Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia omen

windykacja polubowna

Polecane posty

Gość gość
Zgadza się trzeba pamiętać o przedawnieniu spraw tak więc Samo wniesienie pozwu przerywa bieg przerywa bieg przedawnienia.

Gość gość
Ja nabralem chwilowek i wyjechalem za granice. Tam mnie nie znajda. haha pracuje na czarno i mam ich gdzies. A jak przyjade z kasa to zaplace.

Gość gość
jestem za tym żeby nie odpuszczać sprawy i jak najszybciej podjąć działania bo tj piszecie trzeba pamiętać o przedawnieniu. Skoro więc można zrobić coś samemu czasami tylko nie wiadomo co to może warto wypróbować samodzielną windykację czy windykację online (zwał jak zwał) skoro firmy na takie dla nich groszowe sprawy się nie chcą pokusić

Gość gość
chwilówki to chyba najgorsze co można zrobić, a potem wrócisz do kraju i co? będziesz spłacał z takimi odsetkami, że powodzenia!

Gość gość
Zgadzam się jeżeli jest przerwany bieg przedawnienia to nie ma się co martwić,że nasze roszczenie przepadnie.dodatkowa m będą naliczane odsetki od zasądzonej kwoty.

Gość gość
z tymi chwilówkami to uważałabym. nie spłacasz teraz małej kwoty a potem powiedzą o tobie w wiadomosciach jakiś, że dług sięga kosmicznej kwoty ... z reguły duzi gracze stoją za tymi firmami wiec albo nie będziesz wracał już nigdy albo licz na farta. Warto pomyśleć też co będzie jak wystawią twój dług na giełdzie kupi go sobie pan XYZ który uwielbia poznawać nowości i pomysli o testowaniu narzedzi np do samodzielnej windykacji? może być bardziej uparty i co wtedy?

Gość gość
Polecam Lexperto Warszawa ul. Tamka 38 Szybkość działania. Atrakcyjna cena. Obsługa przez specjalistów. 22-101-33-13 Działa na całą Polske.

Gość piotrkowalik
Windykacja polubowna jest korzystna dla obu stron. Nie polecam Kruka on od razu wchodzi na drogę sadową. jest jeszcze drogi.

Gość gallonet
Słyszałam że i Koksztys też jest bardzo drogi i ma w umowie ukryte różne niespodzianki.

Gość gość
Wiadomo monity wezwania ale jest jeszcze pieczęć prewencyjna.

Gość gość
A co to jest dokładnie pieczęć prewencyjna ?

Gość gość
ostrzega o dotkliwych konsekwencjach zalegania z płatnością; jest jasnym sygnałem, że Twoja firma współpracuje z Rejestrem Dłużników a tym samym wpisuje zalegających z zapłatą do Rejestru oraz pobiera informacje na temat wiarygodności swoich klientów;

Gość wuju_84
w samodzielnej windykacji też masz pieczęć prewencyjną - dołączasz ją do dokumentu, który wysyłasz do klienta, że jak nie zapłaci to windykacją zajmie się http://vindicat.pl/

Gość gość
O to jest jakaś dodatkowa opcja działania.

Gość gość
Ja dla mnie to etap sądowy jest skuteczną metodą działania. Uzyskanie nakazu zapłaty z klauzulą wykonalności.

Gość gość
Wiadomo etap polubowny korzystny dla obu stron. Lexperto - skuteczna i rzetelna kancelaria 22-101-33-13

Gość zelnikk
Nie polecam windykacji kruka i kofasa drogoi mało rzetelnie jak dla mnie jakiś mega koszmar i porażka.

Gość gość
Zgadza się kruk to jedzie na opinii , małych zadłużeń to nie zabiera.

Gość iiska
mało która firma chce się zajmować się małymi kwotami bo jeśli po odzyskaniu niezbyt pokaźnej sumy ma policzyć od tego % to okazuje się mało opłacalne z punktu widzenia biznesowego. Stąd moze faktycznie jeśli samodzielnie sie zabrac za windykację to może będzie to miało sens . A testował to ktoś? bo znalazłam jakis małydług czy vindicat w sieci oraz kilka innych ale może ktoś coś więcej na ten temat wie?

Gość gość
A jeśli chodzi o długi w spadku ?

Gość marcellron
Do chwili przyjęcia spadku spadkobierca ponosi odpowiedzialność za długi spadkowe wyłącznie ze spadku. Ustawodawca przewiduje sześciomiesięczny termin na złożenie oświadczenia przez spadkobierców w zakresie przyjęcia bądź odrzucenia spadku. Początkiem tego terminu jest moment dowiedzenia się o tytule powołania do dziedziczenia.

Gość gość
Nie brać spadku z długami. po co takie kłopoty brać sobie na głowę.

Gość dianaeso
Etap polubowny pomocna kancelaria lexperto.

Gość Zuzannafall
Jak dla mnie to windykacja sądowa jest bardziej skuteczną formą działania samo wniesienie pozwu przerywa bieg przedawnienia.

Gość gość
No tak ale jakie to koszty ? A jak sie nie uda zwindykować dłuznika to co wtedy ? Mniej w portfelu.

Gość arturaron
Trzeba próbować a i tak sprawa stoi i nic nie masz z tego a tak będzie chociaż jakaś część.

Gość gość
Dokładnie trzeba brać firmę windykacyjną i tyle innego wyjścia nie ma . No chyba ,że odpuścimy sprawę.

Gość sebastianpawlak
Windykacja polubowna korzystna dla obu stron . Czasami samo wpisanie do KRD jest sygnałem dla dłużnika ,że czas najwyższy aby oddać dług.

Gość gość_jaggoda
a może ktoś z Was korzysta z ksiegowości od wFirma i próbował windykować tam ? Jest na ich stronie info o takiej funkcji jak windykacja https://wfirma.pl/artykul/cennik a że mam ich ten najbardziej rozbudowany pakiet to chciałam popróbować. Tylko szukam czy może ktoś już z tego korzystał?

Gość gościk
w wFirmie masz opcję miniwindykacji, po więcej przekierowuje cię do systemu http://vindicat.pl/ i tam samej windykujesz... ja odyskałem trochę kasy, ale to jest narzędzie do niewielkich długów