Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po prostu pytanie o odchudzanie

Polecane posty

Gość gość

hej,chciałabym zasiegnac rady kogos obeznanego w dietach odchudzaniu,kaloriach,metabolizmie. Na początek kilka słów o mnie ,mam 27 lat,165 cm ,waga 80 kg,tryb życia typowo siedzący,chwilowo bez mozliwosci zmiany bo praca po 8 h przy kompie pozniej do domu i nauka i robota do domu ,koncze studia na ktorych nie da sie nie uczyc i teraz pisze prace,wiec po 8 h pracy i 4 sleczenia nad projektami padam na twarz. Moje pytanie jest takie: czy przyjmujac dziennie ( + - 50) 1500 kcal coś schudne,albo przynajmniej nie przybiore wiecej ? Jezeli to ma znaczenie to nigdy nie rodziłam. oczywiscie w weekendy (jak nie mam zjazdu) to jezdze na rowerze ide na basen i staram sie byc aktywna i oczywiscie to jedzenie 1500kcal to nie puste kalorie a odzywcze rzeczy przepraszam za brak pl znakow

Gość gość
organizm zawsze spala cókry jezeli nie ma to spala tłuszcze gdy spali je to zaczyna brac sie za białko i dlatego diety warzywne i białkowe sa skteczne

Gość gość
muszę spozywac tez wegle bo bym chyba padła ,bez wegli umysl mi nie pracuje. prosze o odpowiedz na konkretne pytanie

Gość gość
up

Gość gość
skoro masz siedzacy tryb życia , to znaczy ze mało spalasz , bo mało sie ruszasz skoro mało spalasz , to mniej jesz niż ludzie którzy są aktywni. Proste ? Nie mozesz jesc tyle co pracownik na budowie , bo skonczy sie to własnie tak jak w twoim przypadku straszliwą nadwagą .. czyli 80 kg

Gość gość
powinno ci się udac, ja dużo zrzucilam jedząc glownie warzywa i owoce, chleb tylko na sniadanie/ kromka, ziemniaki, makarony/raz w tygodniu, a aby nie czuc głodu moja glowna przekaska były pomidory maja niski IG. wogole nie bylam w tym czasie osoba aktywna fizycznie/siedzenie w domu z małymi dziecmi. schudłam około 13 kg w 2,5 miesiąca.

Jedz mięso, bialko, to nie padniesz. Zero pizzy, czipsów, zapiekanek, pączków, ciastek. To węgle "duporosty". Mało pieczywa, duzo chudego mięsa, sera, jajek w kazdej postaci. Ogranicz slodycze do minimum. Czytaj etykiety i sklady produktów, patrz , ile mają węglowodanów, nawet w jogurtach i platkach sniadaniowych ( ja platków nie jem- tuczą). Pozdrawiam.

Gość gość
duporosty :D:D 10/10 urszak

Gość gość
haha dobre

Gość gość
hehe no dowaliłaś z tymi duporostami,ale ja wiem jak racjonalnie sie odzywiać ,ja pytam czy schudne przyjmujac te 1500 kal nie bedac aktywną fizycznie

Sorry, sama czasem sobie pozwolę na duporosta. Nie bylo moim zamiarem ci dowalić. Odezwalam się w temacie, bo zwracam uwagę wlasnie na węglowodany mączne. Od kilku tygodni bardzo ograniczyłam slodycze, choc się nie odchudzam, bo ważę 62kg/170. Mam taki styl zywienia od lat, zimą trochę przybieram, mniej ruchu, zimno mi, więcej jem. Chodzi mi o pewne odruchy zywieniowe, zamiast batonika, czy paczki orzeszków, plaster mięsa na zimno, jajko gotowane, itp. Te nawyki zostają, bo to nie dieta, czasowa, ale styl zycia. Pozdrawiam.:)

Gość gość
ej urszak wcale mi nie dowaliłas,chodziło mi o to ze rozbawiłaś mnie w sensie pozytywnym tym tekstem

Uff, to dobrze. Nie jestem z tych, co dowalają w necie, na forach, bo anonimowo, to...mogą. Wierzę, ze spelnisz swój cel, trzymam kciuki i pozdrawiam:)