Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jj88gość

bigeminia u dziecka 22 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość jj88gość

Witam. U mojego dziecka wykryto wadę serca pod nazwą bigeminia podczas usg prenatalnego w 22 tygodniu ciąży. Lekarz nic nie chciał powiedzieć tylko naradzić się z lekarzem prowadzącym ciążę. Ale minę miał nieciekawa. Przeprowadził wywiad zdrowotny, z którego nie mógł podać przyczyn, bo jestem osobą zdrową bez nałogów. Do lekarza prowadzącego idę w piątek ale już jestem załamana. Czy u którejś z mam w ciąży zdiagnozowano tą wadę u dziecka? Na Internecie niewiele jest informacji. To moja druga ciąża. Pierwsze dziecko jest zdrowe.

Gość Mada śląsk
witam u mojego dziecka w 22 tyg również wykryto bigeminię lekarz z badań prenatalnych uzgidnił wizytę na echo serca z kardiologiem prawdopodobnie przyczyny nie są znane ale leczy się to farmakologicznie tyle wiem ale mnie to nie wystarcza także tez jestem w punkcie zero czy z tego się po prostu z biegiem czasu wyrasta czy zostaje to schorzenie na cale życie? jeśli ktoś jest w temacie proszę o jakiekolwiek info bd wdzieczna :/

Gość madasląsk
proszę o pomoc jaką kolwiek dodam tylko ze przyczyna nie jest znana być może ukształtowało się to na poziomie komórkowym załamana :(

Gość gość
WItam mam pytanie odnośnie tej bigemini , dziś na usg lekarz tez stwierdził ją. skierował na konsultacje . czy dziewczyny u waszych dzieci wyleczono to . jakie są tego przyczyny.

Gość gość
Może Autorka lub dziewczyna po niej wróci tutaj i napisze jak bylo u nich ..

Gość mada śląsk
Bigeminia to częstoskurcz. Może byc spowodowana przez infekcje przebyte we wczesniejszych miesiacach w ciązy, lub jezeli ktoś chorował w rodzinie u mnie też tak było obecnie jestem 38tyg. ciąży i po 3 badaniach prenatalnych , ostatnie wykonane przez pania kardiolog specjalizującej się w chorobach wykrywanych u płodu i dzieci stwierdziła ze mój dzidzius sam się unormował....z biegiem czasu.