Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki, czemu nienawidzicie bezdzietnych singielek??

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
ja jestem bezdzietną singielką a moja matka mnie kocha :classic_cool:

Gość gość
Bo im zazdroszczą. Mam koleżankę z czwórką dzieci (dziewczyna ma dopiero 25 lat, wstyd jak nic :/) ale wszystkim musi wypomnieć,że jeżdżą na wakacje i kupują samochody i oni przecież prawdziwego życia nie znają.

Gość gość
szczerze? bo mnie wkurzają. Swoimi wymyślonymi problemami, dylematami, wiecznym brakiem czasu i zmęczeniem. A prawda jest taka, ze w większości przypadków mają kupę wolnego czasu, trochę kasy i brak poważnych problemów. Tylko w d****h im się przewraca, bo za bardzo skupiają uwagę na sobie. Wiem, co mówię. Byłam singielką i miałam dużo takich koleżanek.

Gość gość
Chyba na odwrót :D

Gość gość
a matki to jakie mają problemy? konsystencja kupy czy co ugotować na obiad? wybaczcie ale większość na kafeterii nie ma ambitniejszych tematów do rozmów...

Gość gość
Zwykła zazdrość - o wolny czas, o pieniądze, o przyjemności i przede wszystkim O ŚWIĘTY SPOKÓJ :)

Gość gość
Nie powiedziałabym, że nienawidzę, ale im zazdroszczę :) Szczerze! Tylko tyle - zazdroszczę i mówię o tym otwarcie!

Gość gość
jak byłam niemowlakiem matka robiła foty moich kup :O kobietą nieraz odwala

Gość gość
bezdzietna singielka może być maks do 25 lat, potem zaczyna być podejrzewana o prostytucje

Gość gość
22.50 widać, ze matką nie jesteś. Mają takie, jak normalni ludzie, plus wszystkie związane z dzieckiem, tylko mniej kasy, mniej snu i więcej pracy,

Gość gość
ale czego im zazdrościsz? macierzyństwo tez ma dobre strony

Gość gość
To czemu zazdroszczą ? czy ktoś im kazał być matkami? to wyłącznie ich sprawa. Najpierw chciały "dzidziusia", bo to takie słodkie i fotkami się można pochwalić na facebooku a potem jak się okazuje,że nie jest tak różowo to zaczynają wylewać jad na kobiety bezdzietne.

Gość gość
zazdroszczę, bo akurat moje macierzyństwo sporo mi zabrało... i jasne nikt mi nie kazał być matką, głupio wpadłam mając 31 lat. nie chciałam usuwać, no to mam - życie rodzinne. Ma to swoje dobre strony, nie zaprzeczam,ale.... no właśnie ale ....

Gość gość
hmm...czyli wygląda na to, ze jednak coś w tym jest, ze można kochać dziecko, ale macierzyństwa już nie? to rzadkie wyznanie, że kobieta żałuje,a le podejrzewałam to kobiety kochają swoje dzieci, ale roli matki już nie, to ciekawa kombinacja dla mnie

Gość gość
Zawsze chcemy tego czego nie mamy, niestety... Matki zazdroszczą bezdzietnym wolności, czasu dla siebie czy beztroski, bezdzietne z kolei mogą zazdrościć matkom jakiejś stabilności, rodziny, dzieci, poukładanego życia. Wszystko ma swoje plusy i minusy, tyle, że trwa zawsze jest zieleńsza u sąsiada więc nie potrafimy się z reguły cieszyć tym co mamy, albo udajemy,że sie tym cieszymy, a wytykamy innym dlaczego wybrali inna drogę niz my . Oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale pisze wlasnie o tej nienawiści do siebie nazwajem, jak ktoś jest zadowolony ze swojego życia nie musi wytykać innym, że sobie to zycie inaczej ułożyli

Gość gość
Kobiety mające szczęśliwe rodziny, nie zazdroszczą bezdzietnym niczego.

Gość gość
myślę, że bezdzietne, co sobie dobrze w głowie poukładały też niczego nie zazdroszczą i korzystają ze swoich przywilejów po prostu, takich jak beztroska w głowie, długi sen i wolność finansowa wniosek na zakończenie może być taki, że osoba prawdziwie szczęśliwa ani nie zazdrości, ani nie nienawidzi, nie ogląda się za siebie, tylko idzie naprzód swoją drogą

Gość gość
*za siebie ani na innych, tak miało być;-)

Gość gość
No właśnie, co to za różnica w jaki sposób jesteś szczęśliwa.

Gość gość
do mojego świata nie ma wstępu nienawiść innych ani nawet inni ludzie, chyba że są wyjątkowi i łagodni