Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja zona

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie nalezala do szczuplych, ale kg rozkladaly sie proporcjonalnie. Miala kobiece ksztalty. Wzielismy slub, zaszla w ciaze, przytyla ponad 30 kg. Spoko, rozumiem, hormony, ciaza, potem cesarskie ciecie, wiec tez nie mogla sie wziac za siebie. Nasz syn ma juz 8 lat a ona? Ma nadal duzo za duzo, co zrzucila po porodzie, przez te lata przybrala, ma ok. 160 cm a wazy 90 kg. cialo masakra, rozstepy, zrobila sie z niej galaretowana bezksztaltna masa. Zona pracuje, dojezdza miejski, po pracy z reguly odpoczywa albo spi. Praktycznie nie gotuje, na obiady schodzi na parter do matki, kazde wyjscie z domu nawet jak ma autobus pod reka to nie, nie chce sie jej. Z tusza nie robi nic. do tego coraz czesciej naciska na kolejne dziecko. A dla mnie staje sie coraz bardziej aseksualna i pod wzgledem fizycznym i ogolnie. Zaproponowalem wspolne cwiczenia, bieganie-nie chce sie jej. Gada tylko o kolejnej ciazy. Jak ja zmobilizowac do zmian?

Gość gość
witam, skoro już zaproponowałeś wspólny sport a ona nie podłapała że chodzi o to że nie podoba Ci się (swoją drogą bardzo dziwne) to powiedz jej to wprost tylko delikatnie. Jesteście przecież małżeńtwem więc nie powinna się obrazić, z resztą o prawdę ( przecież sama widzi jak wygląda).Powiedz że nadal kochasz ją jak w dniu ślubu ale chciałbyś żeby tak samo wyglądała.

Gość gość
Co jest dziwne? Ze mi sie nie podoba ta nieksztaltna bryla ? ona jest za gruba. Tak, kocham ja jako osobe, ale jej wyglad mnie odpycha, a ona jeszcze naciska na nastepne dziecko.

Gość gość
Miałam na myśli tylko to że dziwne że po twojej propozycji nie zapaliła się jej lampka że może coś być nie tak. W ogóle ciąża przy duże nadwadze też jest nie wskazana i może być niebezpieczna. Ja jestem tego samego wzrostu i dietetyk powiedziała że idealna waga to 50,5 kg więc można powiedzieć że ona nie tyle ma nadwagę co już otyłość pewnie.

Gość gość
Musisz jasno i wyraznie powiedziec co cie gryzie, pewnie poczuje uraze, ale przelknie to i moze cos z tym zrobi, badz przy tym taktowny i delikatny.

Gość gość
ja mialam kiedyś taką koleżankę, wyglądala normalnie, nie jakas chuda ani szczupla ale taka w sam raz; wczesnie wyszla za mąż, urodzila dziecko, po ciązy sie bardzo roztyla i ogolnie zbrzydla (widzialam zdjęcia na necie), ma 30 lat, wygląda na 50, serio, taka rozlazla gruba baba, sylwetka i twarz jak księzyc w pelni typowe dla 50 latki, wlosy krotkie, fryzura jak u starej baby, i tez sie dziwię co jej mąż w niej widzi, czy go jeszcze pociąga taki babon...

Gość gość
czy to prowo?

Gość gość
Moze i prowo, ala problem realny i bardzo czesto spotykany.

Gość gość
Wkurzaja mnie takie baby jak tylko zajdą w ciaze to tyja na potęgę, maz tez sie juz nie liczy, jakakolwiek dbałość o wygląd odchodzi w zapomnienie. Najważniejsze jest wycieranie obsranej d**y bachora albo najlepiej kilku. Nie dziwie sie mężczyznom ze taka baba staje sie odpychajaca.

Gość gość
Cyt: taka rozlazla gruba baba, sylwetka i twarz jak księzyc w pelni typowe dla 50 latki, Ja sobie wypraszam, mam 49 lat 61 kg przy 168 cm i laska jestem (szczególnie z tyłu;), wlosy długie. Moje koleżanki też.

Gość gość
dobra chrzanicie ja sie sama roztyłam przy facecie, ale trzeba o siebie dbac, a nie

Gość gość
Tak to wina facetow, bo gdyby znalezli kochanke, od razu by sie wziely za siebie:D

Gość gość
autorze postaw żonę przed lustrem , a może luster w domu nie macie :) :) i powiec wprost kobieto ogarnij się ! jak inteligentna to zacznie coś robić !

Gość gość
Ona nic z tym nie zrobi, ma fiola na punkcie kolejnej ciazy, biega po lekarzach, badania robi, lyka jakies pyle na regulacje cykli. A jej tusza? Jej tlumaczenie jest akie-moze i przez kg zajsc nie moge, ale moja kuzynka, tez otyla zaszla w ciaze.

Gość gość
Musisz sie jednak przygotowac po raz kolejny do roli tatusia, bo pewnie dopnie swego.

Gość gość
przekichane, ale tak tez czasem jest jak sie facet wiaze z kobieta, ktora pozwala sobie na zbedne kg. potem przychodzi ciaza, zycie codzienne i jest coraz gorzej. ale takie tycie moze wynikac z roznych rzeczy, niskiej samooceny, depresji, albo poprostu zlych nawykow. autorze, jedno jest pewne, jak sama nie bedzie naprawde chciala cos z tym zrobic to nic nie poradzisz. jak ja przekonac? nie wiem czy sie da. moze faktycznie wprost powiedziec, ze nie masz ochoty na seks z nia w takim stanie. milosc miloscia, ale nie mozna sie zmusic do kochania jesli cos nas odpycha. facetowi wstyd sie z taka gdzies pokazac. taka prawda.

Gość gość
Powiedz jej ze ciaza to za duze ryzyko z jej waga i tyle.

Gość gość
"Chcesz zajść w ciąże? Ja myślałem, że jesteś już w dziewiąty miesiącu, patrząc na Twój brzuch obstawiałem bliźniaki."

Gość gość
dziwi mnie to, że jej samej odpowiada jej wygląd. ja w ciaży przytyłam 8kg, ok 2 tygodnie po cesarce wróciłam do wagi sprzed ciąży, która i tak była jak dla mnie za duża. narzeczony kiedyś mi napomknął że jak mnie poznał to byłam szczuplejsza :) nie obraziłam się o to i kiedy już po cesarce (rodziłam równe 8 miesięcy temu) mogłam zacząć ćwiczyć to rozpoczęłam dietę i fitness, no i w miarę wolego czasu w domu troszkę ćwiczę. narzeczony wspiera mnie i cieszy się że utrzymuję dietę i kg powoli spadają. teraz razem się pilnujemy bo on tez postanowił troszkę zrzucić. Mamy cel ( w lipcu nasz ślub: ))

Gość gość
a mnie do zrzucenia wagi przekonało zdjęcie które zrobił mi mąż gdy jadłam gofra, potem je wywołał razem z innymi fotkami i nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam, wierzcie mi że w lustrze nie widziałam mojej otyłości a to zdjęcie mnie przeraziło i przy 90 kilo jakie miałam przy wzroście 170 zgubiłam do 68

Gość gość
to ja z 22:42, wiesz mnie się też wydawało że w lustrze wyglądałam lepiej niż na zdjęciach. coś w tym chyba jest. ja mam jeszcze 5 kg do zrzucenia do lipca.

Gość gość
gość wczoraj mam tak samo, bez ciuchów w lustrzanym odbiciu uważam, że fajnie wyglądam, ale na zdjęciach w ubraniu - tragedia. A noszę rozmiar 40, 168cm/66kg a i tak czuję się jak manat ;D

Gość gość
Autorze kup swojej kobiecie fajna bluzeczke ale taka o 2 rozmiary mniejsza niz nosi i powiedz, ze latem bedzie w niej wygladala bardzo sexi.

Gość gość
Bogdan, masz rację Agnieszka jest obleśna:)

Gość gość
naciska cie na kolejne dziecko nie dlatego ze chce, tylko dlatego ze boi sie ciebie stracic- dwoje dzieci to facet juz tak szybko sobie nie odejdzie.

Gość gość
naciska na drugie dziecko, bo bedzie mogła w domu siedzieć przez kolejne lata i się tuczyć, tłumacząc wszystko macierzynstwem

przecież wiedziałeś , że jest leniwa - tego się nie da nie zauważyć. to się teraz męcz albo rozwiedź. ludzie się nie zmieniają.

Gość gość
Mnie maz w oczy powiedział, ze jestem za gruba i po 2 dniach przepłakanych wzielam się za siebie. Schudlam 18kg , wyglądam super mam dobry humor, jestem szczesliwa. Powiedz zonie , ze kolejna ciaza to nie jest dobry pomysl. Powiedz , ze nie chcesz kolejnego dziecka. Tyle. Mój maz nie przebieral w słowach pwoiedzial, ze z nie taka dziewczyna się zenil a teraz zrobiłam z siebie kluche. :D