Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozliczaniez za media z wlascicielem.Mozecie mi pomoc

Polecane posty

Gość gość

od zeszlego roku wynajmuje mieszkanie.Mam platny miesiecznie czynsz w czynszu jest zalicznka na wode, oraz centralne ogrzewanie .Dodatkową placę wlascicielce 120 zl za prąd miesięcznie. Teraz moje pyttanie jak to jest u was jak rozliczacie taka wode czy prad? Juz tlumacze o co mi chodzi. miesiecznie pobierana jest zaliczka za 7 kubikow wody co daje miesieczna zaliczke ok 100 zl.Rozliczanie co 6 miesiecy. W styczniu przyszlo rozliczenie za wode , nadplata 300 zl, ok zrozumiale mieszkamy tam od pazdziernika wiec wykorzystalismy swoja norme, a te 300 zl , nadplaty jest z okresu kiedy tam nikt nie mieszkal. Problem polega na tym ,ze to nie wlascicielka sie ze mna rozliczyla z tej wody.Tylko przez przypadek Pani ,ktora to rozliczala powiedziala mi jaka jest kwota, odeslalam ja z tym do wlascicielki (mieszka w bloku obok). Ale wlascicielka nie zadzwonila nawet czy nie napisala ,ze nie mamy zadnej dodatkowej opaty, tudzież nadplaty za tą wodę a juz pominę to Powiedzcie mi jak wy rozliczacie prąd? Ja placę 120 zl miesiecznie na ryczalcie. W maju bedzie rozliczenie z energetyką Jak ta kobieta zamierza to rozliczyc to ja nie wiem , bo mieszkam w tym mieszkaniu od 10 .2014, w prawdzie na protokole jest wpisany stan licznika w momencie kiedy przejmowalismy lokal, ale jak ona ma zamiar to rozliczyc to ja nie wiem .

Gość gość
Ja nawet nie wiem jakie mam rachunki za prąd czy gaz. Za wodę płaci się w czynszu, z nadpłatami przychodzi do nas właściciel i pokazuje. To samo z ogrzewaniem. Z tym, że my płacimy mu raptem po 50 zł więcej miesięcznie, ale jak przyjdzie nadpłata za tą wodę te 300 zł to już przez pół roku się tyle nazbiera. I nie obciążamy sobie za bardzo kieszeni. To spytaj właścicielki jak zamierza to rozliczyć z Tobą, a nie na forum pytasz. Właścicielka to też człowiek i język w gębie ma aby Ci wytłumaczyć.

Gość gość
pytam tylko jak wy sie rozliczacie, zeby wyjasc do niej z jakas propozycja. Ogolnie zaczyna mnie ta baba w*****ac , bo nie za bardoz podoba sie jej to ,ze zadaje pytania w czynszu jest pobierana zaliczka : ok 100 zl na wode ok 100 zl na centralne ogrzewanie i doplacam doi czynszu120 miesiecznie na prąd gaz mam w butli

Gość gość
ja tam sie za bardzo nie znam, tez do grudnia wynajmujemy mieszkanie ale wszystkie rachunki przychodza do nas. tylko czynsz przelewamy wlascicielce ale mamy ryczalt i jest stala stawka.