Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obróciło się komuś dziecko po 35 tygodniu?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 35 tygodniu i mały cały czas położony jest miednicowo, lekarz mówi, że są jeszcze szanse na obrót ale umówił się ze mną wstępnie na cesarkę...:( Czy faktycznie są szanse?

Gość gość
tak, mojej znajomej dziecko się właśnie w ostatniej chwili obróciło. Była w szoku bo nastawiała się na cc a urodziła sn.

Gość gość
Mnie się córka obróciła po 36 tc, w 37 tc poszłam na ostatnie usg i miał być wyznaczony termin cc a tu niespodzianka.

Gość gość
U mnie też córa w 36 tygodniu i w pewnym momencie myślałam, że urwie mi się brzuch ;/

Gość gość
moj synek sie obrocil w 37tyg mimo, ze urodzil sie powyzej 4kg

Gość gośćautorka
Uff czyli jest jeszcze szansa... Ciężko mi się psychicznie nastawić, że będzie cc... W takim razie żyję nadzieją... ;)

Gość gość
Mi w 37 bryknął a tak się na cc cieszylam, dwa dni wylam, że sn mnie czeka...masakra

W 35 tyg. dziecku nadal było ułożone pośladkowe , wtedy po raz pierwszy ginekolog powiedziała żeby szykować się na cc. W 38 tyg. dostałam skierowanie , w 39 tyg cc zostało przeprowadzone ( w szpitalu raz jeszcze robili usg ). Mi lekarka wspomniała że miała pare przypadków gdzie maluszek w ostatniej chwili się przekręcił.

Gość gość
moja sie nie obróciła miałam cc

Gość gość
U mnie także córka się obróciła mimo, że duża była bo urodziła się z wagą 4 kg ale jakoś się udało :)

Gość gość
Moja córa po 38 tc sie obróciła

Gość gośćautorka
Dziewczyny a czułyście jak się dziecko obraca? Bo przecież ma już niewiele miejsca... Ja byłam przekonana, że się obrócił, bo ruchy odczuwam głównie na górze i myślałam, że to nóżki :( A jak ma czkawkę to odczuwam ją na samym dole, przy spojeniu... Ale dziś USG pokazało, że jednak nie...

Gość Studentka Dietetyk
Witam, bardzo proszę mamy dzieci w wieku 1,5-2 lata o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety, która jest mi potrzebna do pracy dyplomowej. Po wypełnieniu dostaną Panie przepis na pyszny deser - budyń, także dla maluszka (zdrowy, bez cukru i mąki :)) Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178811/4-wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Moje 2 znajome "obróciły" dziecko dość późno, podziałał jakiś sposób z latarką. Nie wiem dokładnie na czym on polega (chyba o świeceniu mocnym światłem w konkretne miejsce na brzuchu), ale możesz poszukać informacji w internecie.