Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mam zrobić z córką brudasem?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 10 lat prawie, i tak na przykład upiorę jej kurtkę i wystarczy, że wyjdzie w niej raz, kurtka jest czarna, to samo buty umyję, upiore wychodzi i sa brudne czarne mokre w błocie. Ona łazi wszędzie nie patrzy czy się brudzi czy nie, czasami wraca z podwórka i wygląda jak siedem nieszczęść twarz brudna ręce czarne ja rozumiem ze zabawa i fajnie ale chyba mozna troche uwazac, a nie tak się brudzić. JA już po prostu nie mam sił. Jest ładną dziewczynką, chcę zeby ładnie wyglądała była uczesana, czysta zadbana ale co z tego, pójdzie do szkoły uczesana czysta a wraca i wygląda jak jakaś patologia. Jak ja zachęcić do tego, żeby dbała o siebie, o czystość żeby uważała. Ona twierdzi że ona nie wie jak to się dzieje że ona się brudzi, że ona patrzy i uważa i że widzi że jest czysta a potem że jest brudna i nie wie jak to się stało. Ona zyje chwilą ma nieodpartą chęć wejścia gdzieś i nawet nie myśli o tym ze się brudzi przy tym, mimo, że tyle razy jej pokazywałam i tłumaczyłam jak była mała, ale przeciez teraz nie będę za nią chodzić i pokazywać że to ją pobrudziło czy tamto, chociaż tak robię zwracam jej uwagę i tłumaczę zobacz otarłaś się o siatkę i masz brudną kurtkę itd... Ręce mi już opadają na prawdę. Czasami jak razem wracamy ze szkoły to aż wstyd mi normalnie co sobie ludzie myślą, że o dziecko nie dbam. Buty miała nowe kupione w styczniu już całe obdarte, podeszwy się poodklejały, dobrze, że się ciepło zrobiło, strasznie niszczy buty bo łazi wszędzie i obdziera. MAcie jakąś radę jak jej wytłumaczyć? Staram się kupowac jej fajne rzeczy, żeby jej się podobało a ona nic o to nie dba mogłaby w worku na kartofle chodzić. Ja sama dbam o siebie zeby wuglądać ładnie, zawsze jestem uczesana, mam delikatny makijaż, Ubieram się kobieco więc niby ma skąd brac przykład.

Gość gość
zamknij w klatce

Gość gość
Ty oczekujesz że dziecko będzie się zachowywało jak manekin który się wystawia, czy dziecko którego prawem dzieciństwa jest brudzenie się? Zostaw dziecko w spokoju. Masz pralkę i bierzącą wodę to nie cuduj. Nie chciałabym takiej matki bo ty napewno ciągle ją strofujesz i to za co? Za szmatki? Ciuchy są ważniejsze od dziecka rozwoju? Daj jej żyć.

Gość gość
dziecko oddaj do domu dziecka a sobie kup manekin wystawowy i ubieraj w co chcesz

Gość gość
jezu, jakbym wywody mojej własnej matki czytała. To jest dziecko, ma 10 lat...oczywiście, że chce wszędzie włazić i się będzie brudzić. Z czasem zacznie uważać.

Gość gość
Chce żeby ładnie wyglądała :o ja piertole na wodę cie nie stać? Ja bym wolała brudne ale szczęśliwe dziecko

Gość gość
Mam rade ,dla ciebie ! Kup jej kilka par trampek ,ze dwie pary jeansowych ogrodniczek i niech lata po płotach ,murkach,drzewach,bo to dzieciom potrzebne a nie fajne ciuchy i bezsensowne ograniczenia :o

Gość gośćmamama
no co z wami ludzie? Ja jej nie zabraniam się bawić, ja tylko chcę żeby bardziej przy tym uważała a nie lazła w jakis brud i się ocierała o wszystko, stać mnie na wodę ale nie stać mnie na nowe buty co raz zimą ma w trampkach biegać? Ja jej kupuję buty bardzo często ale ona potrafi w tydzień czasu je porwać, nie stac mnie po prostu. Nie chodzi mi żeby chodziła jakaś nieskazitelna i się niczego nie dotykała, ale ona po prostu przegina ja się staram żeby miała czyste rzeczy a ona tego nie szanuje. Jestem sama z dziećmi, nie zarabiam dużo, ciężko pracuję i wracam zmęczona. Ona jest na tyle już duża że powinna to zrozumieć.

Gość Anastasia94
Daj jej spokój. Niech po szkole ubiera się w ciuchy, których nie będzie szkoda jak pobrudzi lub zniszczy. Moja matka mi tak truła pomimo tego, że to przebierałam się zawsze z ubrań ,,szkolnych" na ,,domowe". Ja uważam, że ważniejsze jest, żeby dziecko było szczęśliwe niż miało czyste i piękne ubranie przez cały dzień.

Gość gość
To normalne że dzieci są śmierdzącymi brudasami, trzeba wytłumaczyć że woda z mydłem nie parzy. :)

Gość gość
wywal ją z domu :-D