsyłają,zrób tak ,jedz w nocy na sor ,powiedz że upadłas na rowerze stłukłas głowe i od wczoraj masz wymioty ,podwójne widzenie etc ,poszukaj w necie objawów wstrząśnienia mózgu,wtedy powinni ( niby muszą) zrobić tomografie i rezonans na cito .

Gość gośćula
rezonans prywatnie w krakowie 900 zł ;/

Gość gość
Jeżeli miałaś podejrzenie że to zatoki, to w tych sprawach chodzi się do laryngologa a on dalej kieruje na tomografię komputerową zatok, bo "na oko- to chłop w szpitalu....." nasi interniści nie są w żadnej specjalizacji, przepisują antybiotyki w ciemno i uważają że jest po sprawie. Artykuł odnośnie chorych zatok http://www.chorezatoki.pl/chore-zatoki/ - rodzaje i objawy choroby.

Gość gość
Kilka lat myślałam że mam bóle migrenowe, lekarz internista z prywatnej kliniki zasugerował bym odwiedziła laryngologa z centrum medycznego mml, żeby zrobił mi tomografię komputerową zatok bo podejrzewał właśnie że przyczyna leży w zatokach, oczywiście miał rację. Po przepłukaniu zatok jak na razie mam spokój.

Najlepiej to pójść prywatnie, lekarze zupełnie inaczej cię traktują. Kiedyś miałam wypadek i potem przez długi czas miałam silne bóle głowy. Wkońcu poszłam i zrobiłam prywatnie badanie rezonansu http://www.rezonans-magnetyczny.warszawa.pl/ i zostałam objeta specjalnym leczeniem.