Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fenomen ks. Pawlukiewicza

Polecane posty

Gość gość

Zwykle w czasie rekolekcji jest na mszy studenckiej 300-400osób, a ostatnio był ks. Pawlukiewicz i było ponad 2000 (podobna sytuacja miała miejsce 7 lat temu) Odnoszę wrażenie że są pewni fanatycy którzy jeżdżą po całej Polsce za tym duchownym, nie chcę mi się wierzyć że nagle się tak wszyscy mobilizują. Poza tym odpowiedzcie na pytanie czy te 80% więcej niż zwykle przychodzi do Kościoła tylko i wyłącznie dla widowiska? Zresztą kolejny świetny przykład pielgrzymka piesza spora część chodzi niestety tylko dla widowiska, Taize to samo jest to smutne,że te osoby nie przychodzą dla Boga tylko prawdopodobnie dla widowiska, piszę to z perspektywy osoby która uczestniczy w najważniejszych uroczystościach kościelnych (niedziel,święta) i patriotycznych (marsze pamięci,pochody) Czy to są tzw. "letni katolicy"???

Gość gość
moim zdaniem w ogóle określenie że chodzi się do kościoła dla Boga jest totalną bzdurą Bóg jest wszędzie przynajmniej według biblii w katechizmie nie wiem jak jest ale tam są różne rzeczy często sprzeczne z biblią

Gość gość
ten ksiadz ma charyzme, wielu moze sie podobac. dla mnie kazania ksiezy o zyciu w malzenstwie, wychowaniu dzieci, zyciu w biedzie, bezrobociu itd itp. trącą fałszem na odleglosc. skad ksiadz moze wiedziec cos o zyciu, jakiego nigdy nie doswiadczyl :O

Gość gość
myślę, że masz trochę racji, ale i trochę się czepiasz czym byłby kościół bez ludzi z charyzmą? bez św Pawła i św Piotra bez św Franciszka bez Jezusa? takie osoby przyciągają i pociągają to jest naturalne nawet jeśli w tym jest trochę z widowiska

Gość gość
ja nie mogę :O i po co wy tam łazita