Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje się, że nie będę umiała go kochać

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trzeciej ciąży. Za mniej więcej 1,5m-ca urodzi się moje trzecie dziecko...Syn....wciąż mowie o nim "to dziecko"...Od początku byłam wściekła, że jestem w ciąży. Chciałam te ciążę usunąć...Ponieważ nie mogłam wydać takich pieniędzy bez wiedzy mojego męża w końcu nie usunęłam ciąży...Do niedawna powtarzałam, że go nie chce i ze mój mąż sam się będzie nim zajmował, bo ja nie zamierzam....przestałam tak mówić, bo w sumie to mi przykro, że go nie chce....współczuję mojemu dziecku i właściwie poza tym nic nie czuje. Boje się, że to się nie zmieni....Śni mi się po nocach, że jest taki na uboczu, że nie umiem go kochać, że nie traktuje go jak jego starsze rodzeństwo....Mój mąż oczywiście wcale nie słucha, gdy o tym mówię i żywa mówiąc, że jak urodzenia to mi przejdzie....A jeśli nie? No przecież zdarza się, że rodzic nie potrafi kochać swojego dziecka? Nie chce mu zagotować takiego losu....Czuje się okropnie...

Gość gość
bardzo to jest dziwne,skoro z poprzednimi dziećmi tak nie miałaś. Ale mysle,że jak juz sie dziecko urodzi,to poczujesz i miłość i czułość w stosunku do tej małej części Ciebie :) nie jesteś niewrażliwa,skoro umiesz współczuć i sie o kogoś martwić,skoro wspolczujesz dziecku i sie martwisz,czy bedziesz dla niedo dobra,to na pewno je kochasz,to są objawy miłości. Nie każdy rodzic umie współczuć i zastanawia sie,czy to on jest dobry a nie że tylko dziecko ma sie dostosować i być posłuszne. Będzie dobrze :)