Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyrafa1

Jaką wolicie?

Polecane posty

Gość zyrafa1

Pytanie do panów. Z racji pracy, do jakiej się przygotowuję, przebywam ostatnio w towarzystwie męskim. Wiadomo, że różne tematy panowie poruszają, żarty, często nie na miejscu. Mi to nie przeszkadza, nie jestem pruderyjna. Ale tak się zastanawiam, jak reagować? Dodam, że jestem mężatką, dlatego żarty typu, że koleś ma wolny wakat w łóżku itp., nie wiem czy mam zbywać równie głupim żartem, oburzeniem czy zwracać uwagę, że sobie nie życzę? Pytanie moje wynika z tego, że jak wspominałam, nie przeszkadza mi to, ale nie chcę wyjść na jakąś idiotkę, akceptując takie zachowanie. Z drugiej strony nie chcę być postrzegana jako sztywniara. Co poradzicie?

Gość gość
halooo

Gość gość
to zależy czy faktycznie jestes zainteresowana tym wakatem

Gość gość
Odpowiedz tak, jak czujesz. Jak cie takie żarty nie bawia, to powiedz to im otwarcie. A jak bawia, to się baw i żartuj razem z nimi;)

Gość zyrafa1
Oczywiście, że nie :) Zależy mi na dobrej atmosferze i na tym, by mnie tam postrzegano jako równą kobietę, ale też nie na tyle, by można było mi wszystko powiedzieć. Chcę być profesjonalistką w tym zawodzie, ale nie osobą, z którą nie można byłoby pożartować. Nie znam idealnie psychiki facetów i nie wiem jak to rozgraniczyć.

Gość zyrafa1
Odpowiedź "nie" była odnośnie zainteresowania wakatem :) A jeżeli chodzi o żarty, to lubię głupoty pogadać, ale nie chcę, by mieli później ze mnie polew :/

Gość gość
up

Powiedz mu ze widac zadna go nie chce albo ela raczkowska szuka pracy i jest zawsze chetna mozesz mu powiedziec tak z pazurem ze nawet jak skonczy w minute i tak placi za 8 godz bezbezkonfliktowa odpowiedz no chyba ze sa bardzo chamscy to powiedz a co nie masz z kim ukladac puzli czy przegrywasz w pasjansa

Gość zyrafa1
Pracuję w przedsiębiorstwie robót drogowych :)

Gość gość
Ech, jakże czasem chciałbym być kobietą.W takich chwilach spódnica przed pół uda, pończochy, dobry but, dobry sznyt na oku, i pelikany od dróg gęby mają zatkane na całą zmianę.🖐️

Gość zyrafa1
Myślisz, że to odpowiedni strój do operowania łopatą i młotem pneumatycznym?

Gość gość
Nie.Dla Ciebie na ten czas odpowiednie będzie stylisko od łopaty w dóópie. Hej.🖐️

Żyrafa, znam ten klimat trochę. Trudny fach wybrałaś, nie wiem czy siedzisz w biurze czy działasz gdzieś w terenie. Musisz nauczyć się pyskować ;) Inaczej się nie da ;)

Gość gość
Autorko poprostu ignoruj, nie zwracaj uwagi. Wiem coś na ten temat, niech się ślinią, a Ty udawaj, że nie słyszysz:)

Gość zyrafa1
Widzę, że ktoś się podszył, a reszta uwierzyła :D Nie pracuję w robotach drogowych,a le w innym miejscu, gdzie są praktycznie sami faceci. I narazie nie pracuję, ale przebywam już w tym środowisku z racji różnych spraw etc. Nieistotne miejsce, nie chcę tu zbyt dużo pisać. Chodzi mi o dobre relacje w potencjalnym miejscu pracy, ale też nie na zasadzie, że każdy może powiedzieć co chce, a potem robić sobie podśmiech.ujki na boku niepotrzebne.

Gość zyrafa1
Ja wcale nie pytam, jak się bronić, bo tyle to wiem. Tylko się radzę czy jest sens to robić czy lepiej przymknąć oko, bo nie warto.