Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogho

Przewlekły brak apetytu u niemowlaka

Polecane posty

Gość kogho

WItam Jestem mamą 5miesięcznej Zuzi. Urodziła się przez cesarke z powodu zbyt długo trwającego porodu i braku jego postępu. Okazało się, że wody były już zielona a Zuza była mocno zaśluzowana i miała problem z oddychaniem. Mimo to była silną i zdrową dziewczynką. Ja karmiłam piersią niestety 3 tyg + dokarmiana była NAN1, ponieważ miałam komplikacje po operacji musiałam zaprzestać karmienia z powodu zażywania dużej ilości leków. Zuza jadła NAN z wielkim apetytem. Mniej więcej jak miała 1,5 miesiąca, po 1 wizycie szczepiennej ( szczepionka Pentaxim 5w1 + rota) zaczęła mieć problem z brzuszkiem, zielone śmierdzące kupy i wysypke na buźce. Pediatra wprowadziła jej Bebilon Pepti i od tamtej pory przeżywam horror z karmieniem. Jej apetyt malał z dnia na dzień i tak jest do tej pory. Bulgocze jej w brzuszku, ma mnóstwo śmierdzących gazów. Na żywca nie zje mleka w ogóle. Przez 3 miesiące karmiłam ją przeważnie na śpiocha bo nie było innej rady. Zjadała najczęsciej w przedziale od 60-90ml i tak jest nadal. Mimo że ma 5 miesięcy, gdy zje 120ml to jest święto państwowe. Niestety od jakiegoś czasu walczymy z wirusem RSV. I odkąd u niej go wykryto Mała nie chce jeść w ogóle... Zjada 30ml na śpiocha i się budzi z płaczem. Jak tylko widzi butelke to już robi wszystko żeby sie do niej nie zbliżać.... Gdy miała 3 msc wylądowałyśmy w szpitalu z wysoką leukocytozą, wykryto u niej wtedy w kale staphulococcus aureus, e.coli, klebsiella pneumoniae i citrobacter youngae. w wymazie z gardła wyszedł gronkowiec złocisty. do tego podwyższony alat i aspat. Rozszerzanie diety również idzie z niepowodzeniem. Nie chce wziąć do ust nieczego ani kleiku ryżowego, ani marchewki, ani jabłka... Jak tylko jej próbuje włożyć łyzeczke do buzi to płacze. Urodziła się z wagą 3930 a obecnie ma 6650. Prosze o rady, opadam z sił... W ciągu dnia zjada łącznie między 450 a 600ml mleka. Wode pije chętniej, soków nie podaje. Błagam o pomoc, dziecko niknie mi w oczach...

Gość gość
Wejdz na temat 'refluks' co druga historia podobna do twojej...

Gość gość
Moim zdaniem mogłabyś postarać się o relaktację, bo mleko matki byłoby tu bardzo, bardzo pomocne. Jeśli zależy ci na każdym sposobie a nie tylko takim co wystarczy iść kupić w aptece, to poszukaj doradczyni laktacyjnej i chociaż porozmawiaj z nią na ten temat lub dobrego gastroenterologa. Na zaczepki w stylu terror laktacyjny nie będę reagowała, więc możecie sobie darować.