Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoże ktoś?

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Okres mi się spóźniał więc zrobiłam test. Pierwszy wyszedł negatywny. Dopiero tydzień po terminie wyszła druga kreska ale blada. W poniedziałek zaczęłam krwawić i pojechałam do ginekologa. On zrobił mi usg i nie stwierdził ciąży. Kazał zrobić betę i wynik to 75,880. Czy to może być ciąża pozamaciczna. Dodam że cały czas tak jakbym miała okres ale lecą też skrzepy. Wizytę mam wieczorem ale chce się was zapytać co to oznacza może któraś tak miała.

Gość gość
A ten wynik to 75 jednostek czy 75 tysięcy jednostek?

Gość gość
Tak jak napisałam 75,880 mlU/ml. Pomoże ktoś bo się martwię

Gość gość
http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html czyli wg norm powyżej ponad 75tys. wygląda albo na poronienie albo na pozamaciczną.

Gość gość
Boję się że to pozamaciczna. Tylko że mam tak jakby okres ze skrzepami. I troszkę się boję

Gość gość
powinnaś zrobić kolejną betę po 48godz. żeby wiedzieć czy rośnie czy też spada. A lekarz nie robił usg pod kątem pozamacicznej? Choć coś ten duży wynik bety nie pasuje mi do bladej kreski na teście, może to pomyłka w lab. i nie ma żadnej ciąży a zwykły okres?

Gość gość
moim zdaniem poronienie

Gość gość
Robił usg dopochwowe i stwierdził że żadnej ciąży nie ma i że wygląda tak jak na miesiączkę. Mówił że wszystko jest ok. Tylko żebym zrobiła tą betę. Właśnie w pierwszej ciąży wyszła gruba krecha a teraz blada i to po tygodniu. I takie dziwne skrzepy lecą. Dzisiaj mam wizytę i trochę się boję.

Gość gość
no to może to pomyłka z tą betą, tak wysoki wynik a na teście ledwo blada kreska? dziwne przydałoby się powtórzyć betę.

Gość gość
I teraz czytałam tą kartkę od lekarza że macica w tyłozgięciu o regularnych obrysach i jednolitym echu i jajniki obustronnie bez zmian. Może dzisiaj mi będzie kazał powtórzyć betę. Nie wiem co myśleć. Czy wygląda wam to na ciążę pozamaciczną. Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
raczej nie, tyle że ta beta jest dziwna. Stawiam na pomyłkę w laboratorium.

Gość gość
Zobaczę co lekarz powie. Bo on twierdzi że to może być pozamaciczna. Ale ten okres i te skrzepy. Nie mam pojęcia co o tym myśleć już.

Gość gość
Jak skrzepy, to wyglada na poronienie.

Gość gość
Wczoraj rano ten skrzep byl duży i taki gumowaty, twardy. I wieczorem wczoraj był taki mniejszy. A teraz już te skrzepy są ze śluzem. Takie rozciągliwe. Dzisiaj powiem o tym lekarzowi.