Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent ślubny

Polecane posty

Gość gość

co się teraz daje w prezencie ślubnym? coś praktycznego czy raczej pieniądze?

Gość gość
najlepiej pieniądze. Młodzi często mają wszytko w domu, nawet jeśli nie to kupią to co im się podoba. Sama daję kasę, jak będę brać ślub to też bym wolała 100 zł w kopercie niż prezent za 200.

Gość gość
Zgadzam się. Chociaż to może materialistyczne, ale lepiej dać pieniądze, bo wtedy państwo młodzi kupią sobie to co naprawdę potrzebują, a nie dostaną dwa ekspresy do kawy, których nie potrzebują, bo mają albo im się po prostu nie podoba. My z narzeczonym po ślubie spodziewamy się potomka i najlepszy prezent ślubny to właśnie pieniądze, bo będziemy mogli je wydać na wyprawkę dla naszego dziecka,a na chwilę obecną jeszcze nic nie mamy.

Gość gość
dywan? no bez przesady...

Gość gość
Hm, ja myslę że jednak lepiej dać prezent niz kase. Mozna kupic cos pomysłowego i eleganckiego. Tradycjny album na zdjecia chociazby. Spójrz na to http://artbooki.pl/frontpage/saranda-26x29-2/ . Para będzie mogła samodzielnie wklejać zdjęcia ze ślubu, potem z podróży poślubnej, potem z narodzin dziecka, chrztu itp.. .takie prezenty mają serio sens i moim zdaniem nie ma opcji, zeby para się nie ucieszyła:)

Gość gość
to ile takich albumów trzeba kupić? :D

Gość gość
Proponuję zajrzeć na stronę http://www.pasazhandlowy.eu/pl/c/Slub/26 mają w ofercie ramki na zdjęcia, albumy, obrazki sakralne. Do tego wszystko z dedykacją. Ja u nich zakupiłam album ślubny na zdjęcia naprawdę udany zakup.

Gość gość
sądzisz że album na zdjęcia czy ramka załatwia sprawę prezentu? Ośmieszacie się

Dokładnie ! To może być co najwyżej dodatek do głównego prezentu ;)

Gość gość
No jako dodatek, to faktycznie mega fajny pomysl. ale sam to troche maaaalo.

Gość gość
Najlepiej dawać teraz pieniądze. Młodzi kupią co potrzeba, pojadą na wakacje lub dołożą do budowy domu. Mineły już czasy gdy dawało się żelazka , garnki , pościel. ;-) czas się obudzić :-)

Gość Marchisia
Oczywiście najlepiej pieniądze. Niektórzy dają też sprzęty domowe. Pamiętam, że na jednym weselu składaliśmy się na podróż poślubną młodej pary. Zarezerwowaliśmy im tygodniowy wypoczynek w Paryżu przez bookapart.com. Być może wycieczka byłaby dobrym pomysłem :)

Gość gość
pieniądze chyba najlepsze bo sami zdecydują co jest im najpotrzebniejsze . a jak chcesz prezent do jakiś dodatek może pościel ładną albo zestaw ręczników , zobacz na sklep kaszmirposciel.pl

Gość gość
a może jakieś gadżety kuchenne? Fajne akcesoria do kuchni można teraz znaleźć, komplet ganków, naczynia, kieliszki do wina, np tutaj - http://tadar.pl/ (robilismy u nich zakupy przed przeprowadzką na nowe i przy okazji zakupiliśmy prezent ślubny dla siostry)

Gość gość
Tutaj: www.gastromarathon.pl znajdziesz wysokiej jakości cały sprzęt do wyposażenia kuchni. Wiele rzeczy od nich świetnie się nadaje do tego, aby uczynić z nich prezent ślubny. Ja wybrałabym od nich np. jakieś sztućce o ciekawym wzornictwie albo takie klasyczne, uniwersalne, żeby pasowały do każdego wnętrza. Mają też tam np. ładne szkło i porcelanę. Myślę, że lepiej dać na prezent ślubny właśnie coś takiego praktycznego, funkcjonalnego co na pewno się przyda, a poza tym będzie ładnie się prezentować, a tam właśnie takie mają. Na pewno coś wybierzecie z tej hurtowni, bo warto.

Gość Ślubik
Popieram możliwość kupienia młodym czegoś innego niż kwiaty czy wino. Zamiast tego można kupić coś dla nich dwoje jak np. dwa kubeczki czy dwie filiżanki taki dodatkowy mały prezencik a do tego koperta :) czy inny duży prezent. Można to fajnie zapakować często już sklepy elegancko pakują nawet te internetowe jak się ich o tym poinformuje. Ciekawe propozycje można znaleźć z tego co mi się spodobało na www.homeandpassion.pl mają właśnie takie małe zestawy upominkowe w sam raz na prezent dla Państwa Młodych i są elegancko zapakowane.

Teraz daje się pieniądze, jak się jest z bliskiej rodziny to można dać jakiś prezent na pamiątkę. Ja dawałam kuzynce album z pracowni introligatorskiej Kurcewicz. Oprawiony w skórę, z wytłoczonymi imionami Młodych oraz datą ślubu i do tego koperta;) teraz często młodzi również w zaproszeniu piszą, że zamiast kwiatów chcą np. wino czy kupony totolotka, wtedy wiadomo co kupić;)

Gość gość
Ja kupiłam mojej koleżance na ślub porcelanę z tego sklepu: http://dukapolska.com/. Była bardzo zadowolona ;) Może najlepiej zapytaj Państwa młodych czy wolą prezent czy pieniądze ;)

Gość gość
Ja oprócz kasy dostałam prezenty i powiem szczerze że z tych prezentów miałam więcej uciechy bo kasa się rozeszła na życie rachunki itd... kilka rzeczy sobie za to kupilismy, a sztucce zdobione zostały, karafka kryształowa z kieliszkami, ręczniki mięciutkie bardzo eleganckie, pościel lniana biała haftowana, komplet talerzy, garnków wyprowadzalny się do nowego domu, więc te wszystkie prezenty miały sens. Prezent, taki z wyższej półki będzie dla nich sentymentalna pamiątką przez długie lata, a kasa? Nawet jeśli coś kupią sobie za tę kasę, to czy będą pamiętać że akurat ten przedmiot został nabyty przez kasę daną z okazji ślubu? :)

Gość gość
Nadal daje się coś praktycznego lub pieniądze, zależy od gościa. Ja w zależności od tego do kogo idę na wesele to daję kopertę lub kupuję coś co np. do mieszkania. Niedawno na wesele koleżanki kupiłam nowoczesną zastawę stołową www.slateplate.pl, tradycyjny prezent w nowoczesnym wydaniu