Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grypa żołądkowa CZY iść do lekarza?????

Polecane posty

Gość gość

córka, 4 latka 2 dni temu dość mocno wymiotowała w nocy, kolejny dzień było już dobrze, noc przespała, dziś obudziła się i też było ok, ale przed chwilą znów zwymiotowała. Czy powinnam z nią iść do lekrza?? Temperatury nie ma. Biegunki tez nie. Ja z mężem też wymiotowałam , ale nam juz przeszlo...

Gość gość
?

Gość gość
Ja bym poszła, to male dziecko

Gość gość
co za miernota ludzka !!

Gość gość
Po co, skoro 2x na krzyz zwymiotowała? Jesli pije, cos je, nie ma biegunki, rodzice maja podobne objawy - obserwowac tylko. a jak zlapie cos gorszego niz jelitowka w przychodni? Jest oslabiona przeciez. Jesli sie pogorszy, to wtedy...

Gość gość
Synek, też czterolatek niedawno właśnie przechodził jakieś paskudztwo żołądkowo- jelitowe, łapało na wyrywki i dorosłych, i dzieci w rodzinie i najbliższym otoczeniu.Pierwszy dzień wymioty i biegunka, drugi- jeszcze trochę biegunki. Nie gorączkował. Nie szłam do lekarza, bo co mi lekarz na biegunkę i wymioty poradzi? Najwyżej innych pozarażam tylko wychodząc z dzieckiem... gdyby mały był odwodniony, też by lekarz nie pomógł tylko szpital i kroplówka, ale synek na szczęście chętnie pił, wprawdzie nie przyjmował smecty i napoi z apteki na takie dolegliwości, ale pił wodę, herbatę, rumianek... odespał swoje, na drugi dzień już wstał, tyle że był jeszcze osłabiony no ale i dieta ostra.

Gość mamapoli
jeśli wymioty i biegunka nie są gwałtowne a dziecko ładnie pije i jest w dobrej formie i nie gorączkuje to nie koniecznie trzeba iść do lekarza. Podaj orsalit najlepiej nuris i zrób lżejszą dietę przez kilka dni.I koniecznie więcej płynów powinna przyjmować.