Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MMR kontra PRIORIX

Polecane posty

Gość gość

Wpisujcie swoje obserwacje po szczepieniu i napiszcie w jakim dziecko było wieku.

Gość gość
Syn 15 miesiecy szczepiony priorixem.. po 5 dniach temperatura troszke podwyzszona i jednodniowa wysypka

Gość gość
Zdecydowanie PRIORIX, jeszcze jakiś czas temu tylko nim szczepiono dzieci zarówno alergiczne jak i po NOP.

Gość gość
zwykła, standardowa szczepionka na nfz - zero objawów poszczepiennych, jakby szczepienia w ogóle nie było; 5 min po szczepieniu córka już zaliczała piaskownicę i tak zostało.

Gość gość
ja mojego szczepiłam dziś zero płaczu kolacje zjadł i śpi zobaczymy jutro /

Gość gość
gość wczoraj - wpuściłaś dziecko bezpośrednio po żywej szczepionce do piaskownicy, gdzie dzieci, które jeszcze nie były tym szczepione mogły coś podłapać od Twojego? Zdarzają się przypadki takich zarażeń świeżo po szczepieniu, zwłaszcza różyczką. Po żywych szczepionkach robi się kwarantanne, a lekarze w ogóle o tym nie informują i wszystko mają gdzieś!!!

Gość gość
Nam zalecono Priorix ponieważ podobno ma mniej odczynów poszczepienny niż MMR

Gość gość
Właśnie też myślę o priorixie, ale może ma mniej odczynów, bo jest mniej popularny i rzadziej stosowany?

Gość gość
mój 1 dzień po szczepieniu siedzimy w domciu spał całą noc, teraz zjadł śniadanie na rączce tylko ślad po wkłuciu i jest ok .Ja za to się denerwuję klucha w gardle i brak słów :-( naturalnie nie liczę na wasze wsparcie bo wiem jakie tu żmiję siedzą no i wiem że tekst jest z błędami i w ogóle do doopy wydaje mi się że PRIORIX jest lepsza od mmr 100 razy

Gość gość
Ja też się bardzo denerwowałam tą szczepionką. Mała dostała Priorix po skończeniu 13 miesięcy. Nic się nie działo,żadnej temperatury i wysypki nie było. To było 2 msc temu

Gość gość
my jesteśmy równo tydzień po mmr,na razie odpukać wszystko w porządku,jedynie w czwartej dobie lekka wysypka ale prawie nie widoczna,zauważyłam dopiero przy kąpieli bo mam mocne światło w łazience.A tak na marginesie to do tej pani która pisała że dziecko zaszczepione tą szczepionką mogło zarazić inne jeszcze nie zaszczepione-otóż jest to niemożliwe,proszę poczytać na stronach dotyczących szczepień

Gość gość
u mnie idzie druga doba po PRIORIX dziecko ospałe a tak to nic się nie dzieje uśmiecha się ,chodzi ma 37 stopni ja dalej w nerwach echh mój też ma 13 miesięcy skończone .

Gość gość
hej jest tu ktoś jeszcze kto ma dziecko dopiero po szczepieniu ?

Gość gość
My jesteśmy 10 dni po szczepieniu mmr I mała się właśnie rozregulowała (pediatra uprzedzała, że to też może być skutek szczepienia) - chodzi spać wcześniej, drzemie więcej w ciągu dnia, ZNACZNIE jej się obniżył apetyt, jest trochę bardziej marudna ogólnie. Ale minie to wszystko za chwilę na szczęście ;)

Gość gość
no mój 3 dzień po PRIORIX właśnie też ospały i zjada ładnie tylko biegunkę ma lekką ale jednak , rączka za to ładna tylko ślad po wkłuciu zobaczymy co dalej będzie :-) dalej jakaś niespokojna jestem ..

Gość gość
ani to ani to bo w ogole nie szczepie.

Gość gość
mój jest już 5 dzień po priorix nie ma śladu na rączce zero wysypki , w sumie to nic się nie dzieje i nie działo ,ale lekarz mi go kazał obserwować przez 14 dni czujniej