Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takasobiechora

Chemioterapia co na głowę

Polecane posty

Gość Takasobiechora

Witajcie jestem w trakcie chemioterapii i juz nie mam włosków na głowie mam perukę ale nie bardzo akceptuje ten sposób ukrywania łysej głowy mam turbo równie może ktoś podpowie jak przejść te miesiące z ciekawym nakryciem głowy

Gość gość
wlasnie takie kolorowe chustki na glowe ala turban mi sie bardzo podobają. Zbliza sie wiosna wiec ładnie to wygląda:) Powodzenia zycze a włosy odrosną raz dwa :)

Gość Takasobiechora
Dziekuje. A powiedzcie mi jak reagujecie na kobiety w takich turbanach czy lepiej męczyć sie z tą peruką

Gość gość
Zupełnie naturalnie, nie przejmuj się, są kobiety, które noszą to mając włosy, jako ozdobę. Jak przebywałam na oddziałach onkologicznych domyślałam się dlaczego kobieta nosi turban lub chustkę, ale na ulicy nie zwracałam na to uwagi.

Gość gość
Absolutnie sie tym nie zamartwiaj. Ja wogole nie zwracam na takie cos uwagi. Czlowiek zazwyczaj sie domysli ze to z jakiegos powodu ale nie gapi sie jak idiota. Mysle ze takie myslenie juz odchodzi do lamusa. Peruka jest niewygodna drapie, mialam kiedys okazje nosic, wiec jesli wygodniej ci w chustce to nos smialo. Mnie sie naprawde to podoba. Takie chustki nosza nawet ludzie ktorzy maja wlosy. To bardzo fajna ozdoba:)

Gość gość
heh,ja chce właśnie włosy ściąć na peruke a tu sie dowiaduje,że nie chcecie ich nosić,że drapią :P no trudno,i tak zetnę,może komuś sie to jednak przyda. mam włosy prawie do tyłka a chce ściąć do ramion

Gość gość
a czego masz nowotwor?

Gość Takasobiechora
Mam 34 lata i jest to nowotwór piersi

Gość gość
Autorko, jesteś może tu jeszcze? miałabym do ciebie kilka pytań

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;t=156s