Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przybranie na wadze w pierwszej ciąży, a drugiej

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, napiszcie proszę czy wasza waga różniła się znacząco w pierwszej ciąży a drugiej??? Czy można w pierwszej przybrać 7 kg a w drugiej np. 20 kg? Oczywiście nie mowie o zmianie nawyków żywieniowych.

Gość gość
W pierwszej przytyłam 15, a w drugiej 18 kilo. Dodam, że była to waga w normie bo ogólnie jestem szczupła. Jednak po pierwszej ciąży do wagi startowej wróciłam dużo szybciej ( ok pół roku) po drugiej ciąży mam jeszcze kilka dodatkowych kilogramów do zbycia a to już rok mija od porodu...

Gość gość
W pierwszej 9kg a w drugiej 14kg, w pierwszej rzygałam jak kot, druga leżąca i dogadzałam sobie, oczywiście nie pod względem kaloryczności, co urozmaicenia, wymyślania.

Gość gość
W drugiej więcej się podobno przybiera i u mnie to się sprawdziło 19 i 21

Gość gość
1- 11 kg, 2- 11 kg, wypisz wymaluj

Gość gość
pierwsza 26kg, a druga 14 kg. Dodam, że przy pierwszej startowałam z 40 kg 160cm wzrostu, a przy 2 ciaży już z 47 kg ( nie zrzuciłam do końca po pierwszej kilogramów, ale po ćwiczeniach ciało wyglądało ok, a nie jak u anorektyczki.). Teraz jestem 3 tygodnie po porodzie i zostało mi 4 kg na plusie raptem.

Gość gość
1- 16 2 - na razie 19-sty tydzień i 4 kg na plusie

Gość gość
Ja w pierwszej przytyłam około 7 kg a w drugiej 12 lub 13 kg. W obu ciążach zaczynałam z tej samej wagi. Pierwsza ciąża głównie leżąca, druga bardzo aktywna. Odżywiałam się podobnie. Dziecko z drugiej ciąży mniejsze. Nie wiem od czego to zależy.

Gość gość
Pierwsza 25 kg, druga 14. Dzieci bardzo duże, drugie większe od pierwszego.

Gość gość
Pierwsza ok 8kg druga podobnie tez8-9kg :-)

Gość gość
A piszcie kobietki czy urodzilyscie dziewczynke czy chlopa. Ja we wszystkich ciazasz.3 przytylam od 10 do 11kg i rodzilam samych synow. Podobno przy dziewczynkach tyje sie wiecej

Gość gość
W pierwszej przybrałam... 30 kilo. Byłam aktywna, nie jadłam więcej niż przed ciążą, dziecko też wcale nie było duże, bo wazyla 3 kilo. Startowalam z wagą 53 kilo przy wzroście 165 cm. Druga ciąża- 8 kilo na plusie, ciąża leżąca, dziecko 2850

Gość gość
to zależy czy ma się mdłości, ogólnie jaki apetyt ma się w ciązy, w pierwszej przytyłam 15 kg, wymioty raz, rano tylko nudności, wiek 25 lat, po mies ważyłam tyle co przed ciąża druga ciąża lat 33 wymioty okropne, 39 tyd 11 kg