Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród a masaż szyjki macicy

Polecane posty

Gość gość

Hej, piszę bo może któraś z was miała podobną sytuację. Jestem 9 dni przed terminem, dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej na której mój lekarz stwierdził w czasie badania, że jestem gotowa do porodu. Już od ok tygodnia czuje regularne skurcze i lekkie parcie. Zdecydował się na masaż szyjki, nie był to dla mnie koszmar ponieważ wcześniej miewałam miesiąc w miesiąc okropnie bolesne miesiączki. Po masażu dostałam mocne skurcze, które trwały ok 15 min. Jestem 6 godzin po wizycie, skurcze zupełnie ustały, czop nie wypadł, nie mam krwawienia. Zastanawiam się jak wyglądało to u was, po jakim czasie zaczęła się akcja porodowa?

Gość gość
nie mam pojecia po jaka cholere to zrobil skoro jestes 9dni przed terminem.ja mialam lekkie skurcze i czop odszedl.zrobila mi masaz szyjki i za pol godziny zaczelo sie na maxa.ty moze i jestes gotowa do porodu ale po co go na sile wywolywac???

Gość gość
A skąd ten pośpiech ze strony lekarza skoro jeszcze masz tyle czasu? Widocznie organizm nie jest jeszcze gotowy i takie manipulacje nic nie dały. Nie miałam masażu szyjki przed porodem ale jestem zdania że nie ma sensu przyśpieszać.

Gość gość
Mi robiono masaż szyjki macicy ale byłam 3 dni po terminie ( ze wskazaniem do Cesarki tydzień przed terminem no ale nie ważne ) . No i tego masowania miałam z kilka razy w ciągu całej wymuszonej akcji porodowej ( 18 h) . Dziwne ze ci to robiono przed terminem.